Свържи се с нас

Любопитно

„До Боженци и назад“ – велотур за ценители (програма)

Published

on

1234„До Боженци и назад“ е велотур от серията „Вело Плюс”. Представлява организирано каране по утвърден маршрут, включващ малка велоакадемия и даващ възможност за проследяване на най-интересните събития от програмата на честванията на 50-годишнината на „Боженци”. Събитието ще се проведе тази неделя, 21 септември.

Програмата е насочена към спортни личности с малък опит на колело, както и към начинаещи и леко напреднали велосипедисти, които проявяват интерес към карането извън парковете и асфалтираните пътища, споделят неговите организатори.

В определени участъци се предвижда възможност за разделяне на групата на две по-малки групи. Ползват се пътеки, с начална и ниска степен на трудност (за начинаещи), и такива с ниска до средна степен на трудност (за леко напреднали).

4321Карането по асфалт се свежда до каране по пътища със слаб трафик  или в най-ненатоварената част на деня.

Таксата за участие е 15 лв. (12 лв за студенти/ученици над 16 години) и включва водач, каране по обявената програма и достъп до концерта и изложбата/музейните обекти на Боженци. „Местата са ограничени, така че побързайте.“

Инициативата се осъществява от Nicky Bike Service по идея на www.gabrovo-plus.info и е посветена на 50-годишнината от обявяването на село Боженци за исторически и архитектурен резерват.

П Р О Г Р А М А

*9:45 часа – регистрация* на участниците; местността Сечен камък, на 12 км от Габрово, по пътя Габрово-Трявна
10:00 – 12:00 часа – каране по маршрут Сечен камък – Боженци, включително малка велоакадемия
12:15 – 13:45 часа – свободно време в Боженци, посещение на селото-резерват, концерта на Фолклорен ансамбъл „Пирин“-Благоевград и изложбата „Човекът в миналото“ на Антропологичния Музей към БАН
13:45 – 15:15 часа – каране по маршрут Боженци – Източник – Борики – Градище, включително малка велоакадемия
15:15 – 16:00 часа – „Малки тайни” на Градище (изненада за всички участници)
16:00 – 16:30 часа – каране по маршрут Градище – Габрово (Центъра)
*8:00 часа – предварителна* регистрация на участниците (по желание); площад „1-ви май” в Габрово, до Старата Часовникова Кула
8:15 – 9:45 часа – Габрово (Центъра) – кв. Бичкиня – Жълтеш – Торбалъжи – Сечен камък

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Култура

Започна Трявна Арт Фестивал 2020

Published

on

На 3 август на площада пред НЧ „Пенчо Славейков 1871“ се състоя официалното откриване Трявна Арт Фестивал 2020, който се провежда в Славейковия град от 3 до 8 август. Събитието започна с химна на Република България, в изпълнение на пиано на Сирма Величкова.

Думата бе дадена на кмета на Община Трявна Силвия Кръстева, под чийто патронаж се провежда фестивалът. Тя сподели, че за нея е привилегия фактът, че събитието се налага като традиция през годините.

По нейните думи Трявна Арт Фестивал утвърждава името на Трявна като средище на култура, изкуство и духовност. Кметът благодари на организаторите Димитър Малакчиев и Сирма Величкова, които въпреки извънредната епидемична обстановка направиха възможна реализацията на фестивала при спазване на всички противоепидемични мерки.

В концертната програма се включиха: Левент Ивов – кларинет, Австрия / България; Христо Христов – флейта, Германия / България; Христофор Маринов – цигулка, България; Димитър Иванов – контрабас, Белгия / България; Сирма Величкова – пиано, Германия / България; Дарина Ивов – пиано, Австрия / България.

Програмата включваше творби на К. Пендерецки, Дж. Верди, И. Чарт, П. Морлачи, Г. Доницети, Д. Ловрелио, Фр. Крайслер, Б. Барток, Е. Тозели, Фр. Пуленк, А. Пиацола. Шестимата творци трогнаха с изпълненията си многобройната публика.

Участниците получиха подаръци от кмета на община Трявна Силвия Кръстева и уверение, че винаги са добре дошли в Славейковия град.

Всички снимки от откриването на Трявна Арт Фестивал 2020 можете да разгледате оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

И тази събота фермерски пазар „ОТ БГ“ на площад „Възраждане“

Published

on

Превърналият се в традиция фермерски пазар „ОТ БГ“, който се провежда всяка втора събота от месеца на площад „Възраждане“ пред Община Габрово, ви очаква на 8 август от 9:00 ч. до 15:00 ч.

Новите предложения в августовското издание са: масло от орех, шафранови продукти, плодове от земеделски производители от съседни на Габрово области. Очакват се 30 изложители, предлагащи истинска храна с доказан произход и български продукти.

На фермерския пазар „ОТ БГ“ участват земеделски производители, фермери и представители на продукти за здравето със съответните документи и сертификати, както и няколко занаятчии от Област Габрово, съхраняващи майсторлъка и традицията в занаятите си.

От 10.00 до 12.00 школата на Елиза Ковачева ще очаква най-малките посетители, в своето ателие „Даровете от природата“ на работилничката на фермерски пазар „От БГ“.

От 11.00 до 12.00 часа „Хоро за хората“ ще гостува на Фермерски пазар „ОТ БГ“.

През останалото време площадът ще бъде озвучен с най-хубавата популярна българска музика от 80-те години до днес и обичайно, в 14.00 часа, ще бъде изтеглена томболата, чиято наградна кошница ще бъде пълна с продукти от всички участници на пазара.

Фермерски пазар „ОТ БГ“ се провежда в партньорство с Община Габрово, Областна дирекция „Земеделие“ Габрово и медийната подкрепа на „Габрово Нюз“, с организатор – рекламна агенция „Елмазови“ под търговската марка „ОТ БГ“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Днес за рожден ден да почерпи… кметът на Дряново Трифон Панчев

Published

on

Днес, 4 август, специален повод да почерпи има кметът на община Дряново Трифон Панчев, който празнува рожден ден.

Екипът на „Габрово Нюз“ го поздравява по случай личния празник и поднася своите най-искрени пожелания за крепко здраве, късмет, благоденствие, лично щастие и неспирни професионални успехи, в ползва на Дряново и гражданите му.

Продължавайте да работите със сърце, дух и устрем за просперитета на община Дряново.

Надяваме се, че с енергията и позитивното си отношение ще успеете да допринесете за по-доброто бъдеще на всички!

Продължавайте да работите със същия нестихващ ентусиазъм и с лекота да намирате изход от всеки проблем или казус, с който се сблъсквате.

Честит рожден ден!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица