Свържи се с нас

Новини

„България без цензура“ влезе в Габрово на Игнажден

Учени и икономисти от „Харвард“ в партията на Бареков

снимка: "България без цензура"

снимка: „България без цензура“

Николай Бареков откри офис на гражданското си движение в Габрово. „България без цензура“ влезе в града на Игнажден и така той стана символичен полазник за благоденствие и успехи на габровци. Както и в останалите места в страната тук ще работи юрист, който ще консултира безплатно гражданите, както и доброволци, които ще помагат на изпадналите в беда.

снимка: "България без цензура"

снимка: „България без цензура“

Учени и икономисти от „Харвард“ са сред учредителите на партията на Николай Бареков. Професори, военни, финансисти, културни дейци, губернатори и общински съветници са в Инициативния комитет, който се събира днес, 21 декември, във Велико Търново. „Ще видите цвета на българската нация“, обеща лидерът на гражданско движение „България без цензура“.

Бареков обяви, че партията му ще носи друго име, а гражданското движение ще бъде запазено, за да се занимава със социални проекти. За тях той обеща да даде всичките си спестявания.

снимка: "България без цензура"

снимка: „България без цензура“

Партията ни няма да е лидерска, зарече се новият политик. След конгреса й в края на януари към нея ще заработят секторни групи с експерти, които ще определят политиките в различните браншове. На експертна основа ще бъдат и оценките за хората на висши длъжности.

„Няма да разрешим партийни назначения“, категоричен бе Бареков. Той очаква партията му да има между двама и четирима евродепутати след вота през май. Ако прогнозите се потвърдят, извънреден конгрес на новата партия ще определи с коя от политическите групи в Европарламента ще работим, обясни Бареков.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

4 коментара

4 Comments

 1. 1234

  21.12.2013 at 11:33

  Тази Йосифова не беше ли ГЕРБ-ерка се питам? Май беше, ако не ме лъже паметта! Свинщина безпардонна !!!!

 2. 7777

  21.12.2013 at 17:51

  Оооо,и Ивка-Курвето била там!

 3. B.C.

  23.12.2013 at 14:59

  тоя красимир ташев какво ми обикаля от партия в партия. омръзна ми от такива нещастници като него, които се присламчват навсякъде и са със силните на деня.

 4. БГ

  10.01.2014 at 0:51

  пази Боже от такива полазници! Мутра долна!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Икономика

До края на месеца може да се променя осигуряването

До 31 януари самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си, напомнят от Национална агенция за приходите.

Самоосигуряващите се лица задължително се осигуряват във фонд „Пенсии на държавното обществено осигуряване (ДОО), а по свой избор могат да се осигуряват и във фонд „Общо заболяване и майчинство”.

Самоосигуряващите се лица, които изберат да внасят осигурителни вноски и във фонд „Общо заболяване и майчинство”, могат да се ползват от всички осигурени социални рискове (без трудова злополука и професионална болест и безработица) на ДОО.

Другият вариант е да внасят осигурителни вноски на по-нисък процент само във фонд „Пенсии“ на ДОО (за инвалидност поради общо заболяване, старост и смърт). В този случай обаче, напомнят от НАП, самоосигуряващите се нямат право на парични обезщетения от ДОО в определени ситуации (например т. нар. „майчински” при бременност и раждане).

Видът на осигуряването на самоосигуряващите се лица може да се променя за всяка календарна година, ако е подадена декларация по утвърден образец от изпълнителният директор на НАП.

Срокът за подаване на документа е до 31 януари на съответната година. В 7-дневен срок от започване или възобновяване на трудовата дейност самоосигуряващите се лица определят вида на осигуряването си, като подават декларация по утвърден образец в компетентната териториална дирекция на НАП или чрез е-услугите на приходната агенция с Персонален идентификационен код /ПИК/ или електронен подпис /КЕП/.

При прекъсване и възобновяване на съответната трудова дейност, както и при започване на друга трудова дейност през календарната година не може да се променя вече избрания и декларирания вид осигуряване.

Повече информация и консултации за попълването на данъчни и осигурителни декларации можете да получите на телефон 0700 18 700 /на цена, съгласно тарифата на телефонния оператор/.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Съдът оправда габровец да е извършвал грабеж на ул. „Свищовска“

С присъда по наказателно дело от общ характер, обявена на 24 януари, състав на Окръжния съд оправда мъж от Габрово по обвинение за извършен грабеж.

Съдът призна Н.Б. за невинен в това на 9 септември 2016 г., около 19,30 ч. на ул. „Свищовска“ в Габрово, при условията на опасен рецидив, да е отнел от владението на мъж от същия град мъжка чантичка със съдържащите се в нея вещи, всичко на обща стойност 142,40 лева, като употребил за това сила.

С оглед проведеното съдебното следствие съдът счете, че не са налице категорични доказателства за това, че Н.Б. е извършил престъплението, за което е предаден на съд, поради което го оправда по повдигнатото му обвинение.

Присъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново в 15-дневен срок.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Изложба – графика: Хубава си, прекрасна си, Унгарийо

„Графиките ми, включени в тази изложба,
целят да припомнят една популярна унгарска песен,
която започва така: Хубава си, прекрасна си, Унгарийо”.

Изложбата на Антал Ревес се състои от 13 по-големи графики – изтънчено изображение на местности в Унгария, включени в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО или отличени с наградата Europa Nostra.

Изображенията представят емблематични места в Унгария като Будапеща, Вишеград, Хортобад, Холокьо, Агтелек, Панонхалма, Токай, Кьосег, Мохач и езерото Фертьо. Антал Ревес е роден през 1931 г. в град Папа.

Завършва Унгарската академия по приложно изкуство, както и специалност Графика в Унгарската академия по изобразително изкуство. Негови преподаватели са: Дьорд Конечни, Ищван Боц Кьопеци, Йеньо Барчаи.

През 1995 г. получава професионалната награда на Националното сдружение на унгарските творци.

Като член на Творческата общност „Деркович” и на Съюза на графичните дизайнери през 1995 г. е организатор и основател на Фондация „За унгарския плакат”.

Като независим дизайнер, съвместно със съпругата си Юдит Вигнер, твори в различни области на графичния дизайн. Съвместно изготвят плакатите си, подписани с инициалите им RW. Паралелно с графиките изработва декоративни пана, календари и други. Антал Ревес умира през есента на 2016 година.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица