Свържи се с нас

Новини

Целогодишна помощ за семействата с репродуктивни проблеми

Published

on

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Семействата с репродуктивни проблеми ще могат да подават заявления за финансова помощ от Община Габрово целогодишно, реши габровският Общински съвет на последното си редовно заседание за 2013 г., информираха от местната общинска администрация.

Според приетите промени в „Правилника за финансово подпомагане на семейства и лица, живеещи на семейни начала с репродуктивни проблеми на територията на община Габрово“, всяка двойка ще има право да кандидатства за финансово подпомагане от Община Габрово три последователни години, ако не е настъпила бременност. Беше въведено изискване в разходоправдателните документи /фактури/, представяни от двойките да бъдат вписани броя, вида на медикамента и точната манипулация, като фактурите следва да бъдат издадени не по-рано от една година от датата на подаденото заявление.

Финансовата помощ ще се изплаща на семействата по банков път в едномесечен срок след одобряване на протокола на комисията от кмета на общината. През 2013 г. от бюджета на Общината бяха подпомогнати 21 двойки с репродуктивни проблеми. През 2014 г. приемането на заявления за подпомагане ще продължи, като общият бюджет за финансовата помощ на двойките е в размер на 15 000 лв.

Единодушно Общински съвет – Габрово прие решението да бъдат отпуснати средства от общинския бюджет в размер на 16 000 лв. за закупуване на медикаменти и консумативи за хемодиализно болни територията на община Габрово. Одобрена беше и сумата от 40 000 лв. за подпомагане на терминално болни пациенти, настанени в регионалния хоспис.

Местните парламентаристи решиха също така, че от 2014 г. децата със специални образователни потребности и деца от социални домове на територията на общината, както и техните придружители ще могат да посещават басейна на ПМГ „Акад. Иван Гюзелв“ безплатно. Свободен ще е входът и за всички деца до 7 г., но техните придружители ще трябва да заплащат съответната такса.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Култура

Музикална четвъртък вечер на пл. Възраждане

Published

on

снимка: Община Габрово

Най – новото от репертоара си с народна музика ще представи пред своите почитатели Оркестър Габрово на 9-ти юли, четвъртък, от 19.00 часа, на площад „Възраждане“.

Солист на оркестъра ще бъде Таня Соколова. Диригентът – Николай Венков, споделя, че аранжиментите са правени през последните месеци на изолация и музикантите са нетърпеливи да ги представят пред публика.

Изберете четвъртък вечер, за да споделите емоцията от един много български и много габровски концерт! Входът е свободен!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Обявиха процедура за модернизиране на уличното осветление на Габрово

Published

on

С решение на кмета на Община Габрово е открита процедура по реда на Закона за обществените поръчки, с предмет: Внедряване на енергоспестяващи мерки и ремонт на уличното осветление на Габрово чрез договор с гарантиран резултат.

Основните дейности в предмета на обществената поръчка включват подмяна на улични и паркови натриеви осветители с нови енергийно-ефективни, с оглед осигуряване на нормативните изисквания за осветеност за съответния клас улици и паркови площи.

Изграждане и монтаж на нови касети, извън съоръженията на енергоразпределителното дружество за улично осветление на подходящо място, в това число комутационната апаратура.

Изграждане на Нова интелигентна система за контрол, наблюдение и управление на уличното и парково осветление.

Поддръжка на системата за улично осветление, реализирана в резултат на инвестицията за срока на изплащане на инвестицията след въвеждане в експлоатация на ЕСМ за срока на договора.

При реализиране на предвидените инвестиции, в Доклада за обследване на енергийната ефективност, се предвижда минимален размер на икономиите на енергия спрямо нормализираното потребление – 1558229 kwh/година.

Цената за изпълнение предмета на поръчката следва да се изплаща от реализираните за срока на откупуване спестявания от разход за електрическа енергия.

Допълнителна информация, както и повече обявената процедура можете да намерите оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Непълнолетна имала общо с тегленето на пари от картата на възрастен мъж

Published

on

Вчера, 7 юли, в резултат на оперативно – издирвателни мероприятия, проведени от служители на РУ – Дряново е установена 15-годишна жителка на града, за която са налице данни, че е съпричастна с извършена транзакция чрез чужд платежен инструмент – дебитна карта, собственост на търговска банка, издадена на името на 67-годишен местен жител.

Неправомерното теглене на сумата от 300 лева, е извършено от непълнолетната месец по-рано – на 7 юни в Дряново. След окомплектоване, материалите по преписката ще бъдат изпратени по компетентност на Окръжна прокуратура – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица