Свържи се с нас

Новини

За два часа полицаи констатираха 20 нарушения край Поповци

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

За два часа пътни полицаи констатираха общо 20 нарушения на пътя, информираха от областната полиция. Във вторник, за времето от 15.30 до 17.30 часа, по пътя Габрово – Севлиево, в района на село Поповци, бе проведена специализирана полицейска операция по контрол на пътното движение и превенция на тежките пътно-транспортни произшествия. По време на акцията били проверени 59 автомобила. Сред тях без задължителна застраховка „Гражданска отговорност” са хванати двама, без обезопасителен колан – също двама, без притежаване на съответната категория за управление на МПС е заловен един, неизползвалите светлини – 6, с нередовни документи – 2. За установените нарушения униформените са съставили общо 9 акта и са наложили 11 фиша.

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Във връзка с най-честите нарушения на пътя, извършени от шофьорите, от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово изнесоха информация, показваща най-точно поведението на всички участници в движение през последната седмица, изразена в цифри. От публикуваните данни става ясно, че за периода 11-ти – 17-ти март най-много нарушения в област Габрово пътните полицаи са констатирали за превишена скорост – 247. Катаджиите продължават да залавят и шофьори, които не са си включили късите светлини през светлата част на денонощието, като санкционираните през последната седмица са 63-ма. Проверените шофьори са общо 1351, а за констатираните общо нарушения на Закона за движение по пътищата са били съставени 154 акта и 410 глоби с по фиш. Неизползващите обезопасителни колани са 77  и девет са неправоспособните водачи заловени зад волана. Наказаните за неправилно изпреварване са трима, както и трима са били спипани да отнемат предимството на пешеходец. Хванатите да управляват МПС след употреба на алкохол през последната седмица са трима. На територията на областта са обслужени седем пътни инцидента. От движение са спрени седем автомобила. Санкционирани са и седем пешеходци за неправилно пресичане.

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

От габровската полиция съобщиха още, че бързо производство е започнато срещу мъж, шофирал в нетрезво състояние. В сутрешните часове на вторник, около 03.00 ч., на ул. „Студентска“ в Габрово, полицейски екип спрял лек автомобил „Мазда”, управляван от Й. К., 23-годишен от Монтана. При проверката на водача за алкохол, техническото средство отчело 1,59 промила. Мъжът е отказал кръвна проба, информираха още от полицията.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Култура

Галерия Видима започва годината с изложба на Христо Бозуков

Published

on

За пръв път пред севлиевска публика ще покаже свои творби пловдивският художник Христо Бозуков, един от най-ярките представители на новото поколение български художници.

„Това, което прави Христо Бозуков интересен за публиката е не само неговото изкуство като краен продукт, а самия подход на художника към творческия процес. Той има свое разбиране за излагането на картините в една изложба. За него галериите са като свещени места. Той рисува специално за всяко пространство, така както го е усетил лично. Всичко трябва да е чисто ново, непоказано, с нотка на загадка и изненада“, казва за автора Джей Хaуари, негов мениджър и партньор в живота, който работи на свободна практика по арт проекти в Нидерландия.

В творчеството си Христо Бозуков е воден най-вече от вътрешното си чувство за красота. В картините му няма нищо фалшиво, нищо изкуствено, нищо излишно. За него всеки елемент от картината е парченце от една естествена, неподправена, искрена и наивна истина за любовта. Той инвестира творческата си енергия, така че да ни подари една чистота на чувствата, която единствено може да ни направи по-добри, по-силни и по-уверени в себе си и в любовта.

Като всяка негова проява, и изложбата в галерия Видима ще бъде много интригуваща, прогнозира управителят на галерията Сава Христов.

С провокативното заглавие „Home Office with assistant“, породено от поредния „локдаун“, се обхваща един период от изминалата година, който съчетава в себе си двете крайности на оцеляване и съзидание.

Пандемията заварва автора и неговата муза в чужбина, те прекарват последните месеци заедно, като съчетават служебните и лични ангажименти без да напускат рамките на романтичната изолация на своя дом.

Изложбата се открива на 26 януари 2021 г. в 18:00 ч.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Тревненски хотелиер дари средства за обзавеждането на тематични стаи в градините

Published

on

Управителят на хотел „Калина Палас“ в Трявна Валентин Йосифов дари средства на трите детски градини в общината за обзавеждане на тематични стаи.

На 26 септември миналата година Валентин Йосифов отпразнува своя 70-годишен юбилей. Към своите гости той бе отправил предложение средствата за подарък да бъдат поставени в специално предвидена кутия.

Събрани бяха 8 050 лева, разпределени между детските градини „Светлина“ и „Калина“ в Трявна, и Детска градина „Осми март“ в Плачковци.

В ДГ „Калина“ е обзаведена стая по изобразително изкуство с 3 специални маси, 21 стола, арт секция и стативи за рисуване. За ДГ „Светлина“ са закупени детски съоръжения за игра на открито, които ще бъдат монтирани в двора на детската градина през пролетта.

С дарените за ДГ „Осми март“ в Плачковци е закупено цялостно обзавеждане за занималнята: 2 къта по интереси – лекарски кабинет и фризьорски салон, 4 многофункционални маси, 2 модулни секции, холна маса с фотьойли и детско диванче.

Вчера, 18-ти януари, кметът на община Трявна Силвия Кръстева връчи на Валентин Йосифов благодарствен адрес като го поздрави за ценния дарителски жест и добрия личен пример.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Над 3 500 човека смениха лекаря си през декември

Published

on

В област Габрово 3 506 здравноосигурени граждани използваха правото да сменят общопрактикуващия си лекар, показа приключилата обработка на регистрационните форми, постъпили през декември в РЗОК Габрово.

Записаните при нов общопрактикуващ лекар в община Габрово са 2 559. Броят им е значително по-висок от предходни периоди, защото през декември две лекарски практики прекратиха работа.

670 от здравноосигурените жители на община Севлиево се възползваха от правото си на нов избор. Данните за община Трявна показват, че здравноосигурените лица, направили промяна в избора си са 134 от фигуриращите в лекарските списъци. И в двете общини тези цифри са обичайните за период за смяна.

За община Дряново, числата сочат, че през декември 2020г., са гласували доверие на нов общопрактикуващ лекар 143 осигурени. И тук, както в Габрово, са повече от предходните юни и декември, вероятно, защото и в Дряново, през септември беше преустановена дейността на една практика.

Следващият период, през който здравноосигурените граждани ще могат по свое желание да сменят лекаря си е юни 2021 г.. Извън регламентираните срокове за това, промяна може да се осъществява при промяна на адреса от едно населено място в друго или при трайна невъзможност на лекаря да изпълнява задълженията си.

Когато лекарят е прекратил практиката си и договора си с РЗОК, пациентите могат да изберат нов лекар веднага, без да изчакват периодите за смяна и без да подават специална молба.

На сайта на Националната здравноосигурителна каса, в секцията „Услуги за граждани“ функционира електронна справка, чрез която всеки може лесно да провери кой е неговия общопрактикуващ лекар, както и да види адреса и телефона на практиката, които лекарят е обявил в РЗОК.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица