Свържи се с нас

Новини

Как виждате Габрово след 7 години?

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Общински план за развитие или „Виждате ли Габрово след 7 години, скрито зад тези цели, стратегии и проекти“. С тези думи кметът на община Габрово Таня Христова се опита да провокира обществеността на провелото се в началото на седмицата обсъждане с тема: „Визия, цели и приоритети на Общинския план за развитие на община Габрово 2014 – 2020 г.“

„Важно е стратегически да приоритизираме и да чертаем посоката, която ще следваме. Разработването на този важен и стратегически документ трябва да става с участието на всеки един човек, който има социален или друг проблем. Това ще направи плана за развитие жив и изпълнен с конкретика и съдържание. Важно е да се знае, че това е отворен документ, който подлежи на актуализация“, каза Таня Христова.

В допълнение, архитект Янкулов ръководител на екипа разработващ плана, сподели, че в момента се създава един документ, който дефинира и чертае посоките на развитие на нашето общество, със всичките му противоречия, политически пристрастия и икономически възможности.

Целта на общественото обсъждане бе да представи общинския план за развитие, като ключов стратегически планов документ на местно ниво, основните му етапи на разработване, както и предложенията за визия, цели и приоритети за развитие на община Габрово през следващия планов период.

По време на събитието граждани, представители на НПО, общински съветници и служители, представители на Областна администрация Габрово и медии имаха възможност да внесат предложения и коментари по разработената стратегическа част на ОПР.

До 30 ноември 2013 г. предстои да бъдат разработени мерките, проектите и програмата за реализация на Общинския план за развитие. Този процес изисква активното включване на всички заинтересовани страни, които могат да отправят своите предложения за конкретни проекти посредством предоставената от Община Габрово възможност за попълване на ФОРМА ЗА ПРОЕКТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ, на сайта на администрацията – http://gabrovo.bg/bg/article/2962.

Общинският план за развитие се разработва от Гражданско дружество по Закона за задълженията и договорите „Визия за Габрово 2020“.

Източник: Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Един потвърден с коронавирус за последните 24 часа

Published

on

За последното денонощие има един потвърден нов случай на КОВИД – 19 в област Габрово.

Данните, които са към 11 август, оповестиха днес от Регионалната здравна инспекция в Габрово.

Положителна проба за коронавирус е дал мъж на 51 години. Той е служител от завода за санитарна керамика в Севлиево, с когото до момента в предприятието са регистрирани общо 43 случая.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината и Горските ще поддържат пътя от чешмата „Дядо Георги“

Published

on

За съвместно поддържане на пътя чешмата „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ се договориха Община Габрово и Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“. Това съобщиха от местната общинска администрация.

В края на миналата седмица, след сигнали за разрушени, при добив на дървесина, горски пътища и туристически пътеки в района на местността Узана, кметът на Габрово Таня Христова провери на място извършваната стопанска дейност.

В резултат на проверката, вчера, 11 август, в Община Габрово бе проведена нарочна среща, в която участваха Таня Христова, председателят на Общински съвет – Габрово Климент Кунев, зам.- кметът Мария Йозова, директорът на ТП Държавно ловно стопанство „Мазалат“ инж. Димчо Радев, зам.-директорът на Държавно горско стопанство „Габрово“ инж. Николай Русев, представители на хижите „Хлебна“ и „Партизанска песен“.

Според Таня Христова затварянето на пътя, използван за превоз на дървесина, също е възможна мярка за защита на зоната. Въпросният участък, в който Община Габрово е инвестирала многократно, отново е в лошо състояние в резултат на стопанската дейност, изпълнявана в района.

По време на срещата представителите на държавните горски стопанства се ангажираха нарушеният пътен участък в местността – от чешма „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ да бъде възстановен и поддържан съвместно с Община Габрово.

Според директора на ДЛС „Мазалат“ инж. Димчо Радев, участъкът в момента е стратегически, тъй като е единственият маршрут за превоз на дървесина към с. Долно Сахране, а дейностите на територията на предприятието по отношение на лов и добив на дървесина са обект на денонощни проверки.

Постигната беше и договореност да не се извършва стопанска дейност в зоната в съботните и неделните дни, когато потокът от туристи в района се увеличава.

Среща за резултатите от поетите ангажименти с ръководствата Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“ е насрочена за месец септември.

*Снимки: Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затягат водния режим в три габровски села

Published

on

Поради намаления дебит на водоизточниците и повишеното потребление на вода и по предложение на кметския наместник, се променя въведения режим на водоподаване на селата Златевци, Милковци и Лоза.

В село Лоза – вода ще има от 18:30 ч. до 20:30 ч. всеки ден, докато в Златевци и Милковци водоподаване ще има през ден. Водата ще бъде пускана в 19:00 часа и ще бъде спирана в 07.00 часа.

Забранява се ползването на питейна вода за напояване и други цели, различни от питейно-битови.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица