Свържи се с нас

Новини

Посегнаха и на цветята в градинката до Театъра

снимка: Община Габрово

Повече от 20 цветя от вида Тагетис и над 10 мушката са изскубнати от зацветения фонтан в градинката до читалище „Априлов – Палаузов”. Районът беше изцяло облагороден по проект „Създаване на привлекателна физическа среда на град Габрово чрез интегрирани мерки за градско възстановяване и развитие“, съобщават от Общината.

снимка: Община Габрово

Растенията са изтръгнати с корените последните няколко нощи. Това не е първото посегателство върху зацветени площи. Отрязани са няколко елхички, теменужките до новата детска площадка до спортна зала „Орловец” са засявани многократно, същото се случва и с други облагородени площи.

снимка: Община Габрово

Вандали също нанасяха щети, като унищожиха или откраднаха осветителни тела в района на улица „Аврам Гачев”, както и в градинката срещу бившия Дом на книгата.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

6 коментара

6 Comments

 1. :(

  22.05.2012 at 16:50

  В такива моменти рязко ми се емигрира…толкова тъжно!

 2. европа2012

  22.05.2012 at 17:01

  Тъпо е наистина.
  Това сме българите и докато сами не проумеем и започнем да ценим ще си останем в Ориента 🙁

 3. покрай Европа

  22.05.2012 at 17:33

  Много пъти съм бил в Истанбул (ако това се смята за Ориент). Имат прекрасни паркове с много цветя – иглика, лалета и много други. Но никой не ги краде!

 4. Nencho Penchev

  23.05.2012 at 11:30

  Само се възмущаваме, а не съм чул да има наказани. Просто за пореден път щетите ще бъдат възстановени, а извършителите отстрани ще се кефят на словоизлеянията ни и ще си пият биричката в градинката с ухаещите, наскоро посадени цветя …

 5. Грега Хубчева

  25.05.2012 at 15:55

  Толкова е грозно всичко ,явно габровоци не исакме да ни е хубаво ,ще кажа в заключение! Това не е само там ,това се случва май в почти всички градинки в град ни!!! Как може ,питам аз ? В околните градове така ли правят ?За това ще сме на този ред,град ,…………….град на разруха ,а не на прогрес за нещо красиво ……………………..

 6. Сяркова

  26.05.2012 at 18:20

  Простотията край няма явно……

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Търсят концесионер за двата плувни басейна в Габрово

С решение на кмета на Община Габрово бе открита процедура за определяне на концесионер на Концесия на двата плувни басейна, този находящ се в СУ „Отец Паисий“, заедно с плувния басейн в ПМГ „Академик Иван Гюзелев“.

И двете съоръжения са собственост на Община Габрово, а срокът за подаване на оферти е до 17.00 часа на 2 март, информираха от администрацията на кмета.

Неограничен, пълен, безплатен и пряк достъп до всички документи, свързани с процедурата, можете да намерите оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Възмездие застигна банда измамници от Габрово

С присъда по наказателно дело от общ характер, обявена днес (17 януари), състав на Районния съд осъди четирима мъже от Габрово на лишаване от свобода, двама от тях – условно, за извършена измама.

Съдът призна подсъдимите Р.Г., А.М., М.И. и Г.М. за виновни в това, че за времето от 7 до 11 септември 2015 г., в свищовското село Алеково, и в Габрово, след предварителен сговор по между си, с цел да набавят за себе си и за подсъдимия Г.М. имотна облага, възбудили и поддържали заблуждение у възрастен мъж от с. Алеково, че неговият внук, живущ в Швейцария, настоява да се извършат разпоредителни действия със собствените му земеделски земи, и с това му причинили имотна вреда в размер на 20 088,36 лева.

За горепосоченото престъпление подсъдимите А.М. и М.И., действали при условията на опасен рецидив, бяха осъдени на по 4 години лишаване от свобода. В същия размер е и определеното от съда, на основание чл. 23 и чл. 25 от НК, общо наказание по настоящата присъда и по предходни техни осъждания.

По отношение на подсъдимия А.М. съдът приложи и разпоредбата на чл.24 от НК, като увеличи така определеното общо наказание от 4 години лишаване от свобода с 1 година, а именно – на 5 години лишаване от свобода.

На подсъдимия Г.М. бе определено наказание от 3 години лишаване от свобода, а Р.Г. бе осъден на 2 години лишаване от свобода. На основание чл.66 от НК, изпълнението на наказанията по отношение на тези двама подсъдими, бе отложено с изпитателен срок от 5 години.

Съдът постанови още, четиримата подсъдими солидарно да заплатят на наследниците на пострадалото лице сумата от 20 088,36 лева, обезщетение за причинени от горепосоченото деяние имуществени вреди.

Присъдата подлежи на въззивно обжалване или протестиране пред Окръжен съд – Габрово в 15-дневен срок.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Петър Витанов: Минималната работна заплата трябва да се увеличи със 150 лв.

С минимална работна заплата 610 лв. над 1 милион българи са до прага на бедност

„От групата на социалистите смятаме, че минималната работна заплата трябва да бъде 60% от средната работна заплата за всяка една държава-членка на ЕС. С минимална работна заплата 610 лв. над 1 милион български граждани са до прага на бедност.“ – каза Петър Витанов, ръководител на Делегацията на българските социалисти в ЕП, пред Нова телевизия.

Според изчисленията, ако минималната работна заплата стане 60% от средната работна заплата, то в България тя ще се увеличи със 150 лв. и ще нарасне до 760 лв. „За представителите на нашата група това е защита за работника и възможност за по-добър живот на българите. Как си представяте една майка да отгледа едно или повече деца със заплата от 610 лв.?“ – продължи евродепутатът на левицата.

Той отбеляза, че с въвеждането на този механизъм за европейските работници, сивият сектор ще се свие, особено в България, където с изплащането на минималната работна заплата има практика и за допълнително даване на пари на ръка.

„Механизмите могат да бъдат различни, като именно тези дискусии са подети под натиска на групата на социалистите, защото Европа се базира на три принципа – благоденствие, справедливост, устойчивост. Европа все още има най-напредналите системи за социална сигурност, а това предложение е именно такова“, заяви Витанов.

Той и напомни, че с приемането на този механизъм, постъпленията в държавната хазна от данъци също ще се увеличат, което ще увеличи държавния бюджет.“

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица