Новини, Политика|04.06.2013 9:57

ГЕРБери искали такса „уважение“ в Габрово?

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Такса „уважение“ искали в Габрово представители на политическа партия ГЕРБ от местни фирми. Това информира габровските медии народният представител от Коалиция за България Йордан Стойков на среща с тях в понеделник, след като до него достигнали два сигнала от фирми и един от държавен служител за искане на услуги от доскоро управляващата партия. Тези искания не били спускани от централно ниво, а подход на местната структура.

„Рекет не в смисъл на искане на пари, а на искане на услуги и на поставени условия, които са ги довели до трудно изпълняване на техните приоритети. По този начин са били потърсени тези фирми, че трябва да отчетат такса „уважение“. Числата, които ми бяха предоставени са смущаващи“, заяви депутатът Йордан Стойков.

По думите му тази „такса“ била искана, за да „нямаш проблеми с проверки в определени области и ако си готов да назначиш двама души мои, които да не идват на работа, но да получават заплата. Ако си готов да ми отделиш 3000 лева на месец за моята партия. Ако си готов да ми гарантираш, че работниците ти на предстоящите избори ще гласуват по начин, по който е приемлив за мен“, поясни депутатът на социалистите.

Той определи таксата „уважение“ като търговия с влияние, но не пожела да разкрие повече подробности пред журналистите относно казуса и информира, че повече подробности ще бъдат оповестени на по-късен етап.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар