Свържи се с нас

Новини

Състезателите на КК “Янтра“ с 30 медала и първо място

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

30 медала и първо място в комплексното класиране, това е впечатляващата равносметка за състезателите на Карате клуб “Янтра“ от втората Национална купа по Шотокан Карате До за момчета и момичета 16 години, информираха от Община Габрово. Турнирът, който събра в зала „Орловец“ 118 млади каратисти от 13 клуба, се проведе през уикенда и беше организиран от КК“Янтра“ и Българската федерация по Шотокан Карате До.

Резонно домакините участваха с най-голям брой състезатели (общо 28), които спечелиха 7 златни, 8 сребърни и 15 бронзови медала.

Трима възпитаници на треньора Владимир Вътев извоюваха отличия и от трите дисциплини – ката, кумите и Асай Рю ката. При състезателите на възраст до 9 години Иван Димитров и Ивайло Атанасов се окичиха с по два златни и един сребърен медал. Иван получи втора оценка на ката, но беше безапелационен на кумите, като интересното е, че в трите срещи, които изигра, победи съотборници. Стана първи и на Асай Рю ката. Ивайло пък пребори конкурентите си на ката и кумите, а на Асай Рю ката остана втори. Пълен комплект отличия си осигури Тихомир Галов, който участва в надпреварата при момчетата до 11 години. Тити, както го наричат съотборниците и приятелите му, зае второ място на ката, трето на кумите и първо в дисциплината Асай Рю ката.

По два медала от състезанието завоюваха Веселин Веселинов, Никола Трифонов, Атанас Йорданов и Йоанна Куманова

Сребро за КК“Янтра“ спечелиха Дамян Ройбов, Георги Минчев и Бенислав Димитров, а бронз – Никол Караиванова, Илиян Димов, Димитър Панайотов, Александър Георгиев, Цветомила Жалкова, Виктория Илиева, Рангел Георгиев, Кристиян Султанов, Красимир Христов и Самуил Шумелов.

30-те спечелени медала класираха габровският карате клуб начело в отборното подреждане от състезанието. Второто място зае КК“Ронин“ (Бургас), а на трето се нареди тимът на КК„Спартак“ (Плевен).

Ден след 2-та Национална купа за деца до 16 години в зала „Орловец“ се проведе надпревара по Шотокан Карате До и за състезатели над 16 години, в която КК“Янтра“ беше представен от носителя на 1-ви Дан – Александър Стоянов. Сашо участва в надпреварата при юношите до 17 години и не остави съмнения в превъзходството си, като извоюва първи места и в трите дисциплини.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Защитната маска става задължителна за всички!

Published

on

Всички лица са длъжни да носят защитна маска, когато се намират в закрити или на открити обществени места. Такова нареждане даде днес, 30 март, здравният министър Кирил Ананиев със Заповед.

Издадената заповед ще се съобщи на министъра на вътрешните работи и областните управители в страната, които да уведомят заинтересованите лица и да създадат организация за осъществяване на контрол по изпълнението на разпоредените мерки.

Предварителното изпълнение на Заповедта е с цел осигуряване живота и защита на здравето на гражданите. Мерките се приемат с цел ограничаване разпространяване на епидемията от коронавирус, която представлява тежка извънредна ситуация, свързана с общественото здраве в национален и световен мащаб.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Кризисната социална кухня в Габрово заработи

Published

on

Кризисната социална кухня в Габрово заработи, информираха от местната общинска администрация. Първите заявки бяха изпълнени и 25 човека днес получиха храната си за два дни. От услугата могат да се възползват и хора, поставени под карантина.

Това е временна социална услуга на Общината, целяща да подпомогне гражданите на Габрово в епидемиологичната обстановка и спазването на социална дистанция.

Услугата е предназначена за възрастни хора над 65 г. с ограничения или в невъзможност за самообслужване, хора с увреждания и техните семейства и пълнолетни лица в риск.

Кризисната кухня е платена услуга и цели да доставя прясно приготвена топла храна, включваща супа и две основни ястия /за обяд и вечеря/, покриващи голяма част от необходимата храна на ден.

снимка: Община Габрово

Доставя се до местоживеенето на лицата трикратно: в понеделник, сряда и петък, като покрива шест дни в седмицата, включително и събота.

При заявено желание за доставка на храна, лицата сключват договор с Община Габрово и предоставят депозит за една седмица, в размер е 21 лв. и се внася при подписването на договора. Социален работник ще занесе документите в дома на желаещото лице.

Дневната таксата за храна е 3,50 лв. Допълнителна информация за услугата Кризисна социална кухня, както и заявяване на желание за записване, може да получите в делнични дни от 8.30 до 17.00 ч. на тел: 066/818 380 и 0882 960 994.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Издаване на едномесечен безплатен електронен подпис

Published

on

Държавна агенция „Електронно управление“ уведомява гражданите и бизнеса, че имат възможност да заявяват административни услуги, без да е необходимо да посещават на място съответната администрация, чрез Единния портал – www.egov.bg – моето пространство.

Достъпът се извършва чрез квалифициран електронен подпис (КЕП) издаден върху физически носител, облачен, мобилен КЕП или персонален идентификационен код (ПИК), издаден от Националния осигурителен институт.

От 18 март т.г. има постигната договореност за издаване на едномесечен безплатен електронен подпис от доставчици на удостоверителни услуги, които ще предоставят онлайн възможност за заявяване на подписа. Повече информация може да се намери оттук.

Продиктувана от епидемията корона вирус, гражданите и бизнеса ще могат да получат от „Борика“ АД и „Евротръст Технолъджис“ АД безплатен облачен или мобилен КЕП, с който за период от един месец да подписват безплатно заявленията за електронни административни услуги.

Подписването може да се извършва в платформите на тези дружества – https://my.b-trust.bg и https://portal.evrotrust.com, а с КЕП на физически носител по стандартната процедура.

♦ За връзка с Помощния контактен център на ДАЕУ използвайте в работно време от 9:00 до 18:00 и извън работно време от 18:00 до 22:00 телефони: 02 949 2388, 02 949 2392
♦ За връзка с Евротръст: +359 2 448 58 58
♦ За връзка с Борика: 0700 199 10 или *9910

Останете си вкъщи, бъдете дигитални. Заявявайте административни услуги електронно.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица