Свържи се с нас

Новини

25 спортисти от 17 клуба са номинирани за Десятката на 2012-та

Published

on

снимка: sport-gabrovo.com

снимка: sport-gabrovo.com

25 състезатели от 17 габровски клуба са сред номинираните да попаднат в Десятката на най-изявените габровски спортисти за 2012-та година. Новината съобщи  sport-gabrovo.com.

Това стана ясно след направените предложения от лицензираните клубове в града.

За званието Спортист №1 на Община Габрово ще се борят представители на 13 вида спорт. Това са лекоатлетите Бисер Тачев и Николай Христов от  АК“Орловец 93″, както и Никифор Нешев и Ана Чиприянова от ЛК“Тот атлет“, автомобилистът Стойно Георгиев от „АРА Моторспорт”, боксьорите Здравко Михайлов и Христо Сербезов от БК“Габрово 91″, и Амелия Рачева от БК“Янтра“, либерото на волейболния „КВК Габрово“ Атанас Митев, красивата джудистка Изабел Христова, Александър Стоянов от карате клуб ”Янтра”, Стефан Тодоров и Петя Колева от карате клуб „Надежда” и националът по киокушин Христо Георгиев от СК“Киокушин“, представителките на „Акро–арт” – сестрите Христина и Мариела Пеневи, ориентировачите Мартин Понев, Косара Ботева и Димана Маринова, стрелецът Михаил Иванов, Стефан Стефанов от РК”Янтра”, тежкоатлетът от клуб „Михаил Петров” – Янко Янков, Роксана Радева от ХК”Бъки”, Христина Козарева и Александър Александров от колоездачен клуб „Георги Одрински – МТБ“.

В категорията „Треньор на годината“ номинираните са трима – наставникът на „КВК Габрово“ Любомир Герасимов, Михаил Кьошев от ЛК“Тот атлет“ и Георги Петков от РК“Янтра“.

Анкетните карти с номинираните спортисти, треньори и отбори вече са раздадени. Спортните клубове ще направят точното подреждане с гласуването си. Всеки клуб има право да даде своя вот за 10 състезатели и един треньор. Този, който е вписан на първо място, получава 10 точки, на второ – 9 точки, на трето място – 8 точки и т.н. Крайното класиране в анкетата се определя от сбора точки, който всеки един спортист и треньор е получил от всички участници в анкетата.

Церемонията по награждаването на най-изявените личности от габровските спортни клубове за 2012-та година ще се състои на 19-и декември в спортна зала „Орловец“. С габровските спортисти ще се омесят победителят в първото издание на „Екс Фактор“ – Рафи, световният шампион по бийтбокс Скилър и уникалният танцьор Метин Енимехмедов. Събитието е насрочено за 18 часа, а входът е безплатен.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Един потвърден с коронавирус за последните 24 часа

Published

on

За последното денонощие има един потвърден нов случай на КОВИД – 19 в област Габрово.

Данните, които са към 11 август, оповестиха днес от Регионалната здравна инспекция в Габрово.

Положителна проба за коронавирус е дал мъж на 51 години. Той е служител от завода за санитарна керамика в Севлиево, с когото до момента в предприятието са регистрирани общо 43 случая.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината и Горските ще поддържат пътя от чешмата „Дядо Георги“

Published

on

За съвместно поддържане на пътя чешмата „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ се договориха Община Габрово и Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“. Това съобщиха от местната общинска администрация.

В края на миналата седмица, след сигнали за разрушени, при добив на дървесина, горски пътища и туристически пътеки в района на местността Узана, кметът на Габрово Таня Христова провери на място извършваната стопанска дейност.

В резултат на проверката, вчера, 11 август, в Община Габрово бе проведена нарочна среща, в която участваха Таня Христова, председателят на Общински съвет – Габрово Климент Кунев, зам.- кметът Мария Йозова, директорът на ТП Държавно ловно стопанство „Мазалат“ инж. Димчо Радев, зам.-директорът на Държавно горско стопанство „Габрово“ инж. Николай Русев, представители на хижите „Хлебна“ и „Партизанска песен“.

Според Таня Христова затварянето на пътя, използван за превоз на дървесина, също е възможна мярка за защита на зоната. Въпросният участък, в който Община Габрово е инвестирала многократно, отново е в лошо състояние в резултат на стопанската дейност, изпълнявана в района.

По време на срещата представителите на държавните горски стопанства се ангажираха нарушеният пътен участък в местността – от чешма „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ да бъде възстановен и поддържан съвместно с Община Габрово.

Според директора на ДЛС „Мазалат“ инж. Димчо Радев, участъкът в момента е стратегически, тъй като е единственият маршрут за превоз на дървесина към с. Долно Сахране, а дейностите на територията на предприятието по отношение на лов и добив на дървесина са обект на денонощни проверки.

Постигната беше и договореност да не се извършва стопанска дейност в зоната в съботните и неделните дни, когато потокът от туристи в района се увеличава.

Среща за резултатите от поетите ангажименти с ръководствата Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“ е насрочена за месец септември.

*Снимки: Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затягат водния режим в три габровски села

Published

on

Поради намаления дебит на водоизточниците и повишеното потребление на вода и по предложение на кметския наместник, се променя въведения режим на водоподаване на селата Златевци, Милковци и Лоза.

В село Лоза – вода ще има от 18:30 ч. до 20:30 ч. всеки ден, докато в Златевци и Милковци водоподаване ще има през ден. Водата ще бъде пускана в 19:00 часа и ще бъде спирана в 07.00 часа.

Забранява се ползването на питейна вода за напояване и други цели, различни от питейно-битови.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица