Свържи се с нас

Новини

ББЦ трябва да измести ДПС от политическия център

Published

on

снимка: ПП “България без цензура”

снимка: ПП “България без цензура”

„България без цензура“ трябва да измести ДПС от политическия център. На мястото на ДПС трябва да се появи патриотична формация като нашата, която да ги махне от властта, защото от партия на едно етническо малцинство, тя се превърна в корпорация. Това каза кандидатът за министър-председател Николай Бареков по време на среща с членове и симпатизанти на „България без цензура“ в Габрово.

снимка: ПП “България без цензура”

снимка: ПП “България без цензура”

„ГЕРБ не е нещо по-различно, защото тя пък превърна държавата в една фирма за лична употреба. С тази практика ние искаме да се спре“, обясни лидерът на ББЦ и допълни, че заради това формацията се обяви срещу гласуването на хората от Босфора с български паспорти, както и срещу откриването на секции в Турция.

снимка: ПП “България без цензура”

снимка: ПП “България без цензура”

Той разказа пред габровци за посещението си тази пролет във фабрика „Мак“, една от най-старите в града, където се шият униформите на германската армия. Бареков попита хората в залата дали знаят къде се правят дрехите на българските военни. Когато даде отговора – в град Чорлу, Турция, залата възропта. „Така са решили Орешарски, Борисов и Станишев. Такива хора, аз наричам предатели“, обясни лидерът на ББЦ.

снимка: ПП “България без цензура”

снимка: ПП “България без цензура”

Той показа и учебник по музика за 6-ти клас, даден му на вратата от габровска майка, където на 21-ва страница е дадено за учене турска песен. „Няма лошо да се учат всякакви песни, но има ли в учебниците в Турция песен, в който се пее за български войвода?“, попита Бареков. Това, което говоря, не е национализъм – когато искаш да имаш държава и икономика, трябва да подкрепиш своите си производители, да дадеш на децата си оня мироглед – да са граждани на света, но преди всичко да са българи“, каза лидерът на ББЦ.

снимка: ПП “България без цензура”

снимка: ПП “България без цензура”

„Когато идвам в Габрово виждам, че не е оня град, отпреди 30 години. Тогава той беше проспериращ и модерен град, а днес политиците се опитват да направят от него селище със затихващи функции“, констатира Бареков. „Не съм съгласен с това, защото, когато градове като Видин, Карлово и Габрово си отидат, отива си България. Но има я и обратната страна на медала – когато Видин, Габрово и Карлово просперират, България става седма икономика в света“, обяви Бареков. „Днес ние говорим за 1 млн. работни места, но простият факт е, че през последните години страната овладя 7 млрд. от европейските програми, но възниква въпросът – защо безработицата в България сега е по-голяма, отколкото преди 7 години, когато не бяхме членове на ЕС?“, попита лидерът на ББЦ. „Ние искаме да се променят нещата и парите да отиват при хората“, обяви той.

снимка: ПП “България без цензура”

снимка: ПП “България без цензура”

В Габрово Бареков коментира и готвеното повишение на цената на тока. „Правителството трябва да си дава сметка, че това са едни пари, които пак ще бъдат взети от хората“, каза той и призова: „Не бъдете повече жертва на политическата мафия, не бива да стоите тук, само, за да плащате сметката на българските политици“.

снимка: ПП “България без цензура”

снимка: ПП “България без цензура”

Лидерът на ББЦ припомни, че партията е помогнала на много хора, като даде пример с леля Иванка, която е баба на 27-годишния Таньо. Двамата също присъстваха в залата, а Бареков обяви, че след 5-ти октомври те ще са грижа на държавата. „Лекарствата за болните деца, майките и пенсионерите трябва да са грижа на държавата. Но това и останалите реформи няма да имат смисъл, ако няма справедливост. Време е българските полици, които се провалиха, да платят за своите грешки със съд и затвор“, отсече лидерът на ББЦ. Той се ангажира, че ще направи всичко възможно да се направи ревизия на българските политици и чиновници и те да получат реални присъди от една реформирана система, за да има назидание, а за останалите това да е сигнал, че не бива да постъпват така.

снимка: ПП “България без цензура”

снимка: ПП “България без цензура”

„Гордея се, че досега не съм членувал в друга партия, Николай Бареков ме запали да участвам в кампанията, за да променим страната“, каза водачът на листата на ББЦ в Габрово Никола Митев. „Габрово никога не е било поробвано, защото габровци винаги се били свободни, но не и сега. За последните 20 години градът е неузнаваем, защото сме под игото на една шепа нехранимайковци“, констатира той. „ББЦ е млада партия, но е с ценности. Тя е подложена на безпрецедентна атака, защото не се продава, България също не се продава“, каза още Митев. „Трябва да дадем всичко от себе си, за да може 5-ти октомври да е новият 3-ти март и да се освободим“, призова хората от Габрово той. „Борческо Габрово не бива да праща турски депутати в българския парламент, трябва да скъсаме оковите, за да се наречем свободни, габровци“, заключи водачът на листата на ББЦ в Габрово.

снимка: ПП “България без цензура”

снимка: ПП “България без цензура”

„На днешния 25-ти септември през 1918 г. е подписан Берлинският протокол, с който се връща Северна Добруджа на България. Това го казвам, защото нашият стремеж е точно да върнем всичко българско и родно“, каза Ивелина Йосифова, втора в листата на ББЦ за Габрово. Мечтите ми са големи, препятствията са големи, но пътят е верен, посочи кандидат-депутатът. „Не искам да бъдем управлявани от хора, които не знаят кой е Тодор Бурмов – първият министър-председател, хора, които не са отваряли „Габровските шеги“, хора, които не знаят, че „Мила родино“ е изпята за пръв път в Априловската гимназия“, заключи тя.

снимка: ПП “България без цензура”

снимка: ПП “България без цензура”

Габрово показа, че е носител на свободния дух и доказателството за това беше, че зала „Възраждане“ бе изпълнена до краен предел, а подаръкът на ББЦ към габровци – концерт на Деси Добрева разигра всички присъстващи. Когато тя запя своите хороводни народни песни, сцената се изпълни с хора, а част от водачите на листата поведоха хоро.

снимка: ПП “България без цензура”

снимка: ПП “България без цензура”

В листата на Коалиция „България без цензура“ в Габрово има 8 души. Това са: 1. Никола Страхилов Митев 2. Ивелина Руменова Йосифова-Кинова 3. Пламен Пенчев Недков 4. Атанас Димитров Божилов 5. Пламен Иванов Пръвчев 6. Катя Костова Колева 7. Павел Атанасов Начев 8. Ивайло Стойчев Миланов.

снимка: ПП “България без цензура”

снимка: ПП “България без цензура”

снимка: ПП “България без цензура”

снимка: ПП “България без цензура”

*Парламентарни избори 2014. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Здравната каса подписа с новата PCR-лаборатория

Published

on

Районната здравноосигурителна каса в Габрово подписа договор с новоразкритата PCR – лаборатория в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“.

По този договор РЗОК ще заплаща за здравноосигурените лица изследването „Полимеразна верижна реакция за доказване на COVID-19“, когато са насочени в извънболничната медицинска помощ от лекар от регионална здравна инспекция /РЗИ/  с направление бланка МЗ-НЗОК № 4А.

Лечебните заведения за болнична помощ тестват при необходимост пациентите си, които са приети за болнично лечение в рамките на клиничната пътека.

В болничната помощ, Районната здравноосигурителна каса има сключени договори с болниците в областта и заплаща за лечението на здравноосигурените пациенти с диагноза COVID-19 по клиничните пътеки /КП/ № 39 – за диагностика и лечение на бронхопневмония и бронхиолит при лица над 18 годишна възраст, КП № 48 за диагностика и лечение на бронхопневмония в детска възраст и № 104 – за лечение на контагиозни вирусни и бактериални заболявания – остро протичащи, с усложнения, както и по клинични процедури 3 и 4, които са за случаите, нуждаещи се от интензивно лечение.

По КП 39, имат договор всички болници в областта. Договор за лечение на пациенти по КП 104 имат МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово, МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ – Севлиево, Специализираната болница за лечение на белодробни болести Габрово и МБАЛ „Д-р Теодоси Витанов“- Трявна, като договорът на последните две е сключен за срока на извънредната епидемична обстановка.

По клиничните процедури за интензивно лечение работи МБАЛ Габрово.

За месеците август и септември болниците в областта, отчетоха в РЗОК Габрово 37 случая на лекувани пациенти с диагноза COVID-19, за които РЗОК е заплатила 43 967 лв.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Решения за стария ви автомобил от „ВАИКАР“

Изкупуване на автомобили, джипове, бусове и камиони, излезли от употреба.

Published

on

Имате стара кола, джип, бус или камион, който е дефектирал или изобщо не е в движение, и се чудите какво да направите? „ВАИКАР“ ЕООД има решение за Вас!

„ВАИКАР“ изкупува всякакъв вид излезли от употреба моторни превозни средства и е Вашият коректен партньор, който ще се отзове веднага, предлагайки ви качествено обслужване.

Фирмата има много партньори на територията на Габрово и в страната, които ще реагират веднага на Вашите нужди. „ВАИКАР“ има сключени договори с фирми за рециклиране на черни и цветни метали.

Плащането става веднага, на момента и предлага най-добри цени!

ВАИКАР“ ЕООД разполага и с репатриращ автомобил за оказване на пътна помощ на аварирали автомобили до 10 тона.

Телефон за контакти: +359 999 009 008. Не се колебайте и позвънете! „ВАИКАР“ ще се погрижи за всичко останало!

Освен всичко друго „ВАИКАР“ изкупува ретро и класически автомобили!

Зареди още

Новини

Курс за „Обновяване на съществуващите жилищни сгради“

Published

on

От днес, 22 октомври, стартира информационен курс, на тема „Обновяване на съществуващите жилищни сгради“, насочен към домоуправители, представители на асоциации на етажната собственост, собственици на жилищни сгради и общински специалисти.

Обучението ще представи на участниците информация по най-важните теми, свързани с управлението на процеса на сградно обновяване и контрола върху качеството на строителните дейности.

Ще бъдат засегнати въпроси, свързани както с техническите изисквания към сградните компоненти, така и с икономическата рентабилност, комфорта и здравословните условия на живот.

Лекциите ще се водят от специалисти на ЕнЕфект и преподаватели от СУ „Св. Климент Охридски“ и Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), а в модерирането ще се включи и председателят на Европейския институт са сградните характеристики Юлиан Попов.

Курсът е създаден чрез съвместна инициатива на Центъра за енергийна ефективност ЕнЕфект, Общинската мрежа за енергийна ефективност ЕкоЕнергия и Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Състои се от 7 лекции, които ще се провеждат в онлайн платформата Zoom всеки четвъртък от 17:30 ч. Стартът ще бъде даден днес, 22-ри октомври, а регистрацията е безплатна и достъпна чрез уебсайтовете и Фейсбук страниците на организаторите.

На същата дата – 22 октомври, от 17:30 часа в Зала „Възраждане“, Община Габрово ще обезпечи необходимите условия за онлайн обучението. От тях могат да се възползват всички желаещи да се включат, както и хората, които нямат техническа възможност да го направя в домашни условия. Регистрация за обучението на следния линк: https://forms.gle/rMKiDo5bEsxVpHBY8 /

На посочения в регистрацията адрес ще получите линк и парола за включване в уебинара минимум 24 часа преди всяка сесия./

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица