Свържи се с нас

Новини

Никола Митев: Целта ми е да не допусна повторение на мандата за ДПС в Габрово

Published

on

Водачът на листата на ББЦ в 7 МИР и майка му Ива Николова, снимка: Предизборен щаб „България без цензура“

29-годишният Никола Митев е единственият председател на младежка организация на партия, който е и водач на листа. Освен това е шеф на предизборния щаб на ББЦ, а партийната му кариера стартира от служител в пресцентъра. Беше и министър на младежта „в сянка“ в проектоправителството на Бареков, обявено през юни. Добре че някои забелязват и младите, че иначе ще брадясат, докато чакат, казва майка му – известната журналистка Ива Николова. Всъщност Никола и сега е леко брадясал, но не от чакане, а небрежно в стил „Бареков“.

Митев е водач на листата на ББЦ в Габрово. Мястото е престижно, но съвсем не носи сигурно депутатство. Габровският избирателен район е малък, с едва четири мандата, които досега се взимат от големите партии. Младият политолог твърди, че позицията му в партията е позволявала да си избере и по-избираемо място. Аз съм с корен от Балкана, познавам балканджиите и искам да им помогна, на шопите ще ми е по-трудно, отсича кандидатът. Поставил си е за цел поне да не допусне повторение на мандата за ДПС в района.

„Не съм ангажирана с ББЦ, но мразя това изборно тото на големите партии – знам им кътните зъби, наясно съм после как ще се коалират и как ще се съешат. Много искам някой да им го развали“, вклинява се в разговора Николова. Това е от малкото неща, които устатата журналистка успява да каже за сина си. Погледнати отстрани, Никола и Ива са като куче и котка. Такива, които не могат един без друг. Постоянно спорят обаче последната дума е на политика. Умело си служи както с думи, така и с жестове, няма как да не е закачил нещо и от баща си – актьорът Страхил Митев.

Никола Митев е възпитаник на Класическата гимназия в София, но е отгледан в Габрово и в семейната къща в Боженци. Дядо му – художникът Никола Николов, е създател на Дома на хумора и на Художествената галерия. Покрай Ива Николова е закърмен с политически разговори, медийни истории, кампании… Приет е да учи в Страсбург, но избира Софийския университет и твърди, че оттогава хобито му е да търси смисъл в решението си да остане в България. Не е ли по-естествено Митев да е в редовете на класическата синя десница, чийто кандидат за кмет на Габрово беше майка му? Ива е категорична, че на частичните избори през 2010 г. именно тук е изпробвана схемата „Костинброд” под носа на десните партии: „Никола стоя до мен през цялото време, правеше кампанията и след като видя как продават майка му на кило, не иска да чуе за тях.”

След авантюрата в Габрово Николова се върна в медиите, като известно време беше водеща в сутрешния блок на ТВ7. Там тя наследи за няколко месеца Николай Бареков в рубриката “Гореща точка”, където новият политик продължи редовно да се изявява, вече в новата си роля.

Преди да се захване с политика, Митев пък беше водещ на „Джамборе“ по Дарик радио, което напусна преди три месеца след 12 години в ефир. Развивал е и собствена фирма в ИТ сектора. По думите му това е единственият бизнес, в който държавата не се намесва, благодарение на което се развива изключително успешно. По този въпрос шефът на щаба на ББЦ за първи път е в лек дисонанс с партийния си лидер. На тези избори Бареков се явява под лозунга „Държава с грижа за народа!”

ГЛАСУВАЙТЕ ЗА КАНДИДАТИТЕ НА КП „БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА“ С НОМЕР 13 В ИНТЕГРАЛНАТА БЮЛЕТИНА!

*Парламентарни избори 2014. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Курс за „Обновяване на съществуващите жилищни сгради“

Published

on

От днес, 22 октомври, стартира информационен курс, на тема „Обновяване на съществуващите жилищни сгради“, насочен към домоуправители, представители на асоциации на етажната собственост, собственици на жилищни сгради и общински специалисти.

Обучението ще представи на участниците информация по най-важните теми, свързани с управлението на процеса на сградно обновяване и контрола върху качеството на строителните дейности.

Ще бъдат засегнати въпроси, свързани както с техническите изисквания към сградните компоненти, така и с икономическата рентабилност, комфорта и здравословните условия на живот.

Лекциите ще се водят от специалисти на ЕнЕфект и преподаватели от СУ „Св. Климент Охридски“ и Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), а в модерирането ще се включи и председателят на Европейския институт са сградните характеристики Юлиан Попов.

Курсът е създаден чрез съвместна инициатива на Центъра за енергийна ефективност ЕнЕфект, Общинската мрежа за енергийна ефективност ЕкоЕнергия и Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Състои се от 7 лекции, които ще се провеждат в онлайн платформата Zoom всеки четвъртък от 17:30 ч. Стартът ще бъде даден днес, 22-ри октомври, а регистрацията е безплатна и достъпна чрез уебсайтовете и Фейсбук страниците на организаторите.

На същата дата – 22 октомври, от 17:30 часа в Зала „Възраждане“, Община Габрово ще обезпечи необходимите условия за онлайн обучението. От тях могат да се възползват всички желаещи да се включат, както и хората, които нямат техническа възможност да го направя в домашни условия. Регистрация за обучението на следния линк: https://forms.gle/rMKiDo5bEsxVpHBY8 /

На посочения в регистрацията адрес ще получите линк и парола за включване в уебинара минимум 24 часа преди всяка сесия./

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Отново ръст на заразени с коронавирус, 48 са случаите

Published

on

48 са новите положителни проби за коронавирус в област Габрово. Данните са към вчерашна дата, съобщени днес, 22 октомври, от Регионалната здравна инспекция. Най-много потвърдени случаи на КОВИД – 19 има в Габрово – 31, Севлиево – 16 и един в Трявна.

От потвърдените 48 случаи в областта, десет човека са хоспитализирани с вирусна пневмония, а 30 от заразените са с грипоподобни симптоми и провеждат домашно лечение. Осем души с положителни проби към момента са без симптоми на заболяването.

Новорегистрираните случаи са епидемиологично проучени. Изготвени са и са връчени предписания на контактните лица на заболелите за задължителна 14-дневна домашна изолация.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

От днес маските на открито са задължителни

Published

on

Министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов издаде нова заповед относно противоепидемичните мерки в страната, която е в сила от днес 22 октомври до 30 ноември.

Маските са задължителни за всички лица, когато се намират в закрити обществени места, в т. ч. транспортни средства за обществен превоз, лечебни и здравни заведения, аптеки, оптики, национални центрове по проблемите на общественото здраве, административни учреждения и други места, в които се обслужват или имат достъп гражданите, железопътни гари и автогари, летища, метростанции, търговски обекти, църкви, манастири, храмове, музеи и др.

А също и за всички лица, когато се намират на открити обществени места, на които има струпване на хора и невъзможност за спазване на физическа дистанция от 1,5 м.

Заповедта важи и за децата над 6-годишна възраст.

Работодателите са длъжни да проветряват и дезинфекцират редовно, да инструктират персонала относно миенето на ръце, да не допускат до работните места служители с грипоподобни симптоми, да осигурят защитни маски за лице за работници и служители, които изпълняват служебните си задължения на открито при невъзможност за спазване на физическа дистанция от 1,5 м., да въведат при възможност гъвкаво работно време и дистанционна работа.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица