Свържи се с нас

Новини

Таню Киряков: Готов съм да помагам на спорта в Габрово

Published

on

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Готов съм да инициирам среща с министър проф. Мариана Георгиева, на която да изложите проблемите на габровския спорт. И заедно да намерим пътя, по който можем да постигнем нова и качествена спортна инфраструктура.

Това заяви пред представители на местните спортни клубове в Габрово двукратният олимпийски шампион по стрелба Таню Киряков. Той беше в града на Рачо Ковача в качеството си на народен представител от Коалиция за България и член на комисията за децата, младежта и спорта в 42-то Народно събрание.

Възстановяване на детско – юношеските школи, щатни треньори, по-лесен достъп до училищните салони, реновиране на спортниоте зали са само част от нещата, за които апелираха габровските спортни клубове.

„Важно е да се обърне „пирамидата“ – повече средства за най-малките, подкрепа за социалните спортове, обхващащи повече деца, защото оттам тръгват добрите спортисти. Ако може да се използва спортната база на детските градини и училищата, там където я има, ще се облекчи натовареността на общинската такава“, заяви Росица Бакърджиева, управител на Общински спортни имоти и президент на Федерацията по хандбал.

Да се грижи за българския спорт не е само задължение на министерството на спорта, а и на МОН, МВР, Министерството на финансите. Важно е всички те да вървят в една посока и да поддържат връзка помежду си, за да бъдат изградени стабилни клубове, заяви друг спортен деятел Веселин Пешев, президент на Ръгби клуб „Янтра“.

„Искам промяна на Закона за спорта, именно заради детско – юношеските школи. Вас моля заедно да опишете проблемите си и да ми ги изпратите, а аз от своя страна съм готов да помагам те да бъдат бързо решени. Само всички заедно можем да създадем добри условия за спорт в страната ни“, заяви в заключение Таню Киряков.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Удължават срока за електронното преброяване

Published

on

Удължава се срокът за електронно преброяване до края на месец септември. От старта на преброяването – 7 септември, досега преброилите се онлайн лица от област Габрово са 16 686, като от тях 7 851 са мъже и 8 835 са жени. Домакинствата са 7 574 а жилищата – 6 980.

Справката по общини показва най – много преброени в Габрово – 4 746, в Севлиево – 1 382, в Дряново – 447 лица, в Трявна – 486, а в Плачковци – 60. По селата най – активни са били в с. Поповци, община Габрово – 36, и в севлиевското с. Горна Росица – 29.

Въпреки трудностите със системата, особено в първите дни, за които от Националния статистически институт /НСИ/ докладват, че са причинени от огромен изкуствено генериран злонамерен трафик, всеки ден числото на преброилите се от област Габрово се повишава с около 2 000 души.

Областна админстрация – Габрово отново призовават всеки, който все още не се е преброил електронно – да го направи, защото това е най – безопасният начин в условията на епидемична обстановка.

Въпросите, които се попълват в анкетната карта не са сложни, не изискат специфични познания, единственото задължително е да притежавате валиден електронен адрес, ЕГН, и български документ за самоличност.

Преброяването изисква регистрация в портала, за която е разработен инструкция за улеснение, достъпна на следния адрес: https://census2021.bg/…/Instrukcia_elektronno_prebroyavane… Преброяването е източник на информация по определени социални, демографски и икономически признаци на ниско териториално ниво, както и за различни подгрупи от населението.

То е единственият изчерпателен източник на данни за домакинствата и семействата в страната.

Получените от преброяването данни ще бъдат основа за вземане на информирани управленски решения, разработване на стратегии и конкретни национални и регионални секторни политики от централните и местните органи на управление в страната.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Нови светлоотразителни фигури на деца по пешеходните пътеки в Трявна и Плачковци

Published

on

С началото на новата учебна година служители на община Трявна, с подкрепата на фирма “ЕМКО”, поставиха нови пътни светлоотразителни фигури.

Те са част от мерките, които ръководството предприема за повишаване на безопасността по пътищата и намаляване на рисковете от пътнотранспортни произшествия.

Под наслов “Животът е с предимство” ярките и искрящи детски макети са разположени до пешеходни пътеки на три възлови места в град Трявна и град Плачковци – до НГПИ “Тревненска школа”, до кръстовището на ул. “Крайбрежна” и ул. “Стара планина” и до ОУ “Васил Левски” гр. Плачковци.

Според законоустановените нормативни уредби, състоянието на всички пешеходни пътеки в община Трявна вече е проверено.

В периода от 11.08.2021 г. до 18.08.2021 г. междуведомствена комисия, назначена от Областния управител на област Габрово, извърши контрол на сигнализацията на пътищата с пътна маркировка и пътни знаци, възможности за допълнително изграждане или монтиране върху платното за движение на изкуствени неравности и на други средства за ограничаване на скоростта.

Издадено е предписание до Община Трявна с нужните препоръки и констатации, което ще бъде изпълнено в най-кратък срок.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Областният свиква консултации за състава на РИК

Published

on

Областният управител на Габрово Борислав Бончев свиква консултации за състава на Районната избирателна комисия, във връзка с провеждането на изборите за президент и вицепрезидент на Република България на 14 ноември 2021 г. (обн. ДВ, бр. 73 от 03.09.2021 г.) и тези за предстоящото насрочване на избори за народни представители.

Консултациите с представителите на парламентарно представените партии и коалиции при областния ще се проведат тази неделя, 19 септември, от 10.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

В тях може да участват и други партии и коалиции. Съгласно указание на Централната избирателна комисия ще бъде приложен § 5, т. 2 от Допълнителните разпоредби на Изборния кодекс, съгласно която „При произвеждане едновременно на избори за народни представители или за президент и вицепрезидент на републиката или за членове на Европейския парламент от Република България се назначава една обща районна избирателна комисия за всеки изборен район (район)”.

Редът, условията и представителството за провеждане на консултациите, както и необходимите документи, са посочени в чл. 60 от Изборния кодекс и съответните решения на ЦИК.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица