Свържи се с нас

Новини

Пет автомобила спрени от движение през миналата седмица

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Пет са автомобилите, спрени от движение през последната седмица на територията на област Габрово. Това показват изнесените данни от пресцентъра на ОД на МВР – Габров , даващи представа за поведението на всички участници в движението за периода от 28-ми януари до 3-ти февруари. Катаджиите в областта продължават да залавят шофьори, които не са си включили късите светлини и през светлата част на денонощието, като санкционираните за това през последните седем дни са 56. Най-многобройните нарушения на пътя са били за превишена скорост, а наказаните за това са 157.

Констатираните общо нарушения на Закона за движение по пътищата в Габровско са 367, за които са съставени 62 акта и са наложени 291 глоби с по фиш. Неизползващите обезопасителни колани са 21, четирима са неправоспособните водачи заловени зад волана. Наказаните за неправилно изпреварване са десетима, а един е  бил спипани да отнема предимството на пешеходец. Хванатите да управляват МПС след употреба на алкохол през последната седмица са двама. На територията на областта са обслужени 12 пътни инцидента.

Във връзка с най-честите нарушения по пътищата от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово съобщиха още, че 11 нарушения на Закона за движение по пътищата са установили пътните полицаи по време на двучасова акция вчера в Севлиево.

Проведената специализирана полицейска операция, по метода на широкообхватния контрол на пътното движение е била реализирана за  времето от 16.00 ч. до 18.00 часа. Проверени били общо 18 МПС, като за установени различни нарушения са съставени 4 акта и са наложени 7 глоби с фиш. Констатираните нарушения са: непреминат годишен технически преглед – 1, несключена застраховка „Гражданска отговорност” – 1, неправоспособност на водача – 1, непредставяне на документи – 3, управление на спряно от движение МПС – 1, неизползване на обезопасителни колани – 3, непълно оборудване на автомобила – 1.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Отдава се под наем „Пилето“ в Габрово

Published

on

От администрацията на кмета информираха, че се отдава под наем общинският павилион „Пилето“, с предназначение – Заведение за бързо хранене.

Обектът се намира на ул. „Златна нива“ в Габрово. Публичният търг за отдаване под наем ще се проведе в понеделник, от 14.00 ч.

Тръжната документация може да се закупи от Центъра за информация и услуги на граждани до 17 юли.

За повече информация тел.: 066 818 441 – Отдел „Общинска собственост“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общинските съветници в Севлиево гласуваха кредит за Хоталич

Published

on

На днешното заседание общинските съветници упълномощиха кмета на община Севлиево да подготви искане за кредит по финансов инструмент „Фонд за градско развитие за Северна България“ и да сключи договор в размер на 1 600 000 лв.

Целта е осигуряване на част от средствата за реализация на проект за ревитализация на археологически парк „Антична и средновековна крепост „Хоталич”, недвижимата културна ценност с категория „национално значение“.

Дейностите са насочени към постигане на резултати в реализирането на основните стратегически цели, заложени в Стратегията за устойчиво развитие на туризма в България с хоризонт 2030 г., което ще доведе до адекватна реализация на неизползвания потенциал на културния туризъм и до неговото устойчиво развитие. Да бъдат отчетени предимствата на многообразието, уникалността и автентичността на ресурсите, за да се постигне баланс между развитието на културния туризъм и опазването на ресурсите.

Приоритетната ос е насочена към реставрация, консервация, опазване, популяризиране и развитие на културното наследство чрез развитие на изцяло завършени и интегрирани туристически продукти за недвижими културни ценности с категория „световно значение“ или „национално значение“.

Финансирането ще става посредством безвъзмездни средства и финансиране от финансов инструмент. Комбинираното финансиране е предназначено за проекти, които нямат потенциал да генерират достатъчно приходи, за да се финансират изцяло чрез финансови инструменти и се нуждаят от безвъзмездно финансиране, за да са финансово жизнеспособни.

Чрез реализацията на проекта ще се създаде интегриран туристически продукт, който да се рекламира и да привлича посетители от страната и чужбина, с потенциал за възвръщаемост.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Националните дни на ученето през целия живот ще се проведат в Габрово

Published

on

Координационният съвет на националната платформа „Обединени за ученето на възрастни“ единодушно реши на свое заседание, проведено в Търговище, Националните дни на ученето през целия живот да се проведат през месец октомври в Габрово.

Инициативата е основно годишно събитие, което се организира от Министерството на образованието и науката, екипа на националния координатор и съответната област – домакин.

Основната цел е с разнообразна палитра от събития да се популяризира значението на ученето през целия живот в България.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица