Свържи се с нас

Новини

Хванаха над 2 кила марихуана при спецакция на полицията

Published

on

снимка: Пресцентър ОД на МВР – Габрово, Архив

снимка: Пресцентър ОД на МВР – Габрово, Архив

Над 2 килограма марихуана иззе полицията при акция в Дряново и Севлиево, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Проведената специализира операция на територията на Габровска област, по противодействие на престъпленията, свързани с притежание и разпространение на наркотици е била реализирана в сряда.

В дряновското село Длъгня, било извършено претърсване в частен имот, собственост на 62-годишен мъж. В жилището му полицаите намерели и иззели суха зелена листна маса – с тегло 2 144 грама, която при полевия наркотест реагирала на наркотичното вещество „марихуана”. Лицето било задържано за срок до 24 часа.

В Севлиево, след проведени оперативно – издирвателни мероприятия, били установени двама младежи, у които са намерени наркотични вещества. Около 09.00 ч., в района на ул. „Канлъ дере“, полицейски служители извършили проверка на 15-годишен севлиевец, у когото бил открит полиетиленов плик със суха листна маса – с тегло 22 грама, реагираща на „марихуана”.

Два часа по-късно, в района на ул. „Ст. Бъчваров“, бил извършен обиск на 17-годишен младеж. Във връхната му дреха бил намерен също плик със суха маса от същия вид – с тегло 27.44 грама.

Наркотичните вещества са иззети. По случаите са започнати досъдебни производство по чл. 354 А, ал. 3 от НК.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

ПТГ „Д-р Никола Василиади“ е на крачка от Купата на България по футбол

Published

on

Треньорският тандем на заместник – директора Христо Минков и преподавателя Надежда Найденова е на път да донесе отдавна жадуван исторически успех за Габрово и местния футбол. Те успяха да класират Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ – Габрово за последната среща на Националните ученически игри, които се провеждат в Разград.

Днес, 2 май, момчета от 11 и 12 клас на габровската техническа гимназия сбъднаха мечтата на поколения „Василиадевци“ и утре ще излязат на финала в здрава битка за златните медали и Купата на България. Водените от Христо Минков футболисти изиграха две срещи през днешния ден, след които с много себераздаване се поздравиха със заслужено класиране.

В първата си среща габровци се изправиха срещу отбора на СУ „Христо Ботев“ (Балчик), съставен предимно от момчета, състезаващите се за младежките гарнитури на „Спартак“ (Варна) и „Черно море“ (Варна). Срещата помежду им завърши без победител 2:2.

ПТГ – Габрово откри резултата с гол на Ивайло Енчев, но капитанът на „Черно море“ изравни за 1:1. Нашият тим отново поведе чрез своя голмайстор, който реализира за втори път, но противникът отново успя да се добере до равенството, при което дойде и последният съдийски сигнал.

Развоят на мача и крайният резултат от него не се понравиха на нашите момчета, които във втория си двубой излязоха на терена за задължителна победа, крайно мобилизирани. Тя обаче не дойде никак лесно. Те срещнаха тима на СПГЕ „Джон Атанасов“ – София, в чийто състав личаха имената на много юноши на водещите елитни столични клубове.

Победата с 4:3 изкова Ростислав Колев, който увенча мъжката игра на целия отбор, реализирайки хеттрик в срещата. Тимът ни и в този двубой поведе на два пъти чрез попадения на Християн Пенчев и Ростислав Колев, но столичани успяха да изравнят и дори да обърнат развоя на срещата, виждайки се победител.

5 минути преди края на двубоя ПТГ – Габрово губеше с 2:3, но „Василиадевци“ не бяха казали последната си дума. С два бързи гола на Ростислав, габровци открехнаха врата на финала и утре ще се изправят срещу другият претендент за купата на страната – ПМГ „Иван Вазов“ (Димитроград), съставен от момчета, играещи в мъжкия състав на града от Южна България.

Финалът е от 10.00 часа в Разград.

Зареди още

Новини

ГЕРБ-Габрово регистрира листата си за депутати с водач Томислав Дончев

Published

on

Областният координатор на ГЕРБ-Габрово Цветомир Михов и общинският ръководител Добромир Проданов регистрираха пълна листа с кандидати за народни представители от ГЕРБ-СДС. Неин водач е Томислав Дончев, който през годините е бил вицепремиер, евродепутат, министър, народен представител, кмет.

„Габрово, Севлиево, Трявна и Дряново заслужават още много във всяка сфера. Държавата е длъжник на областта, особено последните 3 години, когато инвестициите тук спряха. Ще работя, както и досега, да завършим големите инфраструктурни проекти и да започнем нови. От огромно значение е изграждането на нова индустриална зона, повишаване на стандарта на живот и развитие на професионалното образование в региона”, коментира Томислав Дончев.

Второто място в листата заема ново лице, представител на гражданската квота – спортният мениджър Михаил Митов, който е изпълнителен директор на Футболен клуб „Янтра Габрово” и който днес присъства на регистрацията на листата.

Областният координатор Цветомир Михов отбеляза, че ГЕРБ в област Габрово винаги са били отворени към гражданското общество и в листите си са включвали непартийни кандидати.

„Досега представители на гражданската квота в нашите листи са били лекари, общественици, този път включваме млад и мотивиран човек от спортните среди с международно признато образование и професионален опит в чужбина, които прилага в Габрово”, каза Цветомир Михов.

Михаил Митов завършва Университета Solent в Саутхемптън, Англия и академичната програма на УЕФА за футболен мениджмънт към Университета по публична администрация в Лозана, Швейцария. По време на престоя си в Англия работи за Футболен клуб „Саутхемптън” и Английската Футболна Асоциация.

„Вярвам, че младите хора трябва активно да участваме в управлението на страната, за да я превръщаме в успешно развиваща се и желана за реализация и живот от все повече млади хора”, каза Михаил Митов след регистрацията му като част от листата.

Трети в листата е общинският съветник Атанас Атанасов от Севлиево, икономист по образование, работи в голяма севлиевска компания, реализира спортни успехи в областта на бадминтона.

Четвърта е общинският ръководител на ГЕРБ-Трявна Мария Пенева, икономист по образование, общински съветник, развива собствен бизнес, бивш заместник-кмет на Трявна и бивш заместник областен управител.

Пети е общинският ръководител на ГЕРБ-Дряново и общински съветник Иван Марев, магистър фармацевт с дългогодишен опит в управлението на аптеки, който се завърна в родния си град и разкрива аптека за нуждите на гражданите.

Шести в листата е най-младият общинският съветник, на 22 години, Максим Садинов – студент по „Финанси”, член на Академичния съвет на УНСС, като едновременно с това работи като старши одит асистент в международна компания, участва в младежки обмени по Еразъм+.

Седма е общинският съветник Милена Кръстева, инженер-химик, икономист, консултант по проекти по оперативните програми, насочени към бизнеса и индустрията.

Осми е десният политик от квотата на СДС Веселин Данчев – общински съветник, инженер по образование, предприемач.

Зареди още

Любопитно

Музика за душата насред поляната в гората – горски срещи на Градище в неделя

Published

on

Чудесна прогноза обещават синоптиците в неделя, а ние ще допълним празничния ден с покана за Градище. „Музика за душата насред поляната в гората“ е мотото на Горски срещи на Градище на 5 май.

На сцената ни очаква Великденският концерт на Мирела Воденичарска, пиано, която ще направи деня наистина чудесен с невероятното съчетание на талант, музика и природа. Началото, както винаги, е в 11 часа, а входът е свободен. Заповядайте с приятели, с цялото семейство, с козунаците и писаните яйца, да споделим празника на поляната!

Следващата неделя ви очакваме на станалия вече традиционен базар на употребявани вещи –хубав начин да продадете, купите, замените, подарите, а и да направите добро на планетата земя с идеята за преизползване на вещите и намаляване на отпадъците.

Този път обаче има „такса“ за участие – книга за къщичката за книги и игри на поляната. До края на месеца ни очаква още Градищенски мегдан – надиграване и работилничка за народни танци на 19 май и Детски празник в аванс на 26 май.

Събитията през месеца са част от инициативата на фондация „От БГ“, които всяка неделя организират празник на Градище. Началото винаги е в 11.00 часа, а достъпът е свободен за всички желаещи.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица