Свържи се с нас

Икономика

Часът на класа в ОИЦ – Габрово става все по – популярен

Published

on

снимка: Областен информационен център – Габрово

снимка: Областен информационен център – Габрово

От началото на 2013-та година Областен информационен център – Габрово постави началото на едно ново сътрудничество с габровските училища, а именно провеждане на часа на класа в техния офис. Първоначално в инициативата се включиха ученици от Националната Априловска гимназия, а от тази есен и възпитаници на Природоматематическа гимназия „Акад. Иван Гюзелев“ – Габрово.

Партньорството, имащо за цел да повиши информираността сред младите хора по отношение на възможностите, откриващи се пред тях по различните европрограми, е насочено към по-големите ученици от гимназиалния курс, тъй като те ще бъдат реалните бенефициенти на средствата, предвидени от Европейския съюз през следващия програмен период 2014 – 2020.

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Всичко това бе поводът за среща с габровските журналисти, на която управителят на ОИЦ – Габрово Маринела Събева, в присъствието на директора на Математическата гимназия в Габрово Цветана Кюмюрджиева споделиха своите впечатления и подчертаха предимствата на това учениците да бъдат добре запознати с възможностите, разкриващи се в близко бъдеще.

„Изключително важно е младите хора още преди да са отишли да учат висшето си образование и да го завършат да са наясно за това къде могат да получат информация, по какъв начин и от какви възможности могат да се възползват. Нашата цел е не да ги научим от А – Я, а да им дадем основните насоки, за да знаят“, каза Маринела Събева.

Думите й бяха допълнени от директора Цветана Кюмюрджиева, която подчерта че вижда резултатът и разликата в учениците, когато се върнат в гимназията, посетили Областния информационен център.

„Учениците започват да търсят информация и да се интересуват повече. Показателно е, че те не идват тук в часа на класа по задължение, а го правят с желание. Съвсем наскоро много наши възпитаници подадоха документи за едногодишни обучения в чужбина, а колегите общуват с колеги от други страни. С нетърпение очакваме момента, в който ще се обявят програмите. За младите хора това представлява едно предизвикателство.  Инициативата е нещо чудесно, за което искрено благодаря на ОИЦ – Габрово. Струва си да направим всичко това в името на развитие на младите“, сподели Кюмюрджиева.

До момента в Центъра са проведени 8 часа на класа с ученици от Природоматематическа гимназия „Акад. Иван Гюзелев“ – Габрово и предстоят още много до месец април, добави към казаното Маринела Събева.

Темите, дискутирани по време на срещите с експертите на ОИЦ – Габрово, са свързани с младежките европрограми, а учениците биват запознати с новите “Еразъм +” и ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“, стартиращи през 2014 година, стана ясно в края на разговора.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Икономика

И тази събота фермерски пазар „ОТ БГ“ на площад „Възраждане“

Published

on

Превърналият се в традиция фермерски пазар „ОТ БГ“, който се провежда всяка втора събота от месеца на площад „Възраждане“ пред Община Габрово, ви очаква на 8 август от 9:00 ч. до 15:00 ч.

Новите предложения в августовското издание са: масло от орех, шафранови продукти, плодове от земеделски производители от съседни на Габрово области. Очакват се 30 изложители, предлагащи истинска храна с доказан произход и български продукти.

На фермерския пазар „ОТ БГ“ участват земеделски производители, фермери и представители на продукти за здравето със съответните документи и сертификати, както и няколко занаятчии от Област Габрово, съхраняващи майсторлъка и традицията в занаятите си.

От 10.00 до 12.00 школата на Елиза Ковачева ще очаква най-малките посетители, в своето ателие „Даровете от природата“ на работилничката на фермерски пазар „От БГ“.

От 11.00 до 12.00 часа „Хоро за хората“ ще гостува на Фермерски пазар „ОТ БГ“.

През останалото време площадът ще бъде озвучен с най-хубавата популярна българска музика от 80-те години до днес и обичайно, в 14.00 часа, ще бъде изтеглена томболата, чиято наградна кошница ще бъде пълна с продукти от всички участници на пазара.

Фермерски пазар „ОТ БГ“ се провежда в партньорство с Община Габрово, Областна дирекция „Земеделие“ Габрово и медийната подкрепа на „Габрово Нюз“, с организатор – рекламна агенция „Елмазови“ под търговската марка „ОТ БГ“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Ние питаме – екипът на ГАРАНТ знае: Какво прави дома Дом?

Published

on

„Ние продаваме имот, Вие създавате дом!“ – това е мотото, под което екипът на Гарант продължава да работи за вас през 2020 г. Закупилите от нас имот могат да се възползват от договорени отстъпки до -20% и да се допитат до професионалистите в строително-монтажните и довършителни работи, обзавеждането и оборудването, и застраховането. Всеки човек има различно разбиране за Дом, а какво е за нашия брокер Пeпа Метева може да прочетете по-долу.

– Какво е първото нещо, което си представяш, когато чуеш думата „дом“?
– Семейство, деца, уют, сигурност, спокойствие, щастие. Това е домът за мен!

– Когато предлагаш имот на потенциални купувачи успяваш ли да уловиш тяхното усещане за Дом и как си го представят те?
– За успешната ми работа като брокер това е едно от основните ми умения. Още с първоначалния си контакт с потенциални купувачи на жилищен имот се старая да разбера техните очаквания и разбира се заедно да стигнем до успешен финал.

– Кампанията „Ние продаваме имот, Вие създавате дом!“ е свързана с още повече „улесняване“ на новодомците? Възползват ли се от нея, какви са твоите наблюдения?
– Повечето от моите клиенти се възползват от предоставената им възможност и с удоволствие ползват както паричните отстъпки, така и професионалните съвети от консултантите в „ПАРОС“, „САРАКТА“, „СТРОЙКО-КОМЕРС“ ООД, „АМАРАНТ“. След всяка успешна сделка чувствам удовлетворение и знам, че още един имот е превърнат в истински Дом!

Ако и Вие искате да станете новодомци и да осъществите мечтата си за уютно и вдъхновяващо място, потърсете брокерите на ГАРАНТ.

Зареди още

Икономика

Гражданите с безплатен достъп до кариерно ориентиране и консултиране

Габровска търговско- промишлена палата и ЦПЛР „Кариерно ориентиране- Габрово“ ще предоставят безплатни услуги по кариерно ориентиране за всички граждани от областта.

Published

on

Габровска търговско- промишлена палата и ЦПЛР „Кариерно ориентиране – Габрово“ подписаха споразумение за сътрудничество.

Като първа стъпка от това сътрудничество, кариерни консултанти от Центъра ще предоставят безплатни услуги по кариерно ориентиране и консултиране за хората от област Габрово от всички възрасти, в офиса на Габровска търговско – промишлена палата.

Въпреки, че кариерните консултанти от Центъра работят предимно с ученици и техните родители, сега всеки, който има нужда да бъде консултиран, ще може да се обърне към тях за съвет.

Това съобщиха за „Габрово Нюз“ Галина Михнева – изпълнителен директор на Габровската търговско- промишлена палата и Пенко Атанасов – директор на ЦПЛР „Кариерно ориентиране- Габрово.

Консултантите ще бъдат на разположение в дните вторник и четвъртък от 10.00 до 16.30 ч. в офиса на Габровска търговско-промишлена палата, на адрес: ул. „Брянска“ №30, сградата на НТС.

Всеки, който пожелае, ще бъде консултиран според своите нужди и заявки. Ето все пак няколко идеи с какво може да Ви бъде полезен кариерният консултант:
– Да помогне при изясняване на личните Ви кариерни цели.
– Да Ви помогне да подобрите уменията си за търсене на работа.
– Да помогне при подготовката на документи за кандидатстване и явяване на интервю за работа.
– Да Ви помогне при изготвяне на индивидуален кариерен план за развитие.
– Да помогне при адаптиране на ново работно място и др.

За заявки и записвания се приемат на: ЦПЛР „Кариерно ориентиране- Габрово“- 066 98 88 89; cko_gabrovo@mon.bg или Габровска търговско- промишлена палата 066 80 31 42.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица