Свържи се с нас

Новини

БМЧК – Габрово отчете своята дейност

Published

on

снимка: БМЧК - Габрово

снимка: БМЧК – Габрово

В края на миналата работна седмица (18 януари) се проведе Общо събрание на клубовете на Български Младежки Червен кръст – Габрово. След отчет на дейността за периода 2011-2012г., делегатите избраха новото си ръководство. За областен координатор бе избран Пламен Обрешков, а за негови заместници – Станимир Тепавски от Национална Априловска гимназия и Божимир Маринов от ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“. За делегати на ХІІ-тия Национален събор на БМЧК бяха избрани Пламен Обрешков и Биляна Петкова от Национална Априловска гимназия, а за представител на БМЧК в Общото събрание на БЧК- Габрово бе определен Пламен Обрешков.

снимка: БМЧК – Габрово

Гости на събранието бяха зам.-кметът на Община Габрово Нела Рачевиц, Невяна Башлиева – главен специалист в отдел „Здравеопазване и спорт“ на Община Габрово, Катюша Станчева – РИ на МОН, Даниела Пенева – Началник отдел „Профилактика на болестите и промоция на здравето” в РЗИ – Габрово и г-жа Антоанета Янкабакова – Директор на ИМКА – Габрово.

снимка: БМЧК - Габрово

снимка: БМЧК – Габрово

На състоялото се събрание беше представен и план за дейностите през 2013 г. и основните насоки за работа на младежката организация за периода 2013 – 2014. . БМЧК – Габрово ще се стремят към повишаване на организационния капацитет и институционално укрепване на БМЧК, повишаване квалификацията на доброволци от областната структура на БМЧК – гр.Габрово, чрез провеждане на обучения на общинско, областно и национално ниво. Също така и за повишаване знанията на децата и младите хова за хуманитарното право и червенокръстките ценности и принципи, намаляване на насилието и агресията сред децата и младите хора в училищната и извънучилищната среда.

Други от приоритетните насоки през периода са намаляването на стреса сред подрастващите, повишаване на социалната интеграция на децата и млади хора в риск, чрез разширяване и разнообразяване на дейностите на БМЧК и увеличаване на капацитета на доброволците за работа с деца и млади хора в риск. Ще бъдат разширени и разнообразени дейностите, свързани с намаляване на здравната уязвимост на децата, младите хора, хората в активна възраст и хората от третата възраст, чрез промотиране на здравословен начин на живот. ще се търси повишаване качеството на обучението по първа помощ, първа психологична помощ, психосоциална подкрепа, промотиране на доброволчеството и дейностите на младежката организация, като за целта ще бъдат създадени клубове в малките населени места и община Трявна.

Ще се провеждат работни срещи по основните направления на дейност на БМЧК на представители на различните клубове в рамките на областната организация и между отделни областни организации. Ще се осигуро финансова стабилност на БМЧК – Габрово за качествено реализиране на дейностите и услугите, чрез Международни партньорства и фондове за финансиране на младежки програми и ще бъде развита фондонабирателната дейност на общинско и областно ниво.

Очакваните резултати за организацията са повишаване на организационния капацитет и институционално укрепване на клубовете, увеличаване на броя и активизиране на доброволците и членовете; създадени 4 нови клуба в малките населени места; по-добро разбиране на дейността на младежката организация и възможността да бъде подкрепена и намалена уязвимост сред децата и младите хора в общността.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

ПТГ „Д-р Никола Василиади“ се класира на финалите по футбол на страната

Published

on

Отборът на Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ – Габрово, 11-12 клас, се класира на финалите на Националните ученически игри, след като стана зонален първенец на областите Габрово, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Враца, Видин и Монтана.

Там ще се изправи в спор за Купата на страната с останалите пет победители областни шампиони. Футболистите от Габрово, водени от треньорския тандем на заместник – директора Христо Минков и преподавателя Надежда Найденова, записаха успех над ПТГЕ „Христо Ботев“ – Монтана.

Двубоят помежду им се изигра днес, 25 април, в Севлиево и приключи при резултат 4:2. На стадион „Раковски“ габровци не оставиха съмнение кой от двата състава заслужава да се бори за Купата на България. Въпреки трудното начало на мача, ПТГ – Габрово навакса изоставане от 0:1 и обърна развоя на срещата до 4:1.

По две попадения за „василиадевци“ във вратата на противника отбелязаха Дориян Николаев и Християн Пенчев, които материализираха отличното представяне на целия отбор. В края на двубоя ПТГЕ „Христо Ботев“ успя да върне едно попадения, но последния съдийски сигнал дойде при този резултат.

Така след победата, зоналният първенец ПТГ „Д-р Никола Василиади“ се включа в битката за Купата на страната, в съревнование с победителите от останалите области в страната. Финалният турнир ще се проведе в началото на месец май в Разград.

Зареди още

Култура

„Познай кой ще дойде на вечеря?“ в Габрово

Published

on

Когато Даниел (Мариан Бачев), преуспяващ адвокат, за поредна вечер се връща в малките часове на нощта при съпругата си Катрин (Диана Любенова), с оправданието, че е бил при най- добрия си приятел, който е в депресия, тя не може да приеме това извинение.

Още повече, че никога всъщност не е виждала въпросния приятел Чарли (Антоан Петров – Анди). Притиснат от Катрин, Даниел е принуден да покани Чарли на вечеря.

Но липсата на реално съществуващ приятел поставя изобретателния адвокат в безумната ситуация да прибегне до услугите на случайно срещнат клиент на един бар.

Как ще протече вечерята, какви рискове и обрати ще се стоварят върху главата на Даниел и дали Катрин ще познае кой всъщност е дошъл на вечеря? Това ще разберете, само ако гледате пиесата на Адриен Ракка “Познай кой ще дойде на вечеря?”.

Спектакълът ще се играе този петък – 26 април, в зала „Възраждане“ в Габрово, от 19.00 часа.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица