Свържи се с нас

Новини

Финализират енергийното обновяване на 14 училища и детски градини

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Заключителна конференция по повод приключване изпълнението на проекта за създаване на съвременна образователна инфраструктура в община Габрово посредством прилагане на мерки за енергийна ефективност, ще се състои в сряда, от 11:30 часа в зала „Възраждане”. Това съобщи експертът “Публичност и визуализация” в Община Габрово Миглена Въгленова.

Инфраструктурният проект стартира на 13 декември 2010 г., а срокът за изпълнение беше 24 месеца. В резултат на строително-монтажните работи бяха внедрени енергоспестяващи мерки в 14 общински образователни институции. Реализираните дейности включваха подмяна на дограми, топлинна изолация, основен ремонт, модернизация и подмяна на отоплителни инсталации, изграждане на инсталации за оползотворяване на възобновяеми енергийни източници, както и въвеждане на енергоспестяващо осветление.

 Общата стойност е 7 430 533, 78 лева, от които 2 629 845, 93 лева – съфинансиране от страна на Община Габрово.

Предстоящата конференция ще информира за приноса към устойчивото развитие на региона в резултат от проекта, удовлетворяващ нуждите от качествена работна среда и образователен процес.

Специални поздрави за публиката са подготвили деца от ЦДГ „Перуника”, вокална група „Усмивките на Габрово” при 6 ОУ „Иван Вазов” и ансамбъл „Габровче”.

Събитието е отворено за медии, граждани и всички заинтересовани страни.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Прибраха 18-годишен на ул.“Светло бъдеще“, заради марихуана

Полицията в Габрово установи и арестува 18-годишен младеж, заради притежание на наркотични вещества. Арестът му бил осъществен вчера, 11 декември, около 14.35 часа на улица „Светло бъдеще“ в Габрово.

Той бил задържан в хода специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества на територията на Габрово.

Местни криминалисти извършили проверка на пълнолетния габровец, като при процесуално-следствените действия установили, че той придобил и държи в себе си полиетиленова „свивка“, съдържаща зелена суха листна маса.

Намереното вещество дало характерната реакция на „марихуана“ при направения на място полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Благотворителен базар с изделия, изработени от потребителите на социални услуги

На 16 и 17 декември, понеделник и вторник, от 14.00 ч. до 19.00 ч., в търговски център на бул.“Могильов“ в Габрово, за пореден път ще се проведе Коледен благотворителен базар с изделия, изработени от потребителите на Дневен център за деца и младежи с увреждания, Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, Център за социална рехабилитация и интеграция, Дневен център за стари хора, Комплекс за социално-здравни услуги за деца и семейства и Център за обществена подкрепа SOS Детски селища.

Набраните средства ще бъдат използвани за терапия, лечение и подобряване условията на живот на деца и лица в неравностойно положение.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Кметът на Габрово чете с ученици

Ученици и учители четоха разказа „Шибил“ на Йордан Йовков и така отбелязаха седмицата на четенето в училище „Иван Вазов“ в Габрово.

снимка: Община Габрово

В урока се включи и кметът на града Таня Христова, а докато деца и възрастни четяха, на екрана в класната стая течеше филмът „Шибил“ от 1967 година, информираха от общинската администрация.

снимка: Община Габрово

Уникалният урок на седмокласниците започна с кратка история за писмеността и съответно четенето – от плочката от Градещница, обл. Враца /датирана около 5-то хилядолетие пр.н.е. и важен източник за историята на Европа в края на неолита /, през Месопотамия и Древен Египет, Древна Гърция, старобългарските текстове, съвременния език, та чак до емотиконите в днешни дни.

снимка: Община Габрово

В училището има обособен кът за четене и богата библиотека, а първокласниците се готвеха за посещение в детска градина, където да демонстрират какво са научили в първите месеци в училище.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица