Свържи се с нас

Новини

Габровски спортни клубове защитиха успешно проекти

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Осем габровски спортни клуба успешно защитиха проекти по програмите на Министерството на физическото възпитание и спорта, съобщават от Община Габрово.

По програма „Спорт за децата в детските градини” работят вече два спортни клуба. Това са Баскетболен клуб „Чардафон Орловец” в ЦДГ „Явор”, ЦДГ „Мики Маус” и ЦДГ „Младост” и Клуб по спортна акробатика и батут „Акро-Арт” в ЦДГ „Мечо пух” и ЦДГ „Радост” база 1 и база 2. Периодът на реализация на проекта е 1.11.2012 г. до 30.04.2013 г., като спечелените средства от двата клуба са в размер на 8 700 лв.

По програма „Спорт за децата в свободното време” работят 5 спортни клуба.  Средствата в направление „Начално обучение по вид спорт” са в размер на 16 700 лева. Спортен клуб „Надежда” е планирал дейности в два периода – от 01.03. до 31.05.2013 г. и от 01.09. до 30.11.2013 г., които ще се реализират в спортната зала „Надежда” в Технически университет и спортен парк „Сръндак” в село Кметовци.

Клуб по спортно ориентиране „Узана” е планирал дейностите си също в два периода – от 01.02. до 31.05.2013 г. и от 01.09. до 30.10.2013 г. Заниманията се провеждат по график в СОУ „Отец Паисий”, ПМГ „Акад.Ив.Гюзелев”, Парк „Баждар”, местностите „Градище-Пройновци” и „Турски дол”.

Футболен клуб „Янтра 1919” реализира планираните дейностите в периода от 01.02. до 31.07.2013 г. в сп. комплекс „Христо Ботев”. Хандбален клуб „Бъки” реализира дейностите си в периода от 04.02. до 26.07.2013 г. в сп. зала „Орловец” и СОУ „Отец Паисий”.

Средствата в направление „Спортни занимания през ваканциите” са в размер на 6 100 лв.

„Ученически спортен клуб Габрово” ще провежда заниманията си в периодите на ваканциите – пролетна от 29.03. до 05.04.2013 г. и лятната от 01.07. до 06.08.2013 г. по спортовете хандбал и футбол в Сп. комплекс ПМГ „Акад. Ив. Гюзелев”, НАГ и в сп. комплекс „Христо Ботев”.

По програма „Спорт за хора с увреждания и деца в риск” в направление „Обучение по вид спорт за хора с увреждания” със спечелен проект е Спортен клуб за хора с увреждания „Бялата лястовица” за 3000 лв. Спортовете, които е планирал в проекта си, са шахмат, колоездене, стрелба с лък и фитнес занимания. Дейностите ще се реализират в Клуб Съюз на слепите, стадион „Христо Ботев” и сп. зала „Орловец”.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Култура

Литературен конкурс на тема #сМАРТистории

Published

on

Областният управител на Габрово обяви Литературен конкурс на тема #сМАРТистории. Целта на надпреварата е да насочи вниманието на учениците към художественото творчество. Да провокира въображението им към писане на кратки истории, които могат да бъдат вдъхновени от настъпващата пролет, от традиции и обичаи или от „виртуалната реалност“. Да даде възможност за творческа изява.

Конкурсът е насочен към ученици от 5 до 12 клас. За участие в конкурса се допускат творби с обем до 1 стандартна машинописна страница.

Критериите за оценка са:

– Да отговаря на темата, по начин интерпретиран от участника;
– Оригиналност и творчески подход;
– Убедителност и въздействие;
– Езикова и стилистична култура;
– Художествено майсторство

Материалите се изпращат по електронен път на електронна поща: pr@gb.government.bg, или на хартиен носител на адрес: 5300 Габрово, пл. Възраждане 5, Областна администрация – Габрово, задължително придружени от информация за участника – две имена, възраст, телефон и имейл за връзка.

Оценяването на всички получени творби ще се извърши от петчленно жури в състав: представители на Областна администрация – Габрово, Регионален инспекторат на образованието – Габрово, Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“, литературен сайт „Тетрадката“ и поетесата Елена Христова.

Крайният срок за изпращане е 22 февруари. Обявяването на резултатите и награждаването на отличените на Първо, Второ и Трето място творби е насрочено за 1 март.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Полицейска акция в малките населени места

От началото на годината до 20 януари на територията на област Габрово не са регистрирани тежки пътнотранспортни произшествия.

Published

on

От 15 до 20 януари на територията на цялата страна се проведе специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение в малките населени места.

Операцията бе планирана на база анализ на пътно-транспортния травматизъм от началото на годината в страната, който показва, че повече произшествия настъпват в малките населени места и на пътищата, които ги свързват.

Акцент беше поставен върху спазване на правилата за движение от пешеходци и водачи, неосигуряващи предимство на пешеходци. Служителите от Областната дирекция на МВР-Габрово осъществяваха засилен контрол за недопускане на управление на МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества, както и от неправоспособни водачи.

За периода са проверени 878 превозни средства, проверените лица са 901. Съставени са били 41 акта и наложени 743 глоби с фиш. Установен е 1 водач след управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила.

Извършените нарушения от пешеходци са 18. Нарушенията за неизползване на обезопасителни системи, колани и каски са 25. Шейсет и две са нарушенията за неспазване на пътни знаци и маркировка.

Водачите, управлявали без гражданска отговорност са седем, а 465 са нарушенията, свързани с превишена скорост.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Кметът на Габрово: Новият живот орисва цялата година!

Published

on

Да бъдат здрави и да посрещат новия живот с все такава нежност, любов и всеотдайност пожела на работещите в отделението по акушерство и гинекология и отделението по неонатология кметът на Габрово Таня Христова.

Тази година, заради КОВИД-19, празникът не беше отбелязан, но кметът на града поздрави лекари и акушерки и им изпрати кошници с плодове.

„Новият живот орисва цялата година – пред него се смиряваме, той извежда най-доброто от нас, зарежда ни с оптимизъм, с хъс за работа, със сила. Поставя ни в началото на света и в бъдещето едновременно и ни прави по-отговорни, по-грижовни, по-смислени.

Бъдете все по-заети, взимайте бързи и правилни решения в моментите, когато е трудно и приключвайте всеки ден удовлетворени, горди и щастливи от своята работа“ – пише още в поздравителния адрес.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица