Свържи се с нас

Новини

Кметът на Севлиево подкрепи декларацията на колегите си от ГЕРБ

Кметът д-р Иван Иванов подкрепи декларацията на колегите си срещу правителството

Published

on

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Кметът на Севлиево Иван Иванов подкрепи декларацията на колегите си срещу правителството. Позицията бе разпространена в медиите и гласи:

„Декларацията, която в петък подписахме кметовете от ГЕРБ, е открит израз на неодобрение към това безпрецедентно управление в държавата. Тя е доста крайна, но всички кметове са поставени в много тежка ситуация. Спират се проекти, спират се плащания по оперативните програми, правят се неоснователни финансови корекции по проекти.

През последната една година, община Севлиево не е получила одобрението на нито един важен проект. Отказано ни беше финансирането за актуализиране на техническия проект и изготвянето на подробен устройствен план за язовир „Бяла”, за ремонт и реконструкция на общинската болница МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“, за преасфалтиране на улична мрежа в град Севлиево.

Миналият месец ни отказаха финансирането на 6 детски площадки за града и селата. Не ни финансираха и изграждането на спортната площадка в парк „Черничките“. Спрените пари от Оперативна програма „Околна среда” са сериозен проблем и крият рискове за успешното финализиране на проекта по водния цикъл. В един момент единственият разумен ход ще бъде да разтрогнем договорите, поради липса на финансиране.

Така ситуацията в страната не може да продължава повече. Страдат единствено хората, а това е недопустимо. С приетата декларация искаме от приетия на 6 юни заем в размер на 3 млрд. лева да се нормализира процеса по възстановяване на плащанията по тези проекти. Искаме да се свика извънредно общо събрание на НСОРБ, на което да се обсъди критичната ситуация в страната и да се вземат решения, които да са в защита на българските общини, и на всички граждани.

На общото събрание трябва да се обсъди и методиката за определянето на такса смет. Беше ни обещано, че тази година ще се изработи единна методика за определяне на такса смет. Такава до момента няма, а срокът в Закона за местните данъци и такси е 1.01.2015г.

Ще настояваме и ще подкрепим законодателна промяна, с която срокът да се удължи с една година.“

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Удължават действието на административните актове

Удължава се действието на административните актове, изтичащо по време на извънредното положение.

Published

on

Община Габрово уведомява всички граждани, че съгласно чл.4, т.2 от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г., ce удължaвa дeйcтвиeтo нa aдминиcтрaтивнитe aктoвe, изтичaщo пo врeмe нa извънрeднoтo пoлoжeниe c 1 мeceц, считано oт oтмянaта нa извънрeднoтo пoлoжeниe.

Тази разпоредба важи и за предоставянето на административни услуги по смисъла на §1, т.1, 2 и 3 от Закона за администрацията, включително и решенията по Закона за достъп до обществена информация.

Община Габрово предоставя административни услуги своевременно, но е възможно забавяне поради необходимостта от спазване на предписаните противоепидемиологични мерки, във връзка с обявеното извънредно положение.

Припомняме, че заявления за услуги, жалби и сигнали могат да се подават по електронна поща на gabrovo@gabrovo.bg, mdt@gabrovo.bg или на телефони 066/818 400 и 066/ 804 775.

От администрацията на кмета апелират заявяване, заплащане и получаване на административна услуга да се осъществява чрез електронните услуги, в частта Местни данъци и такси и ГРАО, обявени на официалната страница на Община Габрово.

Задълженията към Местни данъци и такси могат да се заплатят по електронен път оттук, а останалите услуги могат да бъдат заявени, заплатени и получени чрез лицензирани пощенски оператори. Повече информация можете да намерите оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Задържаха под стража рецидивист след кражба

Published

on

Съдът уважи искане на Районната прокуратура в Габрово, като взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на рецидивист за извършена кражба от частен имот. Делото се гледа чрез видеовръзка по скайп, между съдебната зала и задържаното лице и адвоката му в помещение на ареста.

Прокуратурата е привлякла С.Е. в качеството на обвиняем по досъдебно производство за това, че в периода от 18 до 20 март, от имот в габровското село Малини, при условията на опасен рецидив, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот, чрез използване на техническо средство. Крадецът отнел чужди движими вещи – 180 метра ел. проводници и един меден котел, без съгласието на собственика с намерение противозаконно да ги присвои.

Съдът прие доводите на прокуратура, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че С. Е. е извършил престъплението, за което е предвидено наказание лишаване от свобода от 3 до 15 години.

Съществува реална опасност лицето да се укрие и да извърши ново престъпление, поради което взе мярка за неотклонение задържане под стража. Определението на съда подлежи на обжалване пред ОС – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Нова промяна в курсовете на обществения транспорт

Published

on

От днес, 27 март, във връзка с обявеното извънредно положение, Общински пътнически транспорт добавя нови 12 курса по вътрешноградска линия №34, обслужваща направлението Шиваров мост – Техномат.

Поради намален пътникопоток се редуцират с 6 курса следните направления:
Линия №8, отпадат два курса в работни дни, в часовете 9:45 и 13:05;
Линия №13, отпадат два курса в почивните дни, в часовете 5:05 и 6:30;
Линия №31, отпадат два курса, в часовете 5:25 /събота и неделя/ и 17:25 /само в неделя/.

Междуселищните курсове, както и тези до Велико Търново в почивните дни, изцяло се спират, а за Севлиево в събота и неделя се редуцират.

С новото разписание може да се запознаете оттук.

Общински пътнически транспорт ежедневно анализира движението и пътникопотока по линиите, които обслужва и при промяна в ситуацията има готовност да реагира адекватно и да възстанови курсове, ако това се налага.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица