Свържи се с нас

Икономика

Работещите бедни се увеличават

Published

on

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

1,7 млн. души достигнаха работещите бедни, които получават до 400 лева. През последното тримесечие нарастването е с 80 000 души. Това обяви пред БНР президентът на КНСБ Пламен Димитров, цитиран от Аргументи БГ.

Две конкретни мерки иска КНСБ, поясни синдикалният лидер. Едната е отстъпване на платения данък върху дохода на хората, попадащи в категорията работещи бедни. Другата мярка е замразяване на пенсионната възраст не за една година.

Време е да спрем да вдигаме пенсионната възраст. Нарастването трябва да бъде замразено за 7 години, за да може едно поколение да стигне до пенсия, поясни Димитров.

Според синдикалния лидер промяната в бюджета трябва да бъде радикална и да има по-видими стимули към работещите, към икономиката. Затова синдикатът излиза на протест – за да изрази позиция. На 20-и искаме да чуем работещите българи, подчерта Димитров.

Ние искаме да се вслушаме не само в тези предложения на КНСБ, а и в други, защото ние се стремим към повишаване на доходите, така е политиката ни, каза от своя страна председателят на бюджетната комисия в парламента Йордан Цонев.

Той добави, че предложенията на синдиката за възстановяване на данъка на най-бедните, криминализиране на укриването на плащане на вноски, както и за ваучери за младежка безработица ще бъдат обсъдени още в понеделник и изрази надежда те да бъдат осъществени. От наша гледна точка диалогът със синдикатите е добър, каза още Цонев.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Помещение за заводско столово хранене се отдава под наем

Published

on

„Подемкран“ АД отдава помещение за заводско столово хранене.

За контакти: +359888866032.

Зареди още

Икономика

Рехабилитират и модернизират осветлението на Трявна и Плачковци

Published

on

Пограма “Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност” – Министерство на енергетиката.

На 2 август от 11.00 часа в зала 403 в сградата на Община Трявна кметът Силвия Кръстева ще даде старт чрез начална пресконференция на проект „Рехабилитация и модернизация на общинската инфраструктура – системи за външно изкуствено осветление на град Трявна и град Плачковци“.

Проектът е финансиран по Административен договор BGENERGY-2.001-0041-014 от 30.03.2021г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ от Оперативна програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност“, съфинансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г. Партньор по проекта е МПЕнерджи АС, Норвегия.

Проектът включва реконструкция и модернизация на общинската инфраструктура – системи за външно изкуствено осветление на град Трявна и град Плачковци, чрез изпълнение на енергоспестяващи мерки (ЕМС).

Предвидената енергоспестяваща мярка за гр. Трявна се състои в доставка и монтаж на 1393 бр. нови осветителя, от които 2 бр. осветители, ще са оборудвани с фотоволтаични панели, контролери и акумулаторни батерии и въвеждане на система за управление и мониторинг.

Енергоспестяващата мярка за гр. Плачковци се състои в доставка и монтаж на 562 бр. нови осветителя и въвеждане на система за управление и мониторинг. Предвижда се внедряване на цифрова система за управление на уличното осветление, която ще обслужва гр. Трявна и гр. Плачковци.

Общата стойност на проекта е 587 240,00 лева, от които 499 154,00 лв. Европейско финансиране и 88 086,00 лв. Национално финансиране.

Основната цел на проекта е повишаване енергийната ефективност, чрез технологично обновление и модернизиране на системите за външно изкуствено осветление и подобряване условията на живот на населението.

Специфичните цели на проекта са намаляване на енергопотреблението, чрез въвеждане не енергоефективно външно изкуствено осветление; намаляване на енергопотреблението, чрез въвеждане не система за контрол, наблюдение и управление; подобряване на условията на живот на населението, укрепване на двустранните отношения между страните-донори и държавите бенефициенти.

Срокът за изпълнение на дейностите по проекта е 18 месеца. Начало на проекта 30.03.2021 г, Край на проекта 30.09.2022 г.

Зареди още

Икономика

Помещение за заводско столово хранене се отдава под наем

Published

on

„Подемкран“ АД отдава помещение за заводско столово хранене.

За контакти: +359888866032.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица