Свържи се с нас

Новини

„Спринт“ напусна с достойнство.“ВАС Етъра“ отстрани „Барса“

Published

on

снимка: Фото "Спринт"

Отборът на „Спринт“ приключи с участието си на традиционния турнир по минифутбол за купата на Община Габрово, след като допусна загуба в четвъртфиналния си двубой от носителя на титлата през 2009г. „Тико такси“ . Футболна среща предложи много открит футбол на зрителите в зала „Орловец“ и завърши при резултат 2:6. Съставът на „такситата“ си осигури комфортен аванс още преди почивката с две попадения на Скорчев и едно на Емо Георгиев. В началните секунди на второто полувреме Пенко Стафанов върна за малко оптимизма на съотборниците си от „Спринт“ като се разписа за 1:3. Двубоят продължи да бъде открит, като нови две попадения във вратата на „фотографите“ отбеляза Емил Георгиев, оформяйки своя хеттрик в мача, а едно добави Йоан Петков. Крайният резултат в мача беше фиксиран от Пенко Стефанов, който направи индивидуален рейд и се разходи сред защитата на „такситата“, отправяйки топката неспасяемо във вратата им за 2:6. На полуфиналите в петък /24 февруари/ „Тико такси“ ще се противопостави срещу „Титан гард“.

В другата среща от надпреварата съставът на „ВАС Етъра“ отстрани „Барса“ /Севлиево/ след изпълнение на дузпи. В редовното време мачът завърши наравно 1:1, като по веднъж се разписаха Красен Кръстев за „ВАС’ и Милен Ванков (Барса). При изпълнението на дузпите по-точни бяха футболистите на „ВАС Етъра“, които  с общ резултат 2:4  се класираха на полуфинала, където ще срещнат тима на „Бандолерос“ /Севлиево/.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Бързи антигенни тестове ще се правят и в КОВИД-кабинета

Published

on

След разкриването на КОВИД-кабинет в Първа база на Диагностично – консултативен център – Габрово, освен преглед и консултация, пациентите ще имат възможността да бъдат тествани и с бързи антигенни тестове.

В тази връзка, Община Габрово ще закупи 500 антигенни комбинирани бързи тестове Covid-19 и грип А+В, част от които ще бъдат предоставени на ДКЦ – I, а останалите ще се използват за тестване на бездомните лица, настанени временно в общинско помещение.

Решението беше взето вчера, 26 ноември, след проведеното редовно заседание на Общински съвет – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Детската млечна кухня в Габрово продължава да работи

Published

on

Детската млечна кухня в Габрово ще продължи работата си с нормалната си ежедневна организация и в периода на действие на допълнителните противоепидемични мерки, който бяха наложени със заповед на министъра на образованието.

Тя предлага обедно меню за деца в три възрастови групи- малки /от 10 м. до 1 г./, преходни /от 1 г. до 1,5 г./ и големи /1,5 г.до 3 г./.

Менюто на млечната кухня в Габрово можете да следите оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Неделина Райчева: Научих се на работа в екип!

Published

on

Проект 2019-1-BG01-KA102-061565 „Млади предприемачи в областта на туризма“

Впечатления от производствената си практика в Лайпциг, Германия, споделят ученици от единадесети и дванадесети клас на Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов“, в която се обучват ученици от Габрово, Севлиево, Трявна и Габрово.

Зададохме им едни и същи въпроси, за да анализираме престоя в Германия, и подобрим бъдещите производствени пактики в чужбина. Ето какво отговори на три от въпросите в анкетата Неделина Райчева, ученичка от 11, „а“ клас, специалност „Производство на хлебни и сладкарски изделия“.

– Кое е най-важното нещо, което научи в Лайпциг, Германия?
– Научих, че в днешно време не е необходимо да имаш голям опит, важното е да имаш желание да се учиш и знания, които да превръщаш в умения с опитен професионалист до теб. Хората в Германия бяха отзивчиви и толерантни, и ни показаха какво означава да се работи в екип в една натоварена кухня – аз работих в кухнята в базата на Виталис, организацията, която ни осигури работните места.

– Имаше ли ментор и помагаше ли ти той?
– Тя ми показа как да се усмихвам дори когато режа лук. Всъщност, разбирам, че и други съученици са го забелязали – в Германия работят с настроение и усмивка дори и в напрегнати ситуации.

– Какво би казала на съучениците си за практиката в Германия?
– Беше невероятно преживяване. Всеки, който има възможността да участва в подобен проект, трябва да го направи!

Подкрепата на Европейската комисия за изготвянето на настоящата публикация не представлява одобрение на съдържанието, което отразява гледните точки само на авторите и не може да се търси отговорност от Комисията за всяка употреба, която може да бъде използвана за информацията, съдържаща се в нея.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица