Свържи се с нас

Икономика

ПИЦ „Узана“ вече с възобновяеми енергийни източници

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

В края на септември приключи успешната реализация на проект „Демонстриране на ефективността на възобновяеми енергийни източници и създаване на интегриран туристически продукт, включващ информация по опазване на глобалната околна среда в Натура 2000 зони – местност Узана и „Витата стена”, община Габрово”. За новината информираха от габровската общинска администрация.

Проектът е съфинансиран от Програмата за малки проекти на Глобалния екологичен фонд. Бенефициент и изпълнител е Сдружение за устойчив туризъм „Узана”, а Община Габрово е партньор. Благодарение на това партньорство,  чрез изграждането на системата за усвояване на енергия от ВЕИ, вече е осигурена енергийната автономност на Посетителски информационен център „Узана” в аварийни ситуации при прекъсване на електрозахранването, особено през зимния сезон.   Инсталираната хибриднaта вятърно-соларна системa за производство на електричество  се състои от вятърен генератор и фотоволтаична соларна система, заедно със съответните управляващи модули, инвертор и акумулатори, както и слънчеви колектори на битова топла вода, чрез които ще се намалят  и енергийните разходи на информационния център.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Официалното откриване на инсталираната интегрирана система се състоя на 14 юли тази година по време на екологичния фестивал за зелени идеи „УзанаПолянаФеста”, който се проведе в едноименната местност. На церемонията присъстваха министърът на околната среда и водите Нона Караджова, министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев, Велеслава Абаджиева – Национален координатор на Програмата за Малки Проекти на Глобалния Екологичен Фонд, Таня Христова – кмет на Община Габрово.

Монтираната система е достъпна за посетителите на курортния комплекс и е част от интегрирания туристически продукт, чрез който се демонстрира ефективността на ВЕИ в защитени по Натура 2000 зони, а това способства за разширяването и практическото прилагане на локални мерки за решаването на глобални екологични проблеми. Обектът е в съответствие с Общия устройствен план на курортен комплекс “Узана” и е изцяло положен в контекста и последователността на осъществяваните до момента целенасочени мерки на Община Габрово за развитие на местността Узана чрез инвестиране на средства по различни проекти и програми с цел превръщането на курорстния комплекс в привлекателна и предпочитана туристическа дестинация за дълготраен отдих и рекреация в съхранена природна среда.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси работник

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица