Свържи се с нас

Новини

Габрово излиза срещу монополите и бедността

Published

on

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Протест на гражданите в Габрово срещу монополите, корупцията и бедността се организира тази вечер от 17, 30 часа. Мястото, където обществото ще изрази недоволството си е отново пред сградата  на „Енерго-Про“. Протестът тази вечер не е организиран от политическа партия или друга формация. „Обидно е да се виждат близо 20 души пред сградата на Енерго Про в Габрово, когато всеки който плаща високата сметка изказва недоволство. Време е хората да се покажат и да се чувстват свободни да кажат мнението си“, споделят организаторите на масовата проява. Организаторите призовават още да не се спира свободното преминаване на коли и хора по време на протеста.

Междувременно стана ясно, че пред сградата на енергодружеството в града на Рачо Ковача ще бъде организирана подписка за нов референдум. Гражданите ще поставят подписите си под това дали електроразпределителните дружества да бъдат национализирани, дали благородните метали, нефтът и газа трябва да станат държавна собственост, неподлежаща на концесиониране, дали доходите да бъдат индексирани всяка година и да се изравнят със средните за Европа и дали да бъдат огласени договорите на всички приватизационни сделки след 1990 година. Подписката се организира от ПП „Атака“.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

3 коментара

3 Comments

 1. Mirodonchev Donchev

  19.02.2013 at 10:16

  БРАВО „ГАБРОВО NEWS“. Очакваме ви ! 

 2. Anatolii Antov

  19.02.2013 at 12:08

  Призоваваме всички ГРАЖДАНИ на нашия град да подкрепят инициативата.Обидно е само да гледаме какво става в София,Варна и т.н…..Приемната на ГД „ДНЕС“ е залята от жалби срещу ЕНЕРГО-ПРО.Аз като гражданин подкрепям протеста и ще участвам във всичките му прояви.Чакаме ВИ……

 3. Rony_zachary

  19.02.2013 at 16:28

  ПРИЗИВ КЪМ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ, КЪМ ВСИЧКИ ПРОТЕСТИРАЩИ И ОРГАНИЗАТОРИ НА ПРОТЕСТИ!
  Всички виждаме, че отдавна тези протести не са само относно високите
  цени на тока и монопола на ЕРП-тата. Тези протести вече са насочени към
  безобразното управление на това правителство и всички останали от
  последние 23 години. Усилията протестите да останат само такива срещу
  енерго-монополите са безплодни и излишни. Защо? По простата причина, че
  високите сметки за тока бяха само последната капка на народното
  търпение. Проблемите с ЕРП-тата, както и всички други проблеми в
  държавата са само симптоми на тази саморазпадаща се и проядена от
  корупция до неузнаваемост система. Днешните протести зараждайки се
  заради симптома вече са насочени към неговия корен, към причината за
  всички тези симптоми и точно затова не трябва да спират докато не
  изкоренят и последния бурен. Не чакайте ние или някой друг да
  ви каже какво да правите! Времето за бездействие отдавна мина.
  Осъзнавайки, че всички политици от последните две десетилетия са грабили
  и правили всичко друго, но не и да мислят за народа ни остава само един
  вариант. Ние всички ЗАЕДНО да вземем нещата в свои ръце. Но решенията,
  които всички ние търсим, ще се вземат там на площадите от всички НАС.
  Хора осъзнаете своята сила и я използвайте мъдро! Окупирайте
  дадено място и вместо да викате „Оставка” се самоорганизирайте и вземете
  решения за последващи действия, координирайте се по градове и наистина
  се обединете. Тези отгоре така или иначе ще си подадат оставките при
  вида на тези постоянно растящи хилядни тълпи. Но какво правим ние оттук
  нататък? Вземете пример от асамблеите в Гърция, от тези в Испания,
  Америка и Исландия. Не казваме следвайте ги, ами се поучете от тях и
  създадете вашата рЕволюция! Ако не направим това и не вземем нещата в
  свои ръце, това ще стори поредната партия или коалиция.
  Преобразувайте излизащия от вас гняв и недоволство в нещо градивно и
  вземете живота си в ръце! Бъдете благословени пробуждащи се хора! Пробуждането продължава! 😉 РАЗПРОСТРАНИ ПОСЛАНИЕТО! БЪДИ ПОСЛАНИЕТО!
   

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Енергийни мерки в залата за хандбал в СК „Христо Ботев“

Published

on

Проектът на Община Габрово за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в залите за хандбал и тежка атлетика в спортен комплекс „Христо Ботев“ получи одобрението на Министерството на младежта и спорта (ММС). Новината за медиите съобщи Миглена Въгленова, гл експерт „Публичност и визуализация“ в администрацията на кмета.

Субсидията е в размер на 235 284,20 лв. Средствата се отпускат безвъзмездно по Наредба № 4 на ММС за изграждането и обновяването на спортни обекти – държавна и общинска собственост.

Предстои спортното министерство да проведе процедура за избор на изпълнител на строително-монтажните работи. Предвиден е ремонт на 3-етажната част от сградата чрез подмяна на дограмата и полагане на топлоизолация по фасадите.

Ще бъдат ремонтирани електрическите, осветителните, отоплителните инсталации, ВиК и вентилационните уредби. Съблекалните и санитарните възли ще бъдат обновени. През 2019 г. сградата беше присъединена към газоразпределителната мрежа, с което се осигури отоплението в залата за тенис.

Сега ще бъде инсталиран нов топлоизточник чрез преустройство на локалното котелно за захранване на природен газ. Към технологичното оборудване ще има мълниезащитна и заземителна инсталация.

Ще бъде обособена и конферентна зала. Спортният комплекс се ползва от над 400 картотекирани състезатели, като залата за вдигане на тежести обслужва всички лицензирани спортни клубове в Габрово, а залата за хандбал служи за подготовка и официални срещи от „А“ РХГ в периодите, в които зала „Орловец“ домакинства различни спортни прояви.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Евродепутатът Елена Йончева с въпрос към министъра на отбраната на Франция

Published

on

В рамките на заседание на Комисията за сигурност и отбрана на Европейския парламент (SEDE), на която Елена Йончева е член беше проведено изслушване на министъра на отбраната на Франция, Флоренс Парли. Бяха дискутирани въпроси от сферата на общата Европейска отбрана и сигурността на външните граници на ЕС.

Българският евродепутат в качеството си на постоянен член на SEDE, както и на Делегацията в Парламентарната асамблея на Съюза за Средиземноморието, зададе тема за обсъждане, касаеща актуалната ситуация в Либия. Поставени бяха въпроси относно блокирането на мисията на ЕС покрай либийските брегове – „Ирини“, контролът над енергийните доставки за Европа и овладяване на втория път на бежанските потоци към Европа.

Йончева се обърна към министър Парли – Франция ще постави ли проблема в Съвета за сигурност на ООН за налагане на Международна зона за сигурност, така както изключително активно действаше по време на гражданската война в Либия. Напомнено беше за Берлинската среща, където беше приетата резолюция на ООН, в която Съветът за сигурност подкрепи решението за прекратяване на бойните действия в Либия.

В отговор на въпроса, министър Парли заяви базовата позиция на своята страна, че либийската криза може да бъде решена само с политически средства и военната ескалация е недопустима. Също така декларира решимостта на Франция да използва всички политически средства и инициативи, включително в международните организации за прекратяване на бойните действия и спазване на поетите ангажименти пред международната общност от двете страни на конфликта.

В допълнение беше обстойно дискутирана темата за бъдещето на Постоянното Структурирано Сътрудничество – PESCO като водещ механизъм за общата европейска отбрана и стратегическа автономия на ЕС.

Евродепутатът Елена Йончева е съ-докладчик по подготвения от Европарламента доклад за актуалното състояние и бъдещите приоритети на PESCO, който ще бъде обсъждан от парламентарните групи следващата седмица.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Поезия в парк „Черничките“

Published

on

На християнския празник Петровден младите и амбициозни младежи от Интеракт клуб Севлиево откриха поетичен кът на членовете на Литературен кабинет „Пеньо Пенев” към Народно читалище „Развитие-1870“ в парк „Черничките“.

Идеята на младежите беше приета присърце от община Севлиево, Ротари клуб Севлиево и разбира се, от членовете на Литературен кабинет „Пеньо Пенев” и Народно читалище „Развитие-1870”.

Сумата, събрана за каузата на Интеракт клуб Севлиево е прецедент – 1 200лева. Парите са набавени на традиционния мартенски базар, организиран от членовете на Интеракт. А това е доказателство, че гражданите на Севлиево имат много добро отношение към поезията. На откриването на поетичния кът Президентът на Интеракт клуб – Калоян Тодоров дефинира накратко поезията – „Когато животът стане монотонен и разпилян, в него се намесва поезията, за да го подреди.

Поезията е всичко онова, което чувстваме и не можем да обясним, защото поезията може да говори вместо нас. Тя изказва скритите ни чувства.” А водещият Борислав Маринов даде думата на председателя на литературен кабинет „Пеньо Пенев”- Димитър Васин, защото той най-красноречиво може да говори за поезията -„Поезията е жажда. Няма нищо по-хубаво от това, че идеята на членовете на Интеракт клуб Севлиево е намерила толкова хубава форма.

Такава алея на поезията няма. Нека няма в сърцата ви и лоша дума. Ако мога да ви пожелая нещо, то е да вървите само напред и нагоре. Много хубави думи да чувате занапред – обич, обич и пак обич! Ние от Литературния кабинет няма да ви забравим! Подали сме ръка на пишещите – заповядайте при нас! Дарихте ни с много обич!”

Президентът на Ротари клуб Севлиево за следващата ротарианска година – Марияна Петрова също адмирира идеята на Интеракт клуб – Севлиево – „Развълнувана съм. Много е вдъхновяваща идеята, която осъществиха нашите приятели от Интеракт клуб Севлиево.

Уникална инициатива, която показва, че младите хора са дълбоко вдъхновени от изкуството и успяват да докоснат поетите. Гордост е да видим чувствата на поетите върху поставените постери. Поздравявам ви сърдечно.”

А секретарят на Народно читалище „Развитие-1870” – Нели Тотева – Георгиева поздрави гостите и прочете благодарствен адрес – „Скъпи приятели, от името на Народно читалище „Развитие-1870” и от Литературен кабинет „Пеньо Пенев” ви благодарим за реализирането на идеята, с която популяризирахте литературните творби на членовете на Литературен кабинет „Пеньо Пенев” в парк „Черничките”.

„Пожелаваме любовта към изкуството във всички негови форми да присъства в живота Ви, защото както казва Хелвеций – „Задачата на изкуството е да вълнува сърцата.” Бъдете благословени!”, Нели Тотева – Георгиева – секретар на Народно читалище „Развитие-1870“.

Всички гости на събитието си тръгнаха с обич и вдъхновение от вечерта, в която бяха „посадени” в парк „Черничките” думите, които извират от най-дълбокото на душите на севлиевските и утвърдени поети…

*Снимки: Минчо Тодоров.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица