Свържи се с нас

Новини

Областният обяви принципите и приоритетите в работата си

Тунелът под Шипка е сред основните приоритети на областния управител Николай Григоров

Published

on

снимка: Областна администрация - Габрово

снимка: Областна администрация – Габрово

Областният управител на Габрово Николай Григоров представи принципите, които ще следва и заложените приоритети в програмата му. Това той направи  на първата си официална среща с местните медии, в качеството си на областен управител, на която беше внесена повече ясното по отношение на работата му на поста, дейностите, които се продължават от предшественика му и това, което предстои пред областната администрация.

Пред журналистите Николай Григоров сподели, че сред принципите, които ще го ръководят в дейността му като областен управител ще бъдат спазването на законите, приемствеността, тясната връзка с бизнеса, икономизиране на дейността на областната администрация и диалогът с гражданите.

„Всички действия на областния управител, държавните институции и общините трябва да бъдат подчинени на принципа на законността и категорично ще го спазвам. Компромис със законите и действащите наредби няма да има. Всичко, което моите предшественици и администрацията са правили, правят и което са започнали – ще бъде довършено. Хубавите неща ще бъдат продължени. Няма да се опитвам да руша неща, които са изградени, нито ще отричам това, което са направили хората преди мен“, заяви областният управител Григоров.

По думите му Областната администрация и област Габрово трябва да се отворят повече към бизнеса. „Това е и в духа на новото правителство. Трябва да направим така, че да представим добре нашата област“, заяви още той.

От казаното стана ясно, че през двете седмици, откакто е на поста е провел срещи с четиримата кметове от област Габрово, като е бил намерен общ език и са ясни основните теми и приоритети, по които заедно ще работят. „Проблемите не са малко. Аз и институцията, която ръководя трябва да им помогнем, за да им се решат проблемите“, добави още Николай Григоров.

Той декларира и своето намерение за създаване на обществен съвет към областния управител. „Кой ще присъства в него, статута, функциите, правата и задълженията – предстои заедно да се опитаме да изчистим. В Габрово има достатъчно на брой активни граждани и институции, които могат да присъстват, но все пак ще се опитаме заедно да видим опита от подобни обществени съвети. С какво може такъв един съвет да бъде полезен и какви конкретни предложения може да дава за решаване на проблеми, а не да се прави тип форум „говорилня“, каза още Григоров.

Тунелът под Шипка е сред основните му приоритети, но не пожела да обяви повече подробности, като се аргументира с това, че на по-късен етап от неговата работа ще бъде свикана специална среща по отношение на тунела под Стара планина, на която да бъдат коментирани въпросът и ангажиментите, които той би поел.

Като по-краткосрочен приоритет пред себе си областният посочи завършването на ремонтните дейности по сградата на НТС – то и изрази надежда, че те ще бъдат приключени в рамките на тази календарна година.

На следващо място Григоров посочи като приоритет проблеми, свързани с общините – най-вече в областта на пътната и водната инфраструктура.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Един потвърден с коронавирус за последните 24 часа

Published

on

За последното денонощие има един потвърден нов случай на КОВИД – 19 в област Габрово.

Данните, които са към 11 август, оповестиха днес от Регионалната здравна инспекция в Габрово.

Положителна проба за коронавирус е дал мъж на 51 години. Той е служител от завода за санитарна керамика в Севлиево, с когото до момента в предприятието са регистрирани общо 43 случая.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината и Горските ще поддържат пътя от чешмата „Дядо Георги“

Published

on

За съвместно поддържане на пътя чешмата „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ се договориха Община Габрово и Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“. Това съобщиха от местната общинска администрация.

В края на миналата седмица, след сигнали за разрушени, при добив на дървесина, горски пътища и туристически пътеки в района на местността Узана, кметът на Габрово Таня Христова провери на място извършваната стопанска дейност.

В резултат на проверката, вчера, 11 август, в Община Габрово бе проведена нарочна среща, в която участваха Таня Христова, председателят на Общински съвет – Габрово Климент Кунев, зам.- кметът Мария Йозова, директорът на ТП Държавно ловно стопанство „Мазалат“ инж. Димчо Радев, зам.-директорът на Държавно горско стопанство „Габрово“ инж. Николай Русев, представители на хижите „Хлебна“ и „Партизанска песен“.

Според Таня Христова затварянето на пътя, използван за превоз на дървесина, също е възможна мярка за защита на зоната. Въпросният участък, в който Община Габрово е инвестирала многократно, отново е в лошо състояние в резултат на стопанската дейност, изпълнявана в района.

По време на срещата представителите на държавните горски стопанства се ангажираха нарушеният пътен участък в местността – от чешма „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ да бъде възстановен и поддържан съвместно с Община Габрово.

Според директора на ДЛС „Мазалат“ инж. Димчо Радев, участъкът в момента е стратегически, тъй като е единственият маршрут за превоз на дървесина към с. Долно Сахране, а дейностите на територията на предприятието по отношение на лов и добив на дървесина са обект на денонощни проверки.

Постигната беше и договореност да не се извършва стопанска дейност в зоната в съботните и неделните дни, когато потокът от туристи в района се увеличава.

Среща за резултатите от поетите ангажименти с ръководствата Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“ е насрочена за месец септември.

*Снимки: Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затягат водния режим в три габровски села

Published

on

Поради намаления дебит на водоизточниците и повишеното потребление на вода и по предложение на кметския наместник, се променя въведения режим на водоподаване на селата Златевци, Милковци и Лоза.

В село Лоза – вода ще има от 18:30 ч. до 20:30 ч. всеки ден, докато в Златевци и Милковци водоподаване ще има през ден. Водата ще бъде пускана в 19:00 часа и ще бъде спирана в 07.00 часа.

Забранява се ползването на питейна вода за напояване и други цели, различни от питейно-битови.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица