Свържи се с нас

Новини

Концертът на Веско Маринов излиза 4 000 лв. на габровци

Published

on

снимка: www.veselinmarinov.com

Концертът под звездите на Веселин Маринов на площад „Възраждане“ във вторник, който Община Габрово подарява на жителите си е на стойност 4 000 лева.

Коледният подарък на габровци ще бъде платен изцяло със средства на Общината.

Това заяви на пресконференция общинският председател на БСП – Габрово Кристина Сидорова по повод много питания на габровци, интересуващи се за хонорара на звездата, който ще получи от участието си в нашия град.

„Съобщавам го чрез вас, защото много граждани се обърнаха към мен с молба да проверя. По думите им Веселин Маринов често посещавал Габрово. Само преди месец той изнесе концерт в нашия град, изглежда ние му ставаме любима дестинация“, каза пред местните медии Кристина Сидорова.

Лидерът на габровските социалисти изрази своето притеснение относно здравето на звездата и публиката му, тъй като има реална опасност при концерт на открито и температура от около минус 2 градуса да се сдобият с настинки.

„Дано габровци останат доволни от участието на открито на звездата. Никога не съм била почитател на Веселин Маринов и с най-голямо удоволствие няма да му уважа концерта, но най – искрено пожелавам на феновете му истински да се забавляват“, допълни в заключение Сидорова.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Представят книгата „Физическа и емоционална трансформация“

Published

on

Представяне на книгата „Физическа и емоционална трансформация“ ще се състои в Габрово на 10 февруари от 17.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

Събитието е част от програмата на седмия фестивал „Здраве, здраве“ в Габрово. Авторът на книгата Коко Ковачев се занимава активно с кинезитерапия от 2003 г., а от 2015 г. задълбочава работата си в приложната кинезиология.

През 2019 г. създава методът “Active sitting” и първата в България цялостна програма за Физическа и емоционална трансформация (ФЕТ), базирана на приложна кинезиология.

Как да подобрим емоционалното и физическото си здраве чрез приложна кинезиология посетителите на фестивала Узана поляна видяха за първи път през 2022 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затварят за посещения НМО – Габрово до края на март

Published

on

Поради ремонтни дейности Националният музей на образованието ще бъде затворен за посещения до края на месец март, информират от институцията. Ремонтът, който ще се реализира е част от инвестиционен проект „Основен ремонт, реставрация и модернизация на стара сграда на НАГ и НМО – Габрово”, който бе разработен и одобрен в три етапа при изпълнение на предвидените ремонтни и реставрационни дейности.

През 2018 год. бе финансирана и завършена първа част „Спешен ремонт на сутерен и английски двор в Национален музей на образованието” от първия етап на проекта.

През 2022 год. бе изпълнена втората част от първия етап на проекта включващ „Основен ремонт на покрива на Националната Априловска гимназия и Национален музей на образованието”.

След проведена процедура по ЗОП на 14.12.2022 г. бе сключен договор със строител за изпълнение на дейностите по втория етап на проекта, включващ „Подмяна дограма и реставрация фасада на сградата на Априловска гимназия и НМО“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица