Свържи се с нас

Новини

Таню Киряков: Готов съм да помагам на спорта в Габрово

Published

on

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Готов съм да инициирам среща с министър проф. Мариана Георгиева, на която да изложите проблемите на габровския спорт. И заедно да намерим пътя, по който можем да постигнем нова и качествена спортна инфраструктура.

Това заяви пред представители на местните спортни клубове в Габрово двукратният олимпийски шампион по стрелба Таню Киряков. Той беше в града на Рачо Ковача в качеството си на народен представител от Коалиция за България и член на комисията за децата, младежта и спорта в 42-то Народно събрание.

Възстановяване на детско – юношеските школи, щатни треньори, по-лесен достъп до училищните салони, реновиране на спортниоте зали са само част от нещата, за които апелираха габровските спортни клубове.

„Важно е да се обърне „пирамидата“ – повече средства за най-малките, подкрепа за социалните спортове, обхващащи повече деца, защото оттам тръгват добрите спортисти. Ако може да се използва спортната база на детските градини и училищата, там където я има, ще се облекчи натовареността на общинската такава“, заяви Росица Бакърджиева, управител на Общински спортни имоти и президент на Федерацията по хандбал.

Да се грижи за българския спорт не е само задължение на министерството на спорта, а и на МОН, МВР, Министерството на финансите. Важно е всички те да вървят в една посока и да поддържат връзка помежду си, за да бъдат изградени стабилни клубове, заяви друг спортен деятел Веселин Пешев, президент на Ръгби клуб „Янтра“.

„Искам промяна на Закона за спорта, именно заради детско – юношеските школи. Вас моля заедно да опишете проблемите си и да ми ги изпратите, а аз от своя страна съм готов да помагам те да бъдат бързо решени. Само всички заедно можем да създадем добри условия за спорт в страната ни“, заяви в заключение Таню Киряков.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Продължават да издирват изчезналата Яна Пайнарова от Габрово

Published

on

Продължава да се издирва изчезналата Яна Пайнарова. 88-годишната жена от Габрово е в неизвестност от 14 ноември т.г., когато последно е била в дома си, на адрес град Габрово, ул.“Юрий Венелин“ № 14, ет.4.

Издирваната жена е с ръст среден, около 150 см. Лицето й е овално, с къса чуплива коса и зелени очи.

Гражданите, които имат информация за нея, могат да сигнализират на спешния телефон 112 или в най-близкото Районно управление МВР.

*Снимка: Пресцентър ОДМВР – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Трима загинали при пожари за седмица

Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Габрово апелира за повишено внимание през отоплителния сезон.

Published

on

За изминалата седмица, 30 ноември – 4 декември, на територията на област Габрово, при два пожара загинаха трима души.

Първият инцидент бе в Севлиево, станал на 30 ноември, при който в следствие на пожар живота си загубиха двама души – майка и син, а вчера, 3 декември, при пожар в къща, намираща се в град Трявна, загина възрастна жена.

Статистика на произшествията за периода от 23 ноември до 4 декември се допълва от още 5 пожара със значителни загуби: пожар в гъбарник в Габрово на 25 ноември; пожар в магазин в Дряново на 26 ноември; пожар в сервиз за бяла и черна техника в Севлиево 27 ноември; пожар в къща в Габрово на 30 ноември; пожар в къща в село Валевци на 1 декември.

За същия период, в областта са възникнали още 19 пожара без големи материални загуби, но свързани с отоплителния сезон – 7 пожара, свързани с непочистени комини и 12 пожара в отпадъци или контейнери за битови отпадъци, където неправилно се изхвърля горими отпадъци и жерава от отоплителни уреди на твърдо гориво.

Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Габрово апелира за повишено внимание през отоплителния сезон, като особено внимание да се обръща на по-възрастната част от населението.

За вашата безопасност стриктно спазвайте мерките за пожарна безопасност през отоплителния сезон!

Мерки за пожарна безопасност: Мерки за пожаробезопасно отопление.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Подаръци ще има за всички от сърце

Published

on

В празничната неделя, 6 декември, Държавен куклен театър – Габрово е подготвил нови изненади за своите малки зрители.

В 11.00 часа ще започне срещата с любим герой – Мечо Пух, а после забавлението ще продължи със снежна викторина, с много песни и танци.

„С любезното съдействие на издателство „Фют“ сме подготвили подарък за всяко дете“ – споделят от културния институт и добавят „в работилничката ще бъдем трудолюбиви и усърдни като джуджетата на Дядо Коледа, ще се веселим, докато майсторим и времето ще мине неусетно! Очакваме ви с нетърпение. А вие?!“

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица