Култура, Новини|01.06.2012 14:21

Откриха изложбата ”С очите си видях бедата”

По случай деня на детето – 1 юни Областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението” – Габрово, съвместно с Художествената галерия “Христо Цокев” организираха изложба с картини от конкурса за детска рисунка на тема ”С очите си видях бедата”.

Тематично конкурсът обхваща изучаваното учебно съдържание за действия при, оказване на първа помощ, самопомощ и взаимопомощ, предвидено за часовете в средното образование, в които се разглеждат тези въпроси и се провежда на 3 етапа: Общински, Областен и Национален конкурс.

Националният конкурс за детска рисунка “С очите си видях бедата” е мероприятие извън училищните дейности, свързано с обучението на учениците по правилата за действие и поведение при бедствия, пожари и
извънредни ситуации.

Конкурсът се провежда за първи път през 2002 г. по инициатива на Държавната агенция “Гражданска защита”, а преди шест години прераства в Международен конкурс под егидата на Секретариата на Частичното споразумение за големите рискове към Съвета на Европа.

Партньори и съорганизатори са Министерството на вътрешните работи, Министерството на образованието, младежта и науката и Националният дворец на децата.

Изложбата откриха началникът на ОУПБЗИ комисар Георги Русинов и директорът на галерията Евгени Недев.
Изложбата ще може да посетите до 16.06.2012г.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар