Свържи се с нас

Новини

Наградиха участниците в „За един по-красив и по-чист град“

Published

on

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Кметът на Севлиево д-р Иван Иванов и председателят на бизнес сдружение „Севлиево 21век“ Валентин Ганев връчиха благодарствени адреси на участниците в кампанията за почистване, на официална церемония миналата вечер. „Една добра и смея да твърдя много успешна инициатива, утвърдена вече като традиция, е кампанията „За един по-красив и по-чист град“. Въпреки дъждовното време, можем да се поздравим с една успешна кампания, която трябва да продължим“, каза д-р Иванов.

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Поздравление към присъстващите отправи и председателят на бизнес сдружение „Севлиево 21век“: „Радостен съм, че тази година кампанията получи развитие, опитваме се всяка година да я надграждаме. Това, в което ние вярваме е, че почистването се случва не само един ден в годината, а е важно да го правим всеки ден.“

Президентът на Ротари клуб-Севлиево Богомил Петков благодари на всички, които се включиха в инициативата и призова следващата година повече хора да участват, „защото това е нашият град, нашето място, което трябва да пазим, за да се чувстваме добре“.

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

На награждаването присъстваха партньори на инициативата, управители на фирми, организации, директори на училища и детски градини, спортни клубове, взели участие в инициативата, както и организационният комитет на инициативата.

Тази година в кампанията се включиха 1100 човека, повече от 25 фирми, организации и сдружения; 8 училища; 10 спортни клуба; детските градини в града и много граждани. Освен за ръкавиците и чувалите, организаторите се погрижиха участниците в почистването да получат тениска с логото на кампанията. Въпреки дъждовното време, тази година бяха събрани 10 тона с боклуци. Всеки район е отбелязан със стикер или табелка, за да ни напомня да бъдем съвестни граждани и да пазим природата чиста.

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Кампанията бе подобаващо закрива с рок концерт на група “NO LIMITT”.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Трима починали и 30 заразени с коронавирус за ден в региона

Published

on

Тридесет са новите потвърдени случай на КОВИД – 19 през последните 24 часа на територията на област Габрово, а трима души загубиха битката за живота с вирусната инфекция. Данните бяха съобщени днес, 14 април, от Регионалната здравна инспекция в Габрово.

Починали са двама мъже и една жена, съответно на 72, 75 и 78 години от Габрово и Севлиево.

Според данните на здравните власти през последното денонощие, 17 пациенти са били хоспитализирани в лечебно заведение за болнична помощ, а останалите 13 установени случаи на КОВИД – 19 са с леки симптоми или без симптоми, и провеждат домашно лечение.

Според информацията по отношение на разпределението на потвърдените нови 30 заразени в четирите общини на област Габрово става ясно, че най-много заболели има в Габрово, общо 20 случая. Значително по-малко на брой – 7, са регистрирани в Севлиево, две са положителните проби, отчетени в Трявна и една в Дряново.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Отличиха победителите в детския конкурс „Вълшебният свят на книгите“

Published

on

Днес жури определи отличените творби в литературния конкурс „Вълшебният свят на книгите“, организиран от Община Трявна и библиотеката при НЧ “Пенчо Славейков 1871” – град Трявна.

В конкурса се включиха 54 деца. Тричленното жури бе, в състав: председател – Кольо Дабков – ст. експерт „Култура, образование, спорт и здравеопазване“, и членове – Марина Гашпарова – управител и гл. редактор на в. „Тревненска седмица“ и Стефка Тодорова – библиотекар в библиотеката при НЧ „Пенчо Славейков 1871“.

След като обсъдиха своите становища, членовете на журито отличиха следните участници в двете възрастови групи – раздел Проза и раздел Поезия:

Първа възрастова група – 7 – 10 г.

Проза
Валерия Стефанова Цанкова – гр. Трявна
Николая Христова Димитрова – гр. Бургас
Дария Добромирова Ганева – гр. Бургас

Поезия
Рая Енева – гр. Казанлък
Петя Добромирова Димитрова – гр. Русе
Моника Мирославова Георгиева – гр. Бургас

Втора възрастова група – 11 – 14 г.

Проза
Владимира Владимирова Начева – гр. Русе
Симона Василева Василева – гр. Сливен
Константин Китодаров Тодоров – гр. София

Поезия
Николай Милков Хаджистойчев – гр. Сливен
Фая Гератлиева – гр. Казанлък
Ивайло Валентинов Георгиев – гр. София

Честито на отличените и благодарност към всички участници в литературния конкурс!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Севлиево ще финансира реконструкцията на уличните си водопроводи

Published

on

Със спестени 732 148 лева се разрешава на община Севлиево да финансира реконструкцията на улични водопроводи в града.

За целта Министерският съвет промени свое постановление от 2020 г., с което чрез бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството на общинската администрация бяха предоставени 3 900 000 лв. за източен водопроводен клон от Пречиствателна станция за питейни води „Стоките“.

След проведени обществени поръчки, община Севлиево е подписала договор за изпълнение на дейностите на стойност 3 167 852 лв. Затова сега се разрешава реализираните спестявания от 732 148 лв. да бъдат насочени към проекта за реконструкцията на уличните водопроводи, за който има издадено разрешение за строеж.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица