Свържи се с нас

Новини

БСП – Габрово: Твърдо стоим и зад трите номинации за водач

Копие от DSC07131Твърдо стоим зад трите си предложения за водач на листата за предстоящите парламентарни избори – Николай Григоров, Йордан Стойков и Кирил Добрев, заяви на пресконференция Кристина Сидорова, председател на БСП-Габрово.В понеделник беше проведено заседание на Областния съвет, на което направихме  предложения, които вече са депозирани в Националния съвет на партията. “С ясното съзнание сме, че водачът се избира от НС, но искрено вярвам, че те ще чуят нашето желание. Заседанието  ще се състои в петък, надяваме се да е един от тях като, за да избегнем спекулациите, сме получили писменото съгласие на Кирил Добрев да се включи в листата в Габрово и да участва активно в кампанията. В обръщението му към членовете на БСП в областта се казва  -Благодаря от сърце за номинацията, която получих. Приемам го като висока оценка за моята досегашна работа. Това е и голяма отговорност към вас и организациите, които представлявате. Заявявам категорично, че за мен в БСП няма малки и големи организации. Няма предрешени битки. Има каузи, идеи и чувства. Последната ми среща в Габрово пролетта на тази  година ми припомни именно емоцията, без която ние в БСП не можем да успеем.

За мен ще бъде чест, привилегия и най-висока отговорност да работя с Вас в предстоящата кампания“.

На заседание на НС на БСП вчера е била гласувана кандидатската листата  за Габрово, без първото място. Двама габровци влизат в нея.  „Млада и балансирана листа, с добро представителство на всички общини в областта, каза Кристина Сидорова ,  като съобщи реда и имената в нея. На срещата с медиите присъстваха и Николай Григоров, Петинка Михайлова, Първан Димитров, кандидати на левицата. Всичките 7 имена от общо осемте кандидати са местни хора, в това число и представителят на коалиционния ни партньор. „Подредихме листата без никакви спорове, с осъзнаване на  отговорността,  която носим пред нашите избиратели. Искрено се надяваме в петък да научим и водача на листата „, допълни Сидорова.IMG_9421

Кандидати в листата на Коалиция „БСП лява България“ по реда на подреждане са Николай Григоров под номер две, след него е Петинка Михайлова  – председател на БСП – Севлиево, Петя Перпериева – преподавател в ОУ „проф. Пенчо Райков“  – Трявна,  Първан Димитров – собственик на частна фирма в Габрово, шеста е  партийният лидер на социалистите в Дряново -Стефка Пенкова, а веднага след нея e Евгени Генов –  вице световния шампион по самбо, в момента възпитател в дома за деца лишени от родителска грижа в Севлиево, на осмо място е представителят на коалиционния партньор ПБС – Кирил Мирчев от Дряново.

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Протест в Трявна против управлението в държавата

Снощи, 22 януари, на площад „Капитан Дядо Никола“ в Трявна се състоя мирен граждански протест, насочен срещу управлението на държавата, водната криза, мръсния въздух и ситуацията с боклука.

снимка: Фейсбук група „Трѣвна“

Протестиращите граждани издигнаха плакати, с призив премиерът на Република България Бойко Борисов да освободи поста и да направи път на по-способни от него. С три отделни лозунга, недоволните от управлението на държавата в Трявна, изписаха на централния площад: „Уважаеми г-н Борисов време е да си вървите, направете път на по-способни от вас“.

снимка: Фейсбук група „Трѣвна“

Простиращите в Славейковия град носеха и плакати с екологична насоченост: „България не е сметище, 700 000 тона внесени боклуци от 2014 до 2019 г.“, „500 000 граждани на воден режим, над 50% загуби по водопреносната мрежа. 15 000 души умират годишно в България от болести в следствие на замърсен въздух“

снимка: Фейсбук група „Трѣвна“

След протестната акция на площад „Капитан Дядо Никола“ недоволните от управлението на държавата се насочиха към старата част на Трявна, където на емблематичния символ на града – Кивгирения мост, подредиха посланията си.

снимка: Фейсбук група „Трѣвна“

Протестът премина мирно и бе охраняван от значителен брой полицейски сили, осигурили безопасността на участниците в мероприятието, охраната на обществения ред при провеждането му и предотвратяване извършването на престъпления от общ характер.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Счупиха ченето на габровец при побой

40-годишен габровец пострада тежко и се озова в местната болница със счупена челюст, след като бе жестоко пребит в областния град. Инцидентът се е случил в неделя вечерта.

Пострадалият успял да подаден сигнал в полицията за случилото се едва в сряда. Той заявил, че на 19 януари му е бил нанесен побой, в резултат на което получил фрактурата.

След проведените незабавни издирвателни мероприятия извършителят на нападението бил установен и задържан в полицията за срок до 24 часа по реда на Закона за МВР.

Това бил 31-годишен мъж от Габрово, срещу когото вече е образувано досъдебно производство за нанесена средна телесна повреда.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Поискаха яз. „Александър Стамболийски“ да стане питеен

Разположеният на границата между областите Габрово и Велико Търново, намиращ се на територията на община Севлиево, язовир „Александър Стамболийски“ да промени статута си в такъв за питейно – битови нужди, поиска официално управителят на „ВиК Йовковци“ – Велико Търново инж. Димитър Владов.

Архив, Copyright © GabrovoNews.bg

Новината съобщи самият той на сайта на великотърновския печатен ежедневник вестник „Борба“.

Предложението инж. Владов е входирал до Регионалната асоциация по ВиК. Водоемът е два пъти по-голям от основния питеен за област Велико Търново – „Йовковци“. Към него трябва да бъде изградена пречиствателна станция, а водата ще стига по гравитачен път в четирите общини – Свищов, Павликени, Сухиндол и Севлиево.

„Може да се копира системата за пречистване и разположението й като при „Йовковци“. С двата язовира Великотърновска област ще е единствената в страната, която ще разполага с чиста, евтина вода, без да са нужни разходи за изпомпването й от два водоема”, коментира инж. Владов.

Архив, Copyright © GabrovoNews.bg

Така ще бъде решен и огромният проблем с питейната вода на Свищов, както и този в Севлиево, особено през летните месец, когато местните са подложени на режим на водата.

„Жителите и гостите на Свищов де факто пият от Дунава без пречистване от подземни кладенци и страдат от това. Ако язовир „Александър Стамболийски“ стане питеен, този проблем ще се разреши“, категоричен е Владов пред великотърновското областно издание и допълва, че от активността на кметовете по места също зависи регионът да получи такава важна инвестиция.

Цялата статия, на автора й Стилиян Найденов по темата, можете да прочетете оттук.

Източник: вестник „Борба“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица