Свържи се с нас

Новини

Зам.- кметът на Севлиево прибира близо 50 000 лв. от Водния цикъл

Published

on

снимка: в."Севлиево днес"

снимка: в.“Севлиево днес“

Заместник – кметът на Севлиево с ресор „Финанси“, габровката Калина Георгиева е назначена на 4-часов работен ден. На още 8 часа г-жа Георгиева работи като ръководител на проекта за водния цикъл. Информацията е предоставена от Общината, в отговор на подадено от репортер на вестник „Севлиево днес“ заявление за достъп до обществена информация. В справката, която общинските служители изготвили по искане на медията се уточнява, че назначението на Калина Георгиева по проекта на Оперативна програма „Околна среда“ е съобразено с Постановление на Министерски съвет, което регламентира допустимото заплащане на служители, наети в публичния сектор и като експерти по европейски проекти.

От казаното по-горе е ясно, че Калина Георгиева работи на половин работен ден като заместник – кмет. За 4 часа тя „оправя“ финансите на Общината и започва 8 часа да работи върху водния цикъл. За второто получава и доста добро възнаграждение –  46 000 лв. ще се съберат в края на проекта, който трябва да приключи догодина.

Ситуацията, която на пръв поглед е интересна, предизвиква и немалко въпроси. Възможно ли е за 4 часа г-жа Георгиева да свърши всичко, което се полага на един заместник – кмет с ресор, от който зависи цялото функциониране на една община. И щом работният й ден продължава общо 12 часа, действително ли това е времето, което госпожата прекарва в кабинета си? И дали е случайно, че назначението й като заместник на кмета е на по-малко часове? От вестника си позволяват да изразят публично предположението, че не става дума за случайност, тъй като от договора за проекта идват големите пари – почти 2000 лв. на месец над редовната заплатата, с всички осигурителни вноски. А точно вноските към НОИ един ден ще донесат на г-жа Георгиева и спокойни старини, от гледна точка на бъдещата пенсия, която тя вече си осигурява.

Вестник „Севлиево днес“ се опитва да стигне до истината за парите, които Калина Георгиева си докарва от Севлиево от май месец. За целта медията е получила съдействие от юристите на Програма достъп до информация /ПДИ/, с чието съдействие са подготвили заявленията, които подавали в Общината. В техен отговор най-напред били предоставени обща справка за парите, които служителите получават за работа по проекти, а след повторно искане от тяхна страна, разбивка на средствата по всеки от проектите с европейско финансиране, по които работят служителите там. И от нея не ставало ясно кой колко получава. Продължили активно да търсят информация, която е публична и не би трябвало да остава скрита за хората. Така се натъкнали на договора, с който кметът д-р Иванов назначава заместника си Калина Георгиева да работи на 8 часа по ОП „Околна среда“. От същия източник „взели“ и възнаграждението на г-жа Георгиева.

Източник: в.“Севлиево днес“
Автор: Емилия Димитрова

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

9 коментара

9 Comments

 1. Фризура Проблем

  18.10.2013 at 11:48

  На лицето Цветомир Цвятков Михов много му отива новата фризура. Визията му много е му подхожда и си мисля, че ще се впише по невероятен начин сред обитателите на Ловешкия.

  • Цеци

   19.10.2013 at 21:59

   този Михов е абсолютен отврат, като го видя ми се повдига от него и ми идва да се издрайф*ам.

 2. Анжелика

  18.10.2013 at 12:27

  Пръснаха ни градът и най-вероятно ще го оставят така поне до догодина,а знае ли човек може би и повече, само и само някой да се „налапа“.Не ви ли е срам господа и госпожи управници?С малко бебче съм и за да го изведа се налага да си пренасям количката на ръце до съседната улица,а през това време детето стои само в къщи.Ако пък случайно намеря начин да мина от някъде то е с големи мъки и усилия и е за сметка на количката(разбива се ).Това нормално ли е?Разбирам,че вероятно е трябвало да се направи,но не можеше ли да стане по-финно разбиването или поне да се оправи по-бързо?!

 3. Направете и ревизия

  18.10.2013 at 21:50

  кой говореше за калинки и че нямало спуснати парашутисти? тази Калинка да не се преработи само, че взех да се притеснявам за нея с тази заплатка почнах да я мисля. мънинката тя. 100% се отчита и в партийната касичка на Михов.

 4. Sevlievka

  19.10.2013 at 17:36

  Пустата леля Калина
  вчера (в Севлиево на служба) замина.
  Слаба бе леля Калинка,
  дребна бе като малинка.
  Що ми е яла и пила —
  върна се като камила,
  върна се леля Калуша
  с педя сланина на гуша.

  По „Сватбарка“ на Ас.Разцветников

 5. svinevyd

  22.10.2013 at 19:32

  Тя на 4 пласта се е наляла! Където я пипнеш, все е цица!

 6. Gimgin

  07.02.2014 at 12:59

  С решение 275 19.12.2014 г.Община Габрово същата г-жа е назначена и за ликвидатор на БКС Габрово за 600 лв. на месец и после нямало незаменими хора . Значи 4 часа зам кмет 8 часа Проект воден цикъл , 4 часа ликвидатор и незнаем къде още за оставащите 8 часа от денонощието , Тя за това е „отслабнала “ толкова , заради многото работа

 7. Борислав

  07.06.2014 at 21:09

  Около Водния цикъл има събор на паразити, като госпожата не само в Севлиево. Хората дават пари за да се прави както трябва, а това което виждаме по улиците е минималното без което не може, за да се усвои финансирането по проекта. Без контол. Без надзор. Без нищо. Жалко, че като българи явно все още не ни е ясно, че няма да живеем по 500 години и не е нужно да крадем всичко до което можем да се докопаме, защото крадем от народа и от себе си.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Култура

Областният ще даде началото на „Културен жест“

Published

on

В навечерието на светлите Великденски празници Областният управител на Габрово поставя началото на инициативата „Културен жест“. Тя е част от предстоящо мащабно събитие, което Областна администрация – Габрово и Държавен архив – Габрово организират, съвместно с регионални и местни културни институти и ще посветят на 24 май.

„В условия на световна пандемия сме и това няма как бързо да се промени. Но може всички заедно да направим така, че дните да са изпълнени с позитивни мисли и красота, с която ни дарява изкуството във всичките му направления. Тази инициатива е покана през следващата седмица да четем заедно любими стихове, откъси от произведения, а защо не да изпълняваме любими песни, да рисуваме… „

Начало на инициативата ще даде областният управител Невена Петкова. Какво ще сподели или прочете тя ще може да гледате и слушате на Facebook страницата на Областен управител на област Габрово в понеделник, точно в 18.00 часа.

А кои други представители на институции ще се присъединят, ще разберете ако всеки ден в същия час отново сте „там“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Евродепутатът Цветелина Пенкова за кампанията #PRAYATHOME

Published

on

#PRAYATHOME е името на кампанията, която стартира на Световния ден на здравето и професионалния празник на здравния работник, инициирана от евродепутата Цветелина Пенкова. Основният призив е да бъдем отговорни, солидарни и да проявим разбиране към всички тези хора, които полагат денонощно усилия, за да могат да опазят нашето здраве. А отговорната позиция е, по празниците да се опитаме да създадем едни традиции, които не са типични за нас и да останем вкъщи.

Всички искаме да излезем по-бързо от тази здравно-икономическа криза и да се върнем към активния си начин на живот, да празнуваме в храмовете, по площадите, с близки и приятели. Препоръките на Щаба са да се ограничат тези масови събирания, защото съществува сериозен риск това да ни върне със седмици назад. Призивът и на църквата е да останем вкъщи, да се помолим от там и да не посещаваме храмовете. Имаме уверения, че всички мерки за дезинфекция ще бъдат направени. Факт е, че първите, които подкрепиха #PRAYATHOME са докторите и медицинския персонал от Центъра за спешна медицинска помощ – София, начело с директора д-р Георги Гелев. Разбира се, включиха се много колеги от Европарламента и някои популярни български лица, обясни Пенкова пред Дарик радио.

Въпреки, че никой не беше подготвен за толкова огромна криза, реакциите на европейските институции бяха навременни и адекватни, каза евродепутатът от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите. 812 млн. евро ще бъдат на разположение на България, които могат да се използват в борбата с коронавируса. До края на годината се очакват още над 500 млн. евро, което означава, че България ще получи близо 1 млрд. и 400 млн. евро за борба с тази криза. Взимат се мерки и в научноизследователската дейност, за която също се отделят средства, така че финанси за преодоляване на ситуацията има.

Относно този шум на антиевропейски настроения, който имаше в някои страни. Факт, е че имаше държави, които реагираха прибързано и затвориха границите си, като Унгария, например, което създаде проблем за транспорта и транспортирането на стоки, а зелените коридори са от изключително значение на този етап. Но реакцията беше много навременна и бърза и тези граници бяха отворени. Взеха се всички необходими мерки.

По отношение на европейската солидарност, бих искала само да посоча някои цифри. Франция изпрати на Италия над 1 млн. маски и хиляди предпазни костюми, помощта на Германия вече се измерва в тонове, над 7 тона са изпратени материали – маски, костюми, респиратори. Солидарността я има, може би трябваше да реагираме по-бързо, но вече има осигурено финансиране и активна комуникация между държавите-членки.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Продължава премахването на опасни дървета край жп линията в Трявна

Published

on

снимка: Община Трявна

От вчера, 9 април, Община Трявна стартира премахване на дърветата край жп линията в град Трявна в участъка между квартали „Тепавици“ и „Божковци“.

снимка: Община Трявна

Дърветата, които ще бъдат премахнати, са в недобро състояние, изсъхнали и създават предпоставка за инциденти.

снимка: Община Трявна

На тяхно място ще бъдат засадени нови подходящи дървесни видове, както и храстова растителност.

снимка: Община Трявна

Със съдействието на служители от РУ на МВР Трявна се създава необходимата организация на движението на моторни превозни средства в този участък.

снимка: Община Трявна
снимка: Община Трявна

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица