Свържи се с нас

Новини

Крадци отмъкнаха близо 2 бона от магазин и 2 мотора от гараж

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Кражба на 1750 лева и различни по вид захарни изделия е била извършена от магазин за хранителни стоки на ул. „Коста Евтимов“ в Габрово. Криминалното деяние е било извършено за времето от 19.00 часа на 23-ти до 07.45 часа на 24-ти май, когато неизвестният до този момент извършител е проникнал в магазина. Щетите са в процес на установяване. По случая е започнато досъдебно производство.

На територията на Габрово са регистрирани още 2 кражби, информират от Областната дирекция на МВР. На 24-ти май в габровската полиция било получено съобщение, че за времето от 21-ви до 12.45 часа на 24-ти май, неизвестен извършител след взломяване на входната врата на гараж на ул. „Рачев кладенец“ в града, е проникнал в него и е извършил кражба на кросов мотор „Ямаха“ 250 куб.см, на стойност 6500 лева и кросов мотор „Хонда“ 125 куб.см, на стойност 2000 лв. По случая е започнато досъдебно производство.

Другата кражба е била регистрирана вчера. Получен е бил сигнал, че за периода от 23 – 28 май, неизвестен извършител след демонтаж на метална решетка на прозорец, е проникнал в производствена сграда в кв. „Стефановци“ в Габрово, откъдето е извършил кражба на 29 броя метални държатели за преса, електромагнитен смукател за преса, метален барабан за телфер, електрически платки и контактори. Щетите са в процес на установяване. По случая е заведена преписка.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Един потвърден с коронавирус за последните 24 часа

Published

on

За последното денонощие има един потвърден нов случай на КОВИД – 19 в област Габрово.

Данните, които са към 11 август, оповестиха днес от Регионалната здравна инспекция в Габрово.

Положителна проба за коронавирус е дал мъж на 51 години. Той е служител от завода за санитарна керамика в Севлиево, с когото до момента в предприятието са регистрирани общо 43 случая.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината и Горските ще поддържат пътя от чешмата „Дядо Георги“

Published

on

За съвместно поддържане на пътя чешмата „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ се договориха Община Габрово и Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“. Това съобщиха от местната общинска администрация.

В края на миналата седмица, след сигнали за разрушени, при добив на дървесина, горски пътища и туристически пътеки в района на местността Узана, кметът на Габрово Таня Христова провери на място извършваната стопанска дейност.

В резултат на проверката, вчера, 11 август, в Община Габрово бе проведена нарочна среща, в която участваха Таня Христова, председателят на Общински съвет – Габрово Климент Кунев, зам.- кметът Мария Йозова, директорът на ТП Държавно ловно стопанство „Мазалат“ инж. Димчо Радев, зам.-директорът на Държавно горско стопанство „Габрово“ инж. Николай Русев, представители на хижите „Хлебна“ и „Партизанска песен“.

Според Таня Христова затварянето на пътя, използван за превоз на дървесина, също е възможна мярка за защита на зоната. Въпросният участък, в който Община Габрово е инвестирала многократно, отново е в лошо състояние в резултат на стопанската дейност, изпълнявана в района.

По време на срещата представителите на държавните горски стопанства се ангажираха нарушеният пътен участък в местността – от чешма „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ да бъде възстановен и поддържан съвместно с Община Габрово.

Според директора на ДЛС „Мазалат“ инж. Димчо Радев, участъкът в момента е стратегически, тъй като е единственият маршрут за превоз на дървесина към с. Долно Сахране, а дейностите на територията на предприятието по отношение на лов и добив на дървесина са обект на денонощни проверки.

Постигната беше и договореност да не се извършва стопанска дейност в зоната в съботните и неделните дни, когато потокът от туристи в района се увеличава.

Среща за резултатите от поетите ангажименти с ръководствата Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“ е насрочена за месец септември.

*Снимки: Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затягат водния режим в три габровски села

Published

on

Поради намаления дебит на водоизточниците и повишеното потребление на вода и по предложение на кметския наместник, се променя въведения режим на водоподаване на селата Златевци, Милковци и Лоза.

В село Лоза – вода ще има от 18:30 ч. до 20:30 ч. всеки ден, докато в Златевци и Милковци водоподаване ще има през ден. Водата ще бъде пускана в 19:00 часа и ще бъде спирана в 07.00 часа.

Забранява се ползването на питейна вода за напояване и други цели, различни от питейно-битови.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица