Свържи се с нас

Новини

ГД „ДНЕС“ с отворено писмо за проблемите на габровци

Published

on

Гражданско движение „ДНЕС“ излезе с отворено писмо до габровци, с приложени копия  до кмета на общината Таня Христова и председателя на Общински съвет – Габрово Николай Сираков, по повод на проведената и обобщена анкета за проблемите на габровци, както и на многото други проблеми, за които е  сигнализирано в  местната структура на движението.

В приемната на ГД „ДНЕС” са получени хиляди обаждания от възмутени граждани, с които ежедневно се сблъскват габровци. Част от сигналите са били за консултации да съдят ли общината, а други с въпроси които да бъдат отнесени към общинската администрация.  След проведена анкета за проблемите на габровци, на първо място е поставено липсата на работни места, на второ  – местата за паркиране и лошата инфраструктура, на трето място – чистотата на града и озеленяването, следвани от липсата на информиран и достъпен транспорт и замърсяването на въздуха в централната част на града.

От движението се обръщат към гражданите на Габрово с въпрос „Наистина ли община Габрово ремонтира качествено улиците в  нашия град?“
Коментарът им по проблема е следният: „Да погледнем миналогодишните кърпежи по централните улици. Какво става с тях само година след това? Просто ги няма. Ями са зейнали навсякъде. Гневни шофьори ни звънят и търсят съдействие от нашите юристи. За доказателство съгражданин ни донесе снимка със зейнала дупка  в началото на улица „Неофит Рилски” и „Николаевска”, която е била ремонтирана само преди месеци. Щял да си изкриви джантите. Какъв е този асфалт, пита той? Как се харчат нашите пари от данъци и други постъпления от общинската администрация? Табелите по спирките ги няма. Защо? Вярно е, че и сред нас има хора, които не пазят, но дали са направени качествено за да устоят на вандалщината?  Канализацията почистена ли е, за да поеме топящите се води?  Хората казват – не е !! Притесняват се и от  непочистената река от стари клони и наноси около Шиваров мост. В коритото има огромни камъни и остатъци от клони и дървета, които според тях ще предизвика наводнение на пролет. Обаждат се и питат чрез нас, ще се обнови ли транспортния парк в града? Сутрин в пиковите часове на Лъвов мост пред хотел „Балкан” не се диша. Подлеза пред „Дома на хумора и сатирата” е меко казано страшен. Може някой кабел да те закачи  по главата или да те удари ток… „

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

1 Comment

1 Comment

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Бързи антигенни тестове ще се правят и в КОВИД-кабинета

Published

on

След разкриването на КОВИД-кабинет в Първа база на Диагностично – консултативен център – Габрово, освен преглед и консултация, пациентите ще имат възможността да бъдат тествани и с бързи антигенни тестове.

В тази връзка, Община Габрово ще закупи 500 антигенни комбинирани бързи тестове Covid-19 и грип А+В, част от които ще бъдат предоставени на ДКЦ – I, а останалите ще се използват за тестване на бездомните лица, настанени временно в общинско помещение.

Решението беше взето вчера, 26 ноември, след проведеното редовно заседание на Общински съвет – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Детската млечна кухня в Габрово продължава да работи

Published

on

Детската млечна кухня в Габрово ще продължи работата си с нормалната си ежедневна организация и в периода на действие на допълнителните противоепидемични мерки, който бяха наложени със заповед на министъра на образованието.

Тя предлага обедно меню за деца в три възрастови групи- малки /от 10 м. до 1 г./, преходни /от 1 г. до 1,5 г./ и големи /1,5 г.до 3 г./.

Менюто на млечната кухня в Габрово можете да следите оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Неделина Райчева: Научих се на работа в екип!

Published

on

Проект 2019-1-BG01-KA102-061565 „Млади предприемачи в областта на туризма“

Впечатления от производствената си практика в Лайпциг, Германия, споделят ученици от единадесети и дванадесети клас на Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов“, в която се обучват ученици от Габрово, Севлиево, Трявна и Габрово.

Зададохме им едни и същи въпроси, за да анализираме престоя в Германия, и подобрим бъдещите производствени пактики в чужбина. Ето какво отговори на три от въпросите в анкетата Неделина Райчева, ученичка от 11, „а“ клас, специалност „Производство на хлебни и сладкарски изделия“.

– Кое е най-важното нещо, което научи в Лайпциг, Германия?
– Научих, че в днешно време не е необходимо да имаш голям опит, важното е да имаш желание да се учиш и знания, които да превръщаш в умения с опитен професионалист до теб. Хората в Германия бяха отзивчиви и толерантни, и ни показаха какво означава да се работи в екип в една натоварена кухня – аз работих в кухнята в базата на Виталис, организацията, която ни осигури работните места.

– Имаше ли ментор и помагаше ли ти той?
– Тя ми показа как да се усмихвам дори когато режа лук. Всъщност, разбирам, че и други съученици са го забелязали – в Германия работят с настроение и усмивка дори и в напрегнати ситуации.

– Какво би казала на съучениците си за практиката в Германия?
– Беше невероятно преживяване. Всеки, който има възможността да участва в подобен проект, трябва да го направи!

Подкрепата на Европейската комисия за изготвянето на настоящата публикация не представлява одобрение на съдържанието, което отразява гледните точки само на авторите и не може да се търси отговорност от Комисията за всяка употреба, която може да бъде използвана за информацията, съдържаща се в нея.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица