Новини, Спорт|18.04.2012 13:51

Зала “Орловец” – лицето на габровската спортна база

© Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Спортна зала “Орловец” е лицето на габровската спортна база, съобщават от Община Габрово. В нея водят подготовка елитните отбори по волейбол и хандбал, а отскоро и гарнитури по баскетбол. Националните отбори за кадети и девойки по волейбол, провеждат тренировки и се играят квалификации. Мащабите на сградата и нейната значимост налагат тя да бъде приоритет при възможности за финансиране от европейските структурни фондове. Основната цел е всички дейности на територията на обекта да бъдат в тясна връзка с неговото предназначение.

В тази връзка се изгради конферентна зала за нуждите на всички клубни и национални отбори. По проект, спечелен от Община Габрово, в залата беше изградена тоалетна за хора с увреждания. В обекта са извършени още: ремонт на 14 броя тоалетни за зрители и на половината от бившата дискотека, на кота -340 в спортна зала „Орловец“; по изискване на международните федерации по хандбал и волейбол, беше отремонтирана допълнителна шеста съблекалня с кабинет, баня и санитарни възли; напълно е подменена озвучителната техника, която вече е на много високо ниво.

Най-значимата придобивка за спортната база беше специализираната настилка Taraflex, на стойност 150 000 лева, която Българската федерация по хандбал предостави за безвъзмездно ползване на Община Габрово с дългосрочен договор. С включването на спортна зала “Орловец” в така наречения проект 1.4 беше подменена изцяло настилката около спортната зала, извършено беше частично озеленяване и изградена модерна детска площадка.

В процедура е концесия за изграждане на фитнес център в спортната зала. В резултат от съвместните усилия и добрите взаимоотношения между ръководствата на „Общински спортни имоти“, Община Габрово и частен инвеститор, жителите на град Габрово вече се радваха на нова ледена пързалка и имаха възможността да усетят тръпката от пързалянето с кънки.

През спортен комплекс “Христо Ботев”   преминават ежедневно стотици габровски деца от спортовете акробатика, лека атлетика, бокс, джудо, стрелба, хандбал, вдигане на тежести, футбол, тенис и други.

В комплекса са извършени следните ремонтни дейности: ремонтирани са съблекалните, баните и сервизните помещения. Подменена е изцяло ел.инсталация на стрелбището и е извършен основен ремонт на главното ел.табло. Направен е основен ремонт на базата по джудо. Реновирана е битовата сграда на тенис кортовете. Извършен е основен ремонт на покривната конструкция и ремонт на съблекалните. Планирано е поетапно монтиране на седалки за зрителите. Оградата на откритото футболно игрище с изкуствената настилка е доизградена, а теренът покрит с мрежа.

В успешно партньорство между „Общински спортни имоти“ и фирмата изпълнител завърши изграждането на новия футболен терен с изкуствена трева в комплекс „Христо Ботев“. Към него са обособени нови съблекални и сервизни помещения, обслужващи терена.

В общинския бюджет са предвидени средства за поетапно изграждане на подпорна стена, с цел укрепване на свлачището по цялата дължина на Спортното хале и отводняване на ската. В момента се реализират ремонтните дейности по изготвен и спечелен от Община Габрово проект за саниране на спортните зали по хандбал и вдигане на тежести. Проектът се финансира от Министерството на физическото възпитание и спорта.

През стадион “Априлов”  ежедневно се води учебно-тренировъчен процес  с  деца, които играят организиран футбол. Провеждат се и състезания по лека атлетика. В този обект е извършено цялостно саниране на битовата сградата, основен ремонт на съблекалните и санитарните възли. Изгради се и нова съблекалня за нуждите на състезателите по лека атлетика.

Стадион “Смирненски” е основна база за подготовка на състезатели по ръгби и е със санирана сграда. Ремонтирани са съблекалните и санитарните помещения.

Ски базата в курортен комплекс “Узана” е единствения подслон за габровските деца, които се занимават със ски спорт. Покривът на сградата на базата е изцяло подменен и е обновена  вътрешно

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар