Габровски ученици покориха Олимп

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

За кандидатурата на Габрово за Европейска столица на културата вече чуха и боговете на Олимп. Това стана в дните от 5 до 8 октомври, когато петима ученици, един преподавател и един планински спасител от Габрово изкачиха връх Митикас /2917м./ на планината Олимп в Гърция, информираха от габровската общинска администрация.

Ангел  Иванов от X клас, единадесетокласниците Ивелин  Илиев, Ростислав  Пенчев и Кристиана  Пенчева, Марин  Георгиев от XII клас, Виктория  Василева от X клас на Професионалната гимназия по туризъм „Пенчо Семов” – Габрово, заедно с техния преподавател Таня Моллова и планинския спасител Жаклин Илчев бяха на четиридневна екскурзия до планината Олимп /Гърция/. Целта на пътуването бе изкачване на връх Митикас и запознаване с историческите забележителности и културата на Гърция.

Екскурзията се проведе в чест на 50-годишнината от създаването на училището и в подкрепа на кандидатурата на Габрово за „Европейска столица на културата“ 2019 г. Крайната дата на пътуването – 8 октомври съвпадна с отбелязването на 140 години от рождението на патрона на гимназията – Пенчо Семов.

Младите хора на Габрово растат със самочувствието на граждани на света, но тяхната най-голяма обич остава родният им град, за който мечтаят един ден да стане известен на Европа и света. Инвестирайки в образование, свързано с развитието на туризма, младежите от ПГТ „Пенчо Семов” са истински мотивирани да инвестират време и енергия и в изпълнението на концепцията „Габрово – кандидат за Европейска столица на културата”.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар