Свържи се с нас

Икономика

Десет съвета за бизнес

Джим Колинс е управленско гуру. Автор е на 6 книги. Той дава 10 съвета за успешен бизнес. Добавяме още един – посещавайте сайта www.Inc.com – там ще намерите и други предложения…

Published

on

Джим Колинс е управленско гуру.

Автор е на 6 книги. Той дава 10 съвета за успешен бизнес.

1. Изтеглете инструменти за диагностика в www.jimcollins.com и направете упражнения с екипа си . Да, мислех, че това е самообслужващите на първо. Тогава аз я погледнах, счита, че това е безплатно и не изисква да се регистрирате за нещо и веднага видях своята гледна точка.

2. Поставете правилните хора на ключовите места . Изграждането на една компания е като шофиране на автобус. Имате нужда от шофьор, но вие също се нуждаете от правилните хора на всички ключови места.

3. Веднъж на тримесечие правете среща за брутално обсъждане на факти. Внимателно подберете хората. Това не е време за изразяване на становища или стратегии.

4. Задайте голяма цел с хоризонт 15- 25 години. Това е цел, която е достатъчно конкретна и достатъчно амбициозна, за да насочва развитието на вашата фирма в продължение на години.

5 . Поемане на ангажимент за „20-километров марш“, който ще ви отведе до вашата голяма цел. Най-добрият подход, казва Колинс, е да се опитаме да изминем същото разстояние всеки ден.

6. Поставете най-малко един наистина голям залог в следващите три години. Калибрирайте Вашата цел с трасиращи куршуми. Само когато сте сигурни в способността си да я достигнете, трябва да заредите много барута в гюлето и да стреляте.

7. Практикувайте продуктивна параноя. Един директор е казал : „Ние сме много горди от факта, че сме прогнозирали 11 от последните три рецесии.“ Как точно може да се практикува продуктивни параноя? Колинс препоръчва да се направи план, който ще Ви позволи да оцелеете цяла година, без никакви приходи.

8. Вземете добрия късмет. Великите и посредствените компании се сблъскват с една и съща сума на късмет, добро и лошо. Това, което има значение, казва той, е доколко те са в състояние да се възползват от него.

9. Направете списък със задачи. „Ако имате повече от три приоритета, то не разполагате с никакви приоритети“.

10. Ангажирайте се с набор от основни ценности, с които вие ще искате да се изгради предприятие на 100 години.

в.Търговски вестник

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

1 Comment

1 Comment

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Икономика

Възможности за европейско финансиране пред бизнеса в региона

Published

on

На 15 април, четвъртък, от 10.00 часа екипът на Областен информационен център – Габрово организира онлайн събитие за представяне на възможностите за европейско финансиране, насочени към бизнеса от Габрово, през програмния период 2021-2027 г.

По време на срещата ще бъдат представени проектите на програмите, чрез които бизнеса от Габрово може да постигане иновации и растеж, да получи средства за насърчаване на мерките за енергийна ефективност и прехода към кръгова икономика, да се създадат партньорства между работодателите и образованието, да се насърчи заетостта и развият уменията на работниците и служителите и др.

Онлайн информационната среща на ОИЦ – Габрово с бизнеса от община Габрово ще се проведе в платформата ZOOM със следните параметри:
https://zoom.us/j/98416288230?pwd=TFFaQ2ZhYTBrdDRVN2dJWjNJUnJ5Zz09
Meeting ID: 984 1628 8230 Passcode: 354338

Участието в събитието е безплатно!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Европейско финансиране за бизнеса в Трявна

Published

on

На 14 април, сряда, от 10.00 часа, екипът на Областен информационен център – Габрово организира онлайн събитие за представяне на възможностите за европейско финансиране, насочени към бизнеса от Трявна, през програмния период 2021-2027 г.

По време на срещата ще бъдат представени проектите на програмите, чрез които бизнеса от Трявна може да постигане иновации и растеж, да получи средства за насърчаване на мерките за енергийна ефективност и прехода към кръгова икономика, да се създадат партньорства между работодателите и образованието, да се насърчи заетостта и развият уменията на работниците и служителите и др.

Онлайн информационната среща на ОИЦ – Габрово с бизнеса от община Трявна ще се проведе в платформата ZOOM, със следните параметри: https://zoom.us/j/92984688018?pwd=THNzOC8rMlc0VmI0eksyc2p3aCs0Zz09

Meeting ID: 929 8468 8018
Passcode: 713021

Участието в събитието е безплатно!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Фестивалът „Семе българско“ ще се проведе в средата на май

Published

on

По традиция национален фестивал „Семе българско“ винаги се е състоял на Лазаровден и Цветница, но поради пандемията от КОВИД-19 тази година седмото му издание ще се състои на 15 и 16 май в Севлиево и „Казармите“.

Посланието на инициативата е за съхраняване на българския род и природа, преодоляване на демографския срив чрез възвръщането на изконните български добродетели и ценности, една от които са децата.

Домакин и партньор на събитието е Община Севлиево, а идеята и организацията на фестивала са на рекламна агенция „Елмазови” ООД.

На 15 и 16 май за седма поредна година парк „Казармите“ в Севлиево ще събере на едно място пазителите на българското в рамките на националния фестивал „Семе българско“.

Всички участници и инициативи ще обявим в следващи публикации.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица