Свържи се с нас

Новини

Инфарктно обсъждане на обхода на Габрово

Published

on

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

За пореден път габровци показаха, че имат активна гражданска позиция по теми засягащи развитието на града ни. Доказателство за това видяхме вчера в препълнената Ритуална зала на Общината по време на общественото обсъждане на Обходния път на град Габрово. Общинската администрация се беше постарала да покани   специално  общинските съветници, бивши кметове, представители на бизнеса, но бяха пропуснати – неволно или умишлено,  членове на инициативните комитети от кварталите, пряко засегнати от проекта.

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Такова обществено обсъждане имаше и през 2010 години, но само в частта Обход на Габрово. Уплашени от тогавашния отпор на инициативните комитети,  организаторите този път се бяха постарали да има достатъчно аплодиращи проекта. Обсъждането започна с представяне на доклада за въздействието на проекта за Западен обход на Габрово с тунел под Шипка. Веднага след това думата взеха представители на засегнатите квартали, през които минава трасето.

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Те изразиха своето становище, като ясно и категорично заявиха, че  не са против изграждането на Западен обходен път, а са против варианта, който им предлага Агенция „Пътна инфраструктура“. Според тях в доклада за обхода на Габрово изобилства информация от неверни данни и факти и това не допринася за обективното и коректното избиране на добър вариант.

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Изказванията на членовете от инициативните комитети бяха прекъсвани на няколко пъти от невъздържани дюдюкания от „специално поканените гости“. Точно обратната реакция предизвика назидателното и менторско изказване на бившия кмет и настоящ министър Дончев. Доста превъзбудено той се накара на присъстващите, като им напомни, че проектът за Западен обход на Габрово и тунел под Шипка има не само местно, национално, но и международно значение.

Дискусията продължи с изказвания от двете страни, но явно нежеланието да се чуе гласът на засегнатите беше мотивът, поради който обсъждането се прекрати от водещия Лебанов без да бъдат чути до край всички мнения.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

5 коментара

5 Comments

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Бързи антигенни тестове ще се правят и в КОВИД-кабинета

Published

on

След разкриването на КОВИД-кабинет в Първа база на Диагностично – консултативен център – Габрово, освен преглед и консултация, пациентите ще имат възможността да бъдат тествани и с бързи антигенни тестове.

В тази връзка, Община Габрово ще закупи 500 антигенни комбинирани бързи тестове Covid-19 и грип А+В, част от които ще бъдат предоставени на ДКЦ – I, а останалите ще се използват за тестване на бездомните лица, настанени временно в общинско помещение.

Решението беше взето вчера, 26 ноември, след проведеното редовно заседание на Общински съвет – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Детската млечна кухня в Габрово продължава да работи

Published

on

Детската млечна кухня в Габрово ще продължи работата си с нормалната си ежедневна организация и в периода на действие на допълнителните противоепидемични мерки, който бяха наложени със заповед на министъра на образованието.

Тя предлага обедно меню за деца в три възрастови групи- малки /от 10 м. до 1 г./, преходни /от 1 г. до 1,5 г./ и големи /1,5 г.до 3 г./.

Менюто на млечната кухня в Габрово можете да следите оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Неделина Райчева: Научих се на работа в екип!

Published

on

Проект 2019-1-BG01-KA102-061565 „Млади предприемачи в областта на туризма“

Впечатления от производствената си практика в Лайпциг, Германия, споделят ученици от единадесети и дванадесети клас на Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов“, в която се обучват ученици от Габрово, Севлиево, Трявна и Габрово.

Зададохме им едни и същи въпроси, за да анализираме престоя в Германия, и подобрим бъдещите производствени пактики в чужбина. Ето какво отговори на три от въпросите в анкетата Неделина Райчева, ученичка от 11, „а“ клас, специалност „Производство на хлебни и сладкарски изделия“.

– Кое е най-важното нещо, което научи в Лайпциг, Германия?
– Научих, че в днешно време не е необходимо да имаш голям опит, важното е да имаш желание да се учиш и знания, които да превръщаш в умения с опитен професионалист до теб. Хората в Германия бяха отзивчиви и толерантни, и ни показаха какво означава да се работи в екип в една натоварена кухня – аз работих в кухнята в базата на Виталис, организацията, която ни осигури работните места.

– Имаше ли ментор и помагаше ли ти той?
– Тя ми показа как да се усмихвам дори когато режа лук. Всъщност, разбирам, че и други съученици са го забелязали – в Германия работят с настроение и усмивка дори и в напрегнати ситуации.

– Какво би казала на съучениците си за практиката в Германия?
– Беше невероятно преживяване. Всеки, който има възможността да участва в подобен проект, трябва да го направи!

Подкрепата на Европейската комисия за изготвянето на настоящата публикация не представлява одобрение на съдържанието, което отразява гледните точки само на авторите и не може да се търси отговорност от Комисията за всяка употреба, която може да бъде използвана за информацията, съдържаща се в нея.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица