Свържи се с нас

Икономика

Инспектори съдействаха за изплащане на близо 500 хил. лв. забавени заплати

Published

on

© Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

От началото на годината до 31 март след намесата на инспекторите от Дирекция „Инспекция по труда” – Габрово са изплатени над 488 хил. лева забавени възнаграждения. Една от основните приоритетни задачи пред инспекцията ще бъде извършване на проверки за забавени възнаграждения, с даване на задължителни за изпълнение предписания с кратки срокове за изпълнение, навременен последващ контрол за изпълнение на предписанията, и своевременно санкциониране на работодателите.

За първото тримесечие на годината инспекторите са извършили общо 363 проверки. Проверките са извършени в 346 предприятия, като 59 от тях  са посетени за пръв път. Работещите в предприятията са 8816 души. Направените през периода 41  проверки по повод постъпили жалби и сигнали от граждани, са в по-голямата си част свързани с неизплатени трудови възнаграждения, обезщетения при прекратяване на трудови правоотношения, неизплатено възнаграждение в увеличение по различни поводи – нощен труд, извънреден труд, работа на официални празници и др.

Извършени за периода 25  съвместни проверки с други контролни органи – НАП, НОИ, МВР и ИДТН. В десет от проверките са участвали представители на синдикатите и в 28 броя проверки са участвали КУТ или /ГУТ/ в самите предприятия.

Съставените актове по трудови правоотношения /ТПО/ са най-често за констатирани нарушения по заплащането на труда, по възникването на трудови правоотношения, забавени възнаграждения, неизпълнени предписания, при непредставяне на документи при прекратяване на ТПО и др.

Съставените актове по Закона за здравословни и безоспасни условия на труд /ЗБУТ/ са най-често за липса на изискваща се документация, инструктаж и обучение, неизпълнени предписания от предишни проверки, пропуски при оценка на риска, нарушения по вътрешно нормативни актове и др.  За първото тримесечие годината са констатирани 1756 броя нарушения, като 1112 нарушения са по ЗБУТ, 643  нарушения са по Кодекса на труда и 1  нарушение по ЗНЗ.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси работник

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица