Свържи се с нас

Любопитно

Астор е сред журито на габровската „Златна котка”

Published

on

Днес ще ви представим 4-членното жури на Магична среща „Златна котка” 2013, което ще е изправено пред тежката задача да следи с максимална концентрация на вниманието манипулациите на своите колеги и безпристрастно да отсъди кой е най-добрият сред добрите.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Антраник Арабаджиян – за непрофесионалистите името сигурно предизвиква въпросителни, но ако кажем само Астор, обясненията стават напълно излишни.

Известен сред българската публиката от всички възрасти като „магът, който си сваля главата“, той е и единственият носител на „ОСКАР“ за магично изкуство от Европа. Човекът „взривявал“ публиката отвъд океана ще се качи на сцената на зала „Възраждане“ за Гала-спектакъла, откъдето ще „махне главите“ на вече омагьосаните до транс габровци.

Освен като изпълнител, Астор ще бъде и част от международното жури на тазгодишната „Златна котка“. С опита си в организирането на много Национални и Международни фестивали, магът даде пълната си подкрепа за събитието и сподели: „За мен ще бъде удоволствие да оценявам младите колеги“.

За участие във фестивала от Великобритания ще пристигне Хуан Тирадо. Като забавен и опитен close-up магьосник, познаващ най-пазените тайни в сферата на илюзионното изкуство. Хуан обикаля света, представяйки своята магия пред международни корпоративни клиенти, знаменитости и кралски особи. Богатите му лингвистични познания му спечелват прозвището „магьосникът-полиглот”. Надяваме се, след краткия си престой в Габрово, Хуан да прибави и български към дългия списък с езици, които владее.

Следващият член е роден през 1975 г. и още 10-годишен се качва на магичната сцена. Мустафа Тюфан е един от най-популярните менталисти в Турция. Става известен с телевизионните си изяви в много програми. Печели 3-то място в шоуто на Юри Гелър, а през 2011 грабва наградата Мерлин за най-добър менталист. През 2010 г. заедно с Тансел Кая, Берк Ератай и Сердар Байрам, основава „Magic Fraternity“ и това веднага се превръща в най-авторитетния магичен клуб в Турция. Днес, под шапката на „Magic Fraternity“, той и колегите му обучават запалени по изкуството деца и усъвършенстват триковете и пърформънсите на други магьосници.

Георги Петков-Бинти оценяваше участниците и в първото издание на „Златна котка”. Сценичните си изяви започва на 21-годишна възраст. Печели второ място на международния фестивал в Любляна през 1986 г. и първо място в София през 1989 г. с close-up (картомагика). През същата година, заедно с колегата си Слави Бонев, стават любимци на журито и публиката във Враца и отново грабват първа награда за комична магия. До днес Бинти има над 6800 участия и заслужено заема място в почетното жури.

Кои ще са победителите в различните категории, на кого кметът на Община Габрово Таня Христова ще връчи приза „Златна котка”, какви изненади са подготвили участници и жури ще разберете, ако станете част от Гала-спектакъла. Датата е 30 март, мястото – зала „Възраждане”, началото е в 19 часа.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Любопитно

Представяне на новото туристическо лого на Трявна

Published

on

Публикуваме без редакция описанието на проекта за лого, който бе класиран на I-во място в конкурса за изработване на туристическо лого на град Трявна. В следващите дни ще бъде публикувано представянето и на класираните на II-ро и III-то място проекти.

Описанието на проекта е в изпълнение на т. 7.7. съгласно правилата за конкурса, а именно “Проектите трябва да са придружени от кратко описание (до една машинописна страница в word формат) на идеята на предложеното лого”.

По-долу можете да се запознаете с презентацията на автора – Лила Колева:

Представяне на идеен проект и графична визия от Лила Колева

За основа на логото избрах композиция от своеобразни форми, свързани помежду си в една обща. Елементите, които характеризират най-добре Трявна, според мен са красивата природа, уникалната типична за района архитектура и занаятите.

Проектът показва:
– Природа – реката, планината, цветни градини
– Архитектура – емблематичната за града Часовникова кула и Гърбавия мост
– Занаяти – дърворезбата и по-точно стилизиран елемент от Майското слънце в Даскалова къща

Цветовото разнообразие в композицията изразява не само отделните характерни елементи за града, но и многообразието на различните забележителности, занаяти и богатото културно наследство. Като чисто маркетингов похват, многото и по-ярки цветове също привличат погледа, без да се преминават границите на нормалното и достатъчното.

В едно от изображенията съм добавила и слоган, макар че не е задължителна част в условията на конкурса. Взаимстван е от друг проект, целящ рекламирането на Трявна като туристическа дестинация. Съкратила съм го с цел да бъде максимално изчистен и опростен, за да звучи по-приемствено и запомнящо се.

В презентацията съм показала как логото би могло да се използва като бранд върху различни рекламни материали, както и предложение за направа на триизмерно такова. Би могло да се постави на един от входовете на града или в парк. За втория вариант, проектът показва място, което не граничи с пътно платно и няма засилено движение на коли, тъй като подобни съоръжения винаги привличат малки и големи посетители, за игри или за направата на снимки и безопасността е от значение. Би могло да се постави на място, където целенасочено се търси концентриране на хора.

Бих искала да завърша представянето с молба. В условията на конкурса в точка 5. Авторски права се гласи, че с участието си в конкурса, всеки дава съгласие за преработка на проекта. Ако уважаемото жури оцени с висока оценка проекта ми, моля да ми бъде позволено доработката да бъде направена от мен. Ще го направя по лично желание и безвъзмездно.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Обявиха резултатите от конкурса за туристическо лого на Трявна (снимки)

Published

on

I място: №17 – Лила Колева
II място: №8 – „Прим Дизайн“ ООД
III място: №23 – Илиян Начев

Постъпилите за участие в конкурса проекти за туристическо лого са 26. Те бяха оценявани от жури в състав: Председател: Марин Маринов – зам.-кмет на Община Трявна и членове: Адв. Галин Ненов – юрист при Община Трявна; Даниела Дабкова – уредник в Специализиран музей за резбарско и зографско изкуство Трявна; Арх. Константин Брънеков – общински съветник в Общински съвет Трявна; д-р Добрин Атанасов – преподавател в НГПИ „Тревненска школа“.

Припомняме, че след своето заседание, журито излезе с официално предложение към кмета на Община Трявна да се проведе и онлайн гласуване.

За целта допуснатите до класиране в конкурса общо 23 предложения за лого бяха публикувани в официалната страница на Община Трявна във Фейсбук и гласуването продължи от 7-ми до 13-ти октомври.

Бе взето решение събралият най-много гласове проект да получи 3 точки, този на второ място по брой гласове – 2 точки и трето място – 1 точка. Предварително всеки член от журито беше оценил своите трима фаворити с от 1 до 3 точки.

Така след заседанието на журито проектите с №17 и №8 бяха оценени с равен брой точки – по 12, а №23 – с 6 точки.

В онлайн гласуването най-много гласове събра лого №20 с автор Габриела Николова – 1117 гласа:

На второ място е №7 с автор Иваничка Петрова – 904 гласа:

и на трето място – №14 с автор Антония Томова – 750 гласа:

Класираните на първо, второ и трето място в онлайн гласуването получиха съответно по 3, 2 и 1 точки.

Въпреки това, резултатите от онлайн гласуването повлияха в класирането и определиха първото място да бъде за лого №17 с 512 гласа, а лого №8 остана на второ място с 445 гласа.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

„Art&WineV“ е в „РеФреш ресторант“

Published

on

Прекрасната инициатива „Art&WineV“, съчетаваща в себе си хубаво вино и нарисувана картина, в която основа стоят Вероника Венкова, художничките Христина Георгиева и Мартина Георгиева, ще се проведе този четвъртък, 22 октомври, от 18.30 часа в „Ресторант Рефреш“, Мол – Габрово, ет. 4.

В дъждовните и мрачните есенни дни винаги можем да открием нещо приятно и зареждащо. Можем да прекараме малко време с близки и приятели на чаша вино и четка в ръка.

Отново ще бъдем заедно и ще рисуваме! Запазете своето място със съобщение на страницата на „Art&WineV“ или с обаждане на телефон: +359 893 565 600.

Местата са ограничени!

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица