Свържи се с нас

Новини

Габровка е в болница след удар в мотопед

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

61-годишна жена пострада при пътен инцидент в Габрово, информираха от полицията в града.

Инцидентът между мотопед, управляван от 31-годишен мъж от Габрово и велосипед, управляван от 61-годишната дама е възникнал вчера, около 18.40 часа, на кръстовището между ул.“Орловска“ и ул.“Осми март“. Жената, движеща се от ул.“Осми март“ към ул.“Орловска“, при наличие на знак „Б 1”, не пропуснала движещия се по пътя с предимство мотопед и се блъснала в него странично.

Пострадалата жена била настанена за наблюдение в МБАЛ-Габрово с натъртвания по лявата ръка и в областта на главата. Водачът на мотопеда бил изпробван за алкохол, като техническото средство отчело нулев резултат. На жената е взета кръвна проба за химически анализ. Местопроизшествието е посетено и обслужено от екип на „Пътна полиция”.

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

От пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Гарово информираха, че през почивните дни са били заловени двама почерпени шофьори зад волана. Единият – 61-годишен от с. Гъбене бил спрян от полицейски екип в Деня на Карнавала (18 май), около 18.30 часа, на ул.“Стефан Караджа“ в Габрово. При извършената проверка било установено, че мъжът управлявал лекия автомобил „Форд Фиеста” в нетрезво състояние. Техническото средство отчело солидните 2.46 промила. Водачът е отказал кръвна проба. По случая в РУП-Габрово е започнато бързо полицейско производство.

Вторият спипан в нетрезво състояние зад волана бил сгащен в неделния ден. Около 23.00 часа, на ул. „Патриарх Евтимий“ в Трявна, полицейски екип спрял за проверка „Рено 19”. Установено било, че водачът – Р. И., 48-годишен от Плачковци, управлявал превозното средство след употребата на алкохол. Мъжът се отчел с 2.25 промила. Взета му била кръвна проба за химически анализ. По случая в РУП-Трявна е започнато бързо полицейско производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица