Свържи се с нас

Новини

Йордан Стойков очерта приоритетите за тази година

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Народният представител от Коалиция за България Йордан Стойков очерта приоритетите, стоящи на национално и регионално ниво, които предстоят да бъдат реализирани през настоящата 2014 – та година. Това той направи по време на своя пресконференция, на която изнесе повече подробности по отношение на дейността на Кабинета Орешарски за следващите 12 месеца.

На първо място в дневния ред на парламента стои приемането на Изборния кодекс, който по разчети на вносителите трябва да бъде приет до 24 февруари, като по този начин даде възможност за провеждане на изборите за европейски парламент по един нов регламент, гарантиращ свободното изявяване на волята на българските граждани.

На второ място Йордан Стойков посочи гласуването на социалния пакет от мерки, в изпълнение на ангажиментите поети от социалистите и припомни, че от началото на годината потребителската такса за посещение при личен лекар е станала 1 лев за пенсионерите.

На следващо място приоритет ще бъде и приемането на пет антимонополни закона, даващи възможност на българските граждани по думите му „да дишат по-спокойно“. Тези закони ще бъдат свързани с енергетиката, електроразпределителните дружества, хипермаркетите и производствените и търговски структури по отношение, на които има съмнения за картел.

В регионален план депутатът Стойков потвърди за ангажиментите, поети от правителството, свързани с надстройката на язовир „Христо Смирненски“, продължаване на строителството на следващия етап от околовръстния път на Габрово с тунел под Шипка и включването на пътя Габрово – Трявна в пътната програма на Регионалното министерство.

„Наред с това искам да изразя надеждата си и очакванията ми, че Общините в област Габрово ще подготвят конкурентни проекти, с които да може да се участва в публично – инвестиционната програма на правителството, където биха могли да бъдат реализирани значителни капиталови разходи“, каза в заключение Стойков.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Един потвърден с коронавирус за последните 24 часа

Published

on

За последното денонощие има един потвърден нов случай на КОВИД – 19 в област Габрово.

Данните, които са към 11 август, оповестиха днес от Регионалната здравна инспекция в Габрово.

Положителна проба за коронавирус е дал мъж на 51 години. Той е служител от завода за санитарна керамика в Севлиево, с когото до момента в предприятието са регистрирани общо 43 случая.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината и Горските ще поддържат пътя от чешмата „Дядо Георги“

Published

on

За съвместно поддържане на пътя чешмата „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ се договориха Община Габрово и Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“. Това съобщиха от местната общинска администрация.

В края на миналата седмица, след сигнали за разрушени, при добив на дървесина, горски пътища и туристически пътеки в района на местността Узана, кметът на Габрово Таня Христова провери на място извършваната стопанска дейност.

В резултат на проверката, вчера, 11 август, в Община Габрово бе проведена нарочна среща, в която участваха Таня Христова, председателят на Общински съвет – Габрово Климент Кунев, зам.- кметът Мария Йозова, директорът на ТП Държавно ловно стопанство „Мазалат“ инж. Димчо Радев, зам.-директорът на Държавно горско стопанство „Габрово“ инж. Николай Русев, представители на хижите „Хлебна“ и „Партизанска песен“.

Според Таня Христова затварянето на пътя, използван за превоз на дървесина, също е възможна мярка за защита на зоната. Въпросният участък, в който Община Габрово е инвестирала многократно, отново е в лошо състояние в резултат на стопанската дейност, изпълнявана в района.

По време на срещата представителите на държавните горски стопанства се ангажираха нарушеният пътен участък в местността – от чешма „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ да бъде възстановен и поддържан съвместно с Община Габрово.

Според директора на ДЛС „Мазалат“ инж. Димчо Радев, участъкът в момента е стратегически, тъй като е единственият маршрут за превоз на дървесина към с. Долно Сахране, а дейностите на територията на предприятието по отношение на лов и добив на дървесина са обект на денонощни проверки.

Постигната беше и договореност да не се извършва стопанска дейност в зоната в съботните и неделните дни, когато потокът от туристи в района се увеличава.

Среща за резултатите от поетите ангажименти с ръководствата Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“ е насрочена за месец септември.

*Снимки: Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затягат водния режим в три габровски села

Published

on

Поради намаления дебит на водоизточниците и повишеното потребление на вода и по предложение на кметския наместник, се променя въведения режим на водоподаване на селата Златевци, Милковци и Лоза.

В село Лоза – вода ще има от 18:30 ч. до 20:30 ч. всеки ден, докато в Златевци и Милковци водоподаване ще има през ден. Водата ще бъде пускана в 19:00 часа и ще бъде спирана в 07.00 часа.

Забранява се ползването на питейна вода за напояване и други цели, различни от питейно-битови.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица