Свържи се с нас

Новини

Проходими при зимни условия са пътищата в Габровско

Published

on

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Проходът Шипка е  проходим при зимни условия. Пътната настилка е почистена и  опесъчена. Продължава забраната за движение на МПС до 10 тона.  Температурата на въздуха там е минус 4°С. Видимостта е добра. Пътят за  Узана  е почистен, опесъчен и  проходим при зимни условия. Височината на снежната покривка в района достига  120 см. Видимостта е добра. Температурата на въздуха  е минус 4°С. Ясно и тихо време.

В процес на опесъчаване на пътните настилки и проходими при зимни условия са участъците Габрово – Трявна,  Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново.

Община Габрово се обръща към водачите на лични МПС да не спират (паркират) автомобилите си по начин пречещ на движението на тролейбусния транспорт, както и на снегопочистващата и сметосъбиращата техника. С особена важност това се отнася за крайните спирки (местата за обръщане на автобусите).

Общински пътнически транспорт покрива вътрешните градски и междуградски линии. Справка за движението на междуселищните автобусите гражданите могат да получат на тел. 066 80 55 66 – автогара Габрово. Топлофикация Габрово, Хлебозавод „Габрово”  и ВиК  Габрово изпълняват нормално своите задължения.

Учениците, подлежащи на задължително обучение и живеещи в населени места, в които няма училища през учебната 2011/ 2012 година са превозени до ОУ Хр. Ботев, СОУ „Р. Каролев” и СОУ „Отец Паисий”и водят нормален учебен процес.

От Е.ОН съобщават, че няма потребители лишени от ток.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Бързи антигенни тестове ще се правят и в КОВИД-кабинета

Published

on

След разкриването на КОВИД-кабинет в Първа база на Диагностично – консултативен център – Габрово, освен преглед и консултация, пациентите ще имат възможността да бъдат тествани и с бързи антигенни тестове.

В тази връзка, Община Габрово ще закупи 500 антигенни комбинирани бързи тестове Covid-19 и грип А+В, част от които ще бъдат предоставени на ДКЦ – I, а останалите ще се използват за тестване на бездомните лица, настанени временно в общинско помещение.

Решението беше взето вчера, 26 ноември, след проведеното редовно заседание на Общински съвет – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Детската млечна кухня в Габрово продължава да работи

Published

on

Детската млечна кухня в Габрово ще продължи работата си с нормалната си ежедневна организация и в периода на действие на допълнителните противоепидемични мерки, който бяха наложени със заповед на министъра на образованието.

Тя предлага обедно меню за деца в три възрастови групи- малки /от 10 м. до 1 г./, преходни /от 1 г. до 1,5 г./ и големи /1,5 г.до 3 г./.

Менюто на млечната кухня в Габрово можете да следите оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Неделина Райчева: Научих се на работа в екип!

Published

on

Проект 2019-1-BG01-KA102-061565 „Млади предприемачи в областта на туризма“

Впечатления от производствената си практика в Лайпциг, Германия, споделят ученици от единадесети и дванадесети клас на Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов“, в която се обучват ученици от Габрово, Севлиево, Трявна и Габрово.

Зададохме им едни и същи въпроси, за да анализираме престоя в Германия, и подобрим бъдещите производствени пактики в чужбина. Ето какво отговори на три от въпросите в анкетата Неделина Райчева, ученичка от 11, „а“ клас, специалност „Производство на хлебни и сладкарски изделия“.

– Кое е най-важното нещо, което научи в Лайпциг, Германия?
– Научих, че в днешно време не е необходимо да имаш голям опит, важното е да имаш желание да се учиш и знания, които да превръщаш в умения с опитен професионалист до теб. Хората в Германия бяха отзивчиви и толерантни, и ни показаха какво означава да се работи в екип в една натоварена кухня – аз работих в кухнята в базата на Виталис, организацията, която ни осигури работните места.

– Имаше ли ментор и помагаше ли ти той?
– Тя ми показа как да се усмихвам дори когато режа лук. Всъщност, разбирам, че и други съученици са го забелязали – в Германия работят с настроение и усмивка дори и в напрегнати ситуации.

– Какво би казала на съучениците си за практиката в Германия?
– Беше невероятно преживяване. Всеки, който има възможността да участва в подобен проект, трябва да го направи!

Подкрепата на Европейската комисия за изготвянето на настоящата публикация не представлява одобрение на съдържанието, което отразява гледните точки само на авторите и не може да се търси отговорност от Комисията за всяка употреба, която може да бъде използвана за информацията, съдържаща се в нея.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица