Свържи се с нас

Новини

Природа, смехотерапия и здраве

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

В понеделник (30 юли), Посетителски информационен център „Узана”, в едноименната местност, ще бъде домакин на срещата на жените от Дамски клуб към БЧК – Габрово, дружество „Майчина грижа“ и Сдружение „Пациенти с онкологични заболявания и приятели“. Всички те са участници в проект на БЧК „Повишаване информираността на обществото по проблемите на възрастните хора и лобиране за техните права“. Новината съобщиха от Община Габрово.

Програмата на събитието предвижда организиране на кулинарна изложба с приготвени от самите участници експонати, панорамна разходка в местността Узана и паневритмия на поляната пред Инфоцентъра.

Венета Козарева от Дома на хумора и сатирата ще представи на дамите последното издание от традиционната среща-наддумване „Благолаж” от майските празници на града, чиято тема беше „Смехът е здраве”. По този начин музеят ще стане съпричастен към събитието и ще се превърне в смехотерапевт сред природа. За най-изявените участници са предвидени награди, осигурени от ДХС и Община Габрово.

Специалистите от Посетителски информационен център „Узана” са подготвили и уъркшоп с демонстрация на декупажна техника за реновиране на стари предмети и превръщането им в сувенири, които участниците ще могат сами да подновят и да вземат със себе си за спомен.

Отдадени на обществени каузи и ангажирани със социално значими проблеми, габровските дами ще се възползват от гостоприемството на природата и Посетителски информационен център „Узана” и ще имат възможност по време на срещата да споделят своя опит, да установят нови контакти, да обменят идеи, да планират бъдещи изяви.

Събитието се реализира благодарение на подкрепата на Община Габрово със средства от Програма за развитие на туризма за 2012 г.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Един потвърден с коронавирус за последните 24 часа

Published

on

За последното денонощие има един потвърден нов случай на КОВИД – 19 в област Габрово.

Данните, които са към 11 август, оповестиха днес от Регионалната здравна инспекция в Габрово.

Положителна проба за коронавирус е дал мъж на 51 години. Той е служител от завода за санитарна керамика в Севлиево, с когото до момента в предприятието са регистрирани общо 43 случая.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината и Горските ще поддържат пътя от чешмата „Дядо Георги“

Published

on

За съвместно поддържане на пътя чешмата „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ се договориха Община Габрово и Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“. Това съобщиха от местната общинска администрация.

В края на миналата седмица, след сигнали за разрушени, при добив на дървесина, горски пътища и туристически пътеки в района на местността Узана, кметът на Габрово Таня Христова провери на място извършваната стопанска дейност.

В резултат на проверката, вчера, 11 август, в Община Габрово бе проведена нарочна среща, в която участваха Таня Христова, председателят на Общински съвет – Габрово Климент Кунев, зам.- кметът Мария Йозова, директорът на ТП Държавно ловно стопанство „Мазалат“ инж. Димчо Радев, зам.-директорът на Държавно горско стопанство „Габрово“ инж. Николай Русев, представители на хижите „Хлебна“ и „Партизанска песен“.

Според Таня Христова затварянето на пътя, използван за превоз на дървесина, също е възможна мярка за защита на зоната. Въпросният участък, в който Община Габрово е инвестирала многократно, отново е в лошо състояние в резултат на стопанската дейност, изпълнявана в района.

По време на срещата представителите на държавните горски стопанства се ангажираха нарушеният пътен участък в местността – от чешма „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ да бъде възстановен и поддържан съвместно с Община Габрово.

Според директора на ДЛС „Мазалат“ инж. Димчо Радев, участъкът в момента е стратегически, тъй като е единственият маршрут за превоз на дървесина към с. Долно Сахране, а дейностите на територията на предприятието по отношение на лов и добив на дървесина са обект на денонощни проверки.

Постигната беше и договореност да не се извършва стопанска дейност в зоната в съботните и неделните дни, когато потокът от туристи в района се увеличава.

Среща за резултатите от поетите ангажименти с ръководствата Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“ е насрочена за месец септември.

*Снимки: Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затягат водния режим в три габровски села

Published

on

Поради намаления дебит на водоизточниците и повишеното потребление на вода и по предложение на кметския наместник, се променя въведения режим на водоподаване на селата Златевци, Милковци и Лоза.

В село Лоза – вода ще има от 18:30 ч. до 20:30 ч. всеки ден, докато в Златевци и Милковци водоподаване ще има през ден. Водата ще бъде пускана в 19:00 часа и ще бъде спирана в 07.00 часа.

Забранява се ползването на питейна вода за напояване и други цели, различни от питейно-битови.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица