Свържи се с нас

Новини

По 19 нарушения за скорост на ден снимат камерите на КАТ в Габровско

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Средно 19 нарушения за надвишена скорост на пътя, биват заснети на работен ден, посредством мобилните системи за видеоконтрол на територията на цялата област Габрово. Това стана ясно от изнесената информация за дейността на Областната дирекция на МВР – Габрово за 2012 година. Данните сочат, че в Габровско, през миналата година за това нарушение са били регистрирани 4767 провинения.

През отчетния период са били регистрирани общо 708 пътно – транспортни произшествия, от които 657 с материални щети и 51 с ранени и убити. Като цяло се наблюдава устойчива тенденция към намаляване на аварийността и пътно-транспортния травматизъм на територията на област Габрово за последните пет години. За периода 2008 – 2012 година, броят на пътнотранспортните произшествия бележи спад с 60%. С 56% са намалели убитите и ранените в следствие на катастрофи за същия период.

Положителен момент в обстановката по безопасност на движението през 2012 г. е и фактът, че от началото на годината до приключване на активния летен туристически сезон /месец август/, няма тежки ПТП с убити. За изминалата 1 година на територията на област Габрово са настъпили общо 14 ПТП с участие на пешеходци (27% от всички тежки ПТП), при които е загинал един от общо 4 убити и са ранени 13 пешеходци – 20% от всички ранени.

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

През отчетната година са били проведени 144 специализирани операции по безопасност на движението. Ежемесечно са организирани специализирани операции по метода на “широкообхватен контрол” с размяна на полицейски екипи между съседни РУП, както и съвместно с ОДМВР – В. Търново, с цел намаляване на субективния елемент в контролната дейност и прилагане на нулева толерантност към нарушителите на правилата за движение по пътищата.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

3 коментара

3 Comments

 1. сссс

  03.04.2013 at 12:24

  мамичката им аз…

 2. grajdanin

  03.04.2013 at 13:21

  476 7акта x 70 лв. мин = 333 690 лв.браво на Габровските полицаи Б.Б ще ви похвали 
  да живееш в България е безценно САМО ГЕРБ

 3. Homo Sapiens

  03.04.2013 at 13:34

  Могга само да добавя ,че във Габрово другите партии,освен ГЕРБ, въобще да не си правят труда да се блъскат на бързея за изборите. Всички занем как беше „бифор и афтър“ упшравлението на ГЕРБ в нашия, вече красив град 🙂

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Търсиха наркотици около училищата в Севлиево

Published

on

Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества в и около училищата, е била проведена през миналата седмица на територията на Севлиево.

В хода акцията са били проверени 202 моторни превозни средства, 366 души, шест училищни дворове и три градски парка.

В резултат на полицейските действия са установени двама извършители на престъпления по линия „наркотици“, срещу които са образувани наказателни производства, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Две жени от Габрово са с КОВИД – 19

Published

on

Две жени от Габрово са новите два потвърдени случая на КОВИД – 19 за областта. Едната е на 37 години, а другата – на 48 г. Тези данни към 6 юли изнесоха днес за медиите от Регионалната здравна инспекция.

37-годишната жена е контактна на потвърден случай на коронавирус. Хоспитализирана е в Инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово и към момента е в добро общо състояние, без симптоми на вирусната инфекция.

48-годишната габровка към момента жената е в добро общо състояние, без симптоми на КОВИД – 19. Изготвено и връчено й е предписание за задължителна 14-дневна домашна изолация и лечение.

Екип от Дирекция „Надзор на заразните болести“ е предприел незабавно епидемиологично проучване в двете огнища на инфекция, уточняват още от РЗИ – Габрово. Изготвени са и връчени предписания до контактните лица на потвърдените случаи, за задължителна 14-дневна домашна изолация.

Взет е носогърлен смив за изследване за КОВИД-19 от близки контактни лица на потвърдените случаи и е извършена организация за транспортиране на пробите до НРЛ „Грип и ОРЗ“ към НЦЗПБ София.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

50-годишна дама наду дрегера „като за световно“

Published

on

Безразсъдно пияна 50-годишна жена от Габрово бе хваната зад волана да шофира с почти 2 промила алкохол.

„Налятата до козирката“ дама остана без книжка за много дълъг период и ще получи солидна парична глоба, след като вчера, 6 юли, вечерта, около 17.30 часа бе спряна от екип на полицията, патрулиращ в района на кръстовището за дряновското село Скалско.

Погубилата разсъдък от алкохол шофьорка веднага била изобличена в нарушението щом свалила прозореца на автомобила си, за да предостави документите си за проверката, тъй като от нея се разнасяли силни миризми, навяващи на мисълта, че е имало употреба.

Видимо изглеждащата в неадекватно състояние, полюлявайки се и хълцукайки, „жената под градус“ надула дрегера, а отчетеният резултат потвърдил, че органите на реда не грешали в преценката си за нейното изпробване.

Дисплеят на техническото средство изписал резултат от 1,96 промила алкохол в количеството издишан въздух, които подпечатали лишаването й от правоспособност и изобщо не й попречили да седне да кара.

По случая е образувано бързо производство за управление на моторно превозно под въздействие на алкохол, като след приключване на работата, материалите ще бъдат изпратени на Районната прокуратура в Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица