Свържи се с нас

Икономика

Подписан е договорът за НТС-то

НТС-то ще е първата административна държавна сграда с поставени вертикални фотоволтаици. Освен постигането на пълна естетическа завършеност на фасадата, ефектът от поставените фотоволтаични панели ще бъде в две направления …

Published

on

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Областният управител Мариян Костадинов подписа договора за изпълнение на проекта за зелени инвестиции за енергийна ефективност на административната сграда на ул.”Брянска” № 30 в Габрово”, информираха от Областна администрация – Габрово. Договорът бе сключен с фирмата изпълнител „Топлик – Ко“ и в присъствието на представителя на ПУДООС към Министерство на околната среда и водите, проектанта арх. Узунов, надзорния ръководител, техническия ръководител от фирмата подизпълниел „Хидроизомат” и екипа от областната администрация, разработил проекта.

снимка: Областна администрация - Габрово

снимка: Областна администрация – Габрово

Областният управител изрази своята благодарност към екипа и не скри задоволството си от факта, че най-накрая административната сградата на ул. „Брянска“, известна като НТС-то на всички габровци ще бъде приведена в приличен вид.

„Това е една емблематична сграда за Габрово, в която към момента са настанени всички или почти всички държавни структури. Затова е необходимо да им подсигурим устойчива и качествена среда за работа в сграда за административно обслужване. Предвидените строително-ремонтни работи по проекта ще допринесат за реализиране на енергоспестяващи мерки и ще подобрят обществените функции на сградата при работа с граждани и посетители”, каза още Мариян Костадинов и изрази увереността си, че този процес ще бъде финализиран по един качествен начин.

снимка: Областна администрация - Габрово

снимка: Областна администрация – Габрово

Проектът е в съответствие с Приоритетна ос 1 на Националната схема за зелени инвестиции на Националния доверителен екофонд, с продължителност 8 месеца и на стойност близо 1 милион лева. Целта на проекта е повишаване на енергийната ефективност в административна сграда – държавна собственост, чрез прилагане на енергоспестяващи мерки с оглед значително намаляване на вредните емисии в атмосферата.

Дейностите по проекта включват смяна на дограмата, изолация на стените и покрива, отоплителна система, както и осветителна и ел. инсталации.

НТС-то ще е първата административна държавна сграда с поставени вертикални фотоволтаици. Освен постигането на пълна естетическа завършеност на фасадата, ефектът от поставените фотоволтаични панели ще бъде в две направления – произвеждане на електроенергия, която да задоволи чест от потребностите на сградата и значителен екологичен ефект. Те ще се монтират на определено разстояние от стената и ще действат на принципа на двойната фасада. През лятото ще намали нагряването на сградата и следователно ще намали разходите по климатизирането й. През зимата ефектът ще е обратният – сградата ще отдава по-малко топлина в атмосферата, което ще води до по-ниски разходи за отоплението й.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД предлага работа на стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица