Свържи се с нас

Новини

Никифор Нешев – Спортист №1 на Габрово за 2012

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Атлетът Никифор Нешев от Лекоатлетически клуб  “ТОТ АТЛЕТ” е Спортист №1 на Габрово за 2012 година. Това стана ясно, след като най-изявените спортисти на града бяха обявени снощи  в зала „Орловец” на тържествена церемония. Той беше избран сред 25 състезатели, представители на 13 вида спорт и след гласуване на 17 от лицензираните спортни клубове. Наградата му бе връчено лично от зам.- кмета  на Габрово Нела Рачевиц пред пълните трибуни в залата.

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Втори в престижната класацията остана  Бисер Тачев от АК ”Орловец 93″, а трето място зае Александър Стоянов от карате клуб „Янтра”. Десятката на Габрово беше допълнена от представителката на „АКРО–АРТ” Мариела Пенева, която остана четвърта. На петата позиция бе класирана Роксана Радева от ХК „Бъки”, шести стана Мартин Понев  от КСО „Узана”, седмо място бе присъдено на Христина Козарева от колоездачен клуб „Георги Одрински – МТБ“, осмо място получи Стефан Тодоров от карате клуб „Надежда”, девети – Здравко Михайлов  от Боксов клуб “Габрово 91″, а десетата позиция бе за посрещача на „КВК Габрово“ Атанас Митев.

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

На церемонията “Спортист №1 на Габрово” беше връчен и приз за “Отбор на годината”, който за трета поредна година спечели представителният мъжки волейболен състав на “КВК Габрово”. В категорията “Треньор на годината” номинираните бяха трима, като отличието грабна Михаил Кьошев от ЛК” ТОТ АТЛЕТ ”.

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

За доброто настроение на всички, присъствали на награждаването на най-изявените габровски спортисти, организаторите бяха подготвили интересна програма с участието на победителя в първото издание на „Екс Фактор“ – Рафи, световният шампион по бийтбокс Скилър и уникалният танцьор Метин Енимехмедов.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Прибраха 18-годишен на ул.“Светло бъдеще“, заради марихуана

Полицията в Габрово установи и арестува 18-годишен младеж, заради притежание на наркотични вещества. Арестът му бил осъществен вчера, 11 декември, около 14.35 часа на улица „Светло бъдеще“ в Габрово.

Той бил задържан в хода специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества на територията на Габрово.

Местни криминалисти извършили проверка на пълнолетния габровец, като при процесуално-следствените действия установили, че той придобил и държи в себе си полиетиленова „свивка“, съдържаща зелена суха листна маса.

Намереното вещество дало характерната реакция на „марихуана“ при направения на място полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Благотворителен базар с изделия, изработени от потребителите на социални услуги

На 16 и 17 декември, понеделник и вторник, от 14.00 ч. до 19.00 ч., в търговски център на бул.“Могильов“ в Габрово, за пореден път ще се проведе Коледен благотворителен базар с изделия, изработени от потребителите на Дневен център за деца и младежи с увреждания, Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, Център за социална рехабилитация и интеграция, Дневен център за стари хора, Комплекс за социално-здравни услуги за деца и семейства и Център за обществена подкрепа SOS Детски селища.

Набраните средства ще бъдат използвани за терапия, лечение и подобряване условията на живот на деца и лица в неравностойно положение.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Кметът на Габрово чете с ученици

Ученици и учители четоха разказа „Шибил“ на Йордан Йовков и така отбелязаха седмицата на четенето в училище „Иван Вазов“ в Габрово.

снимка: Община Габрово

В урока се включи и кметът на града Таня Христова, а докато деца и възрастни четяха, на екрана в класната стая течеше филмът „Шибил“ от 1967 година, информираха от общинската администрация.

снимка: Община Габрово

Уникалният урок на седмокласниците започна с кратка история за писмеността и съответно четенето – от плочката от Градещница, обл. Враца /датирана около 5-то хилядолетие пр.н.е. и важен източник за историята на Европа в края на неолита /, през Месопотамия и Древен Египет, Древна Гърция, старобългарските текстове, съвременния език, та чак до емотиконите в днешни дни.

снимка: Община Габрово

В училището има обособен кът за четене и богата библиотека, а първокласниците се готвеха за посещение в детска градина, където да демонстрират какво са научили в първите месеци в училище.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица