Свържи се с нас

Новини

Обществен консултативен съвет заработи към Областния управител на Габрово

Published

on

DSC01400На 4 септември бе учреден Обществен консултативен съвет към Областния управител на Габрово. Учредителното събрание се проведе в зала „Дружба“ на хотел „Балкан“. Целта на съвета е да се създадат условия за активен диалог по общественозначими за областта теми, проблеми и възможности за развитието на региона. Учредители са 28 представители от браншови и неправителствени организации, културни и образователни институции, както и физически лица.

DSC01406 Председател по право е областният управител Николай Григоров. Общественият съвет избра на ротационен принцип за една година двама заместник-председатели: Димитър Чинчев,председател на РОКС- НПО и Иван Ненов -председател на „Памет Габровска“ и бивш кмет на Габрово. За секретар на съвета бе избрана адвокат – Пенка Христова, юридически съветник на гражданско движение „Днес“.

В състава на съвет влизат още представители на: Младежко сдружение „Социален диалог 2001”; ГД „ДНЕС”; Общинско училищно настоятелство; Клуб на жените предприемачи и мениджъри в България”; Николай Дачев; „ЕКО 21”; КСО „Узана”; сдружение „МОГА”; Общинско дружество на инвалидите; Съюз на строителните лабораторни специалисти в България; Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва; Регионална структура Габрово на БХРА; Сдружение „Равен старт”; Граждански комитет „Памет габровска”; РОКС- Габрово; Сдружение „Днес и утре”; „ДА! ЗА ГАБРОВО”; СКБ „Узана”;  „ЗА БУДНО ГАБРОВО”; ГТПП; Сдружение на жените „Надежда 2001”; РК „Цанко Дюстабанов” Габрово (НД „Традиция”)

Амбицията на учредителите е да се провежда заседание поне веднъж месечно, а всички материали ще бъдат достъпни в отделна секция на интернет сайта на областна администрация.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

1 Comment

1 Comment

 1. KUKUMQWKA

  05.09.2013 at 13:36

  миришещи гадни крадливи боклуци маршшшшшшшшшшш

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Култура

TetraDkaTa.com организира виртуално поетично четене

Published

on

Поради извънредната ситуация и невъзможността да реализира събития на живо, екипът на сайта за литартура изкуство и култура TetraDkata.com организира виртуално поетично четене, озаглавено “Не на шега”.

То ще се състои на страницата на Tetradkata.com във фейсбук на 1 април 2020 г. от 18:30 ч. под формата на видео.

Редица автори, публикували в сайта, ще споделят свои стихове за всички, които проявяват интерес към съвременната българска поезия. Участие ще вземат поетите: Теодора Тотева, Иван Христов, Невена Борисова, Анжела Димчева, Боряна Богданова, Денис Олегов, Петър Чухов, Георги Славов, Васил Прасков, Георги Гаврилов, Анна Лазарова, Яна Вълчева, Иван Хр. Христов, Нели Тотева, Джина Панчева-Дундова, Калоян Христов.

Водещи ще бъдат Калоян Христов и Иван Хр. Христов.

Не пропускайте!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Намалява броят на хората под домашна карантина

Published

on

С 89 души е намалял броят на хората в област Габрово, които са поставени под домашна карантина, заради пандемията от Ковид – 19.

Това става ясно от огласена информация до медиите от РЗИ – Габрово. От 413 човека през вчерашния ден, днес (31 март )хората, чиито здравословно състояние се наблюдава са 324-ма.

Припомняме, че здравни инспектори и полицейски служители извършват ежедневни проверки за спазване на въведените противоепидемични мерки.

При неспазване на домашната карантина, нарушителите ги грози наказание лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 000 до 50 000 лв.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Как да познавате добрите строителни материали?

Published

on

Качеството на строителните материали е от първостепенна важност за строителството. Това е инвестиция, която се прави за много години напред, било то за създаването на големи сгради или вашия дом, или просто ремонтирането им. Но как да познаем кога те са достатъчно добри? Най-силният показател винаги е бил цената – когато тя е висока означава, че за производството им са използвани повече и трудно добивни ресурси, което допринася тяхната издръжливост. Добрите продукти имат “гаранция за качеството” – може да ги откриете в магазин Mr. Bricolage.

Как да ги разпознаваме отначало

Най-лесното разпознаване на добрия продукт е неговата реклама и доказаност през времето. Всички използваме интернет и можем да проверим кои са най-известните и използвани марки или може да попитаме на място съответния персонал за качествените продукти, които предлагат. За да отговарят на вашите изисквания, те трябва да са съобразени с опазването на околната среда и възможно най-ниска вреда върху човешкото здраве.

Защо е важно да използваме само качествени строителни материали

Изграждането на блокове, офиси и къщи не означава само красивия и разчупен външен вид, цвят на фасадата или фигурата на вратите и прозорците. Основната им функция е да бъдат издръжливи на природните бедствия и да защитават техните обитатели и преминаващите около тях. Това може да се случи само с висококачествени стоки. Кои са изпитаните във времето може да попитате служителите в отдел строителство на Mr. Bricolage.

Различните видове и техните особености

 • арматура – подсилва бетонни конструкции. Предлагат се в различни по диаметър размери;
 • газобетонови блокчета са топлоизолиращи, леки, шумоизолиращи, лесни за оформяне, нечупливи, незапалими и дишащи;  
 • гипс – използва се за пълнене на отвори, шпакловка на стени и тавани;
 • саморазливна замазка – изравнява подове преди поставяне на крайното покритие;
 • лепила – чрез тях се залепват плоскости, топлоизолации;
 • тухли – едни от най-издръжливите материали за изграждане на стени, които допринасят за постоянна температура в помещенията;
 • цимент – служи за производството на бетон, който е основата на всеки строеж.

Препоръчваме Ви Mr. Bricolage

В магазините и онлайн платформата на Mr. Bricolage можете да намерите всякакъв вид и размери строителни пособия – “строителни материали”. Освен от продуктите, които се предлагат, може да се възползвате и от ремонтните услугите на магазина.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица