Свържи се с нас

Новини

БМЧК – Габрово отчете своята дейност

Published

on

снимка: БМЧК - Габрово

снимка: БМЧК – Габрово

В края на миналата работна седмица (18 януари) се проведе Общо събрание на клубовете на Български Младежки Червен кръст – Габрово. След отчет на дейността за периода 2011-2012г., делегатите избраха новото си ръководство. За областен координатор бе избран Пламен Обрешков, а за негови заместници – Станимир Тепавски от Национална Априловска гимназия и Божимир Маринов от ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“. За делегати на ХІІ-тия Национален събор на БМЧК бяха избрани Пламен Обрешков и Биляна Петкова от Национална Априловска гимназия, а за представител на БМЧК в Общото събрание на БЧК- Габрово бе определен Пламен Обрешков.

снимка: БМЧК – Габрово

Гости на събранието бяха зам.-кметът на Община Габрово Нела Рачевиц, Невяна Башлиева – главен специалист в отдел „Здравеопазване и спорт“ на Община Габрово, Катюша Станчева – РИ на МОН, Даниела Пенева – Началник отдел „Профилактика на болестите и промоция на здравето” в РЗИ – Габрово и г-жа Антоанета Янкабакова – Директор на ИМКА – Габрово.

снимка: БМЧК - Габрово

снимка: БМЧК – Габрово

На състоялото се събрание беше представен и план за дейностите през 2013 г. и основните насоки за работа на младежката организация за периода 2013 – 2014. . БМЧК – Габрово ще се стремят към повишаване на организационния капацитет и институционално укрепване на БМЧК, повишаване квалификацията на доброволци от областната структура на БМЧК – гр.Габрово, чрез провеждане на обучения на общинско, областно и национално ниво. Също така и за повишаване знанията на децата и младите хова за хуманитарното право и червенокръстките ценности и принципи, намаляване на насилието и агресията сред децата и младите хора в училищната и извънучилищната среда.

Други от приоритетните насоки през периода са намаляването на стреса сред подрастващите, повишаване на социалната интеграция на децата и млади хора в риск, чрез разширяване и разнообразяване на дейностите на БМЧК и увеличаване на капацитета на доброволците за работа с деца и млади хора в риск. Ще бъдат разширени и разнообразени дейностите, свързани с намаляване на здравната уязвимост на децата, младите хора, хората в активна възраст и хората от третата възраст, чрез промотиране на здравословен начин на живот. ще се търси повишаване качеството на обучението по първа помощ, първа психологична помощ, психосоциална подкрепа, промотиране на доброволчеството и дейностите на младежката организация, като за целта ще бъдат създадени клубове в малките населени места и община Трявна.

Ще се провеждат работни срещи по основните направления на дейност на БМЧК на представители на различните клубове в рамките на областната организация и между отделни областни организации. Ще се осигуро финансова стабилност на БМЧК – Габрово за качествено реализиране на дейностите и услугите, чрез Международни партньорства и фондове за финансиране на младежки програми и ще бъде развита фондонабирателната дейност на общинско и областно ниво.

Очакваните резултати за организацията са повишаване на организационния капацитет и институционално укрепване на клубовете, увеличаване на броя и активизиране на доброволците и членовете; създадени 4 нови клуба в малките населени места; по-добро разбиране на дейността на младежката организация и възможността да бъде подкрепена и намалена уязвимост сред децата и младите хора в общността.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Един потвърден с коронавирус за последните 24 часа

Published

on

За последното денонощие има един потвърден нов случай на КОВИД – 19 в област Габрово.

Данните, които са към 11 август, оповестиха днес от Регионалната здравна инспекция в Габрово.

Положителна проба за коронавирус е дал мъж на 51 години. Той е служител от завода за санитарна керамика в Севлиево, с когото до момента в предприятието са регистрирани общо 43 случая.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината и Горските ще поддържат пътя от чешмата „Дядо Георги“

Published

on

За съвместно поддържане на пътя чешмата „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ се договориха Община Габрово и Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“. Това съобщиха от местната общинска администрация.

В края на миналата седмица, след сигнали за разрушени, при добив на дървесина, горски пътища и туристически пътеки в района на местността Узана, кметът на Габрово Таня Христова провери на място извършваната стопанска дейност.

В резултат на проверката, вчера, 11 август, в Община Габрово бе проведена нарочна среща, в която участваха Таня Христова, председателят на Общински съвет – Габрово Климент Кунев, зам.- кметът Мария Йозова, директорът на ТП Държавно ловно стопанство „Мазалат“ инж. Димчо Радев, зам.-директорът на Държавно горско стопанство „Габрово“ инж. Николай Русев, представители на хижите „Хлебна“ и „Партизанска песен“.

Според Таня Христова затварянето на пътя, използван за превоз на дървесина, също е възможна мярка за защита на зоната. Въпросният участък, в който Община Габрово е инвестирала многократно, отново е в лошо състояние в резултат на стопанската дейност, изпълнявана в района.

По време на срещата представителите на държавните горски стопанства се ангажираха нарушеният пътен участък в местността – от чешма „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ да бъде възстановен и поддържан съвместно с Община Габрово.

Според директора на ДЛС „Мазалат“ инж. Димчо Радев, участъкът в момента е стратегически, тъй като е единственият маршрут за превоз на дървесина към с. Долно Сахране, а дейностите на територията на предприятието по отношение на лов и добив на дървесина са обект на денонощни проверки.

Постигната беше и договореност да не се извършва стопанска дейност в зоната в съботните и неделните дни, когато потокът от туристи в района се увеличава.

Среща за резултатите от поетите ангажименти с ръководствата Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“ е насрочена за месец септември.

*Снимки: Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затягат водния режим в три габровски села

Published

on

Поради намаления дебит на водоизточниците и повишеното потребление на вода и по предложение на кметския наместник, се променя въведения режим на водоподаване на селата Златевци, Милковци и Лоза.

В село Лоза – вода ще има от 18:30 ч. до 20:30 ч. всеки ден, докато в Златевци и Милковци водоподаване ще има през ден. Водата ще бъде пускана в 19:00 часа и ще бъде спирана в 07.00 часа.

Забранява се ползването на питейна вода за напояване и други цели, различни от питейно-битови.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица