Свържи се с нас

Новини

„КВК Габрово“ отстъпи на лидера

Published

on

© Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

„КВК Габрово“ допусна поражение с 1:3, в отделните части (21:25, 17:25, 25:22, 15:25), от лидера във временното класиране „Пирин Балканстрой“. Волейболната среща състояла се в спортна зала „Орловец“ беше от 18-я кръг на Суперлигата на България.

Двубоят тръгна добре за габровския отбор. Първата и втората задължителни технически паузи дойдоха именно в полза на домакините – 8:5 и 16:12, като много добри изяви имаше румънецът Кристиян Кицигой. След второто техническо прекъсване обаче настъпи пълн промяна в статуквото на полето и „Пирин“ успя да изравни – 16:16. При 17:16 за „КВК Габрово“, дойде и едно спорно отсъждане в полза на гостите, като атаката им бе в аут, но съдиите отсъдиха докосване по блокадата. Съдийското решение бе бурно оспорено от домакините. След тази ситуация последваха няколко поредни точки за тима от Разлог, с което затвориха и първия гейм – 21:25.

Вторият гейм габровските волейболисти се оказаха в ролята на догонващ още от самото начало. Първият технически тайм аут дойде в полза на „Пирин“ – 8:5. Играта на момчетата на Любомир Герасимов /КВК Габрово/ не спореше и не можаха да се противопоставят на съперника си, загубвайки  с 17:25. Въпреки двата гейма пасив за „КВК Габрово“, третата част започна ударно за тях. Кристиян Кицигой и Стоян Вулджев  влязоха добре в тази част и поведоха съотборниците си за  8:4 и 16:12. Габровци успяха да се възползват от моментното състояние на своя противник и затвориха гейма при резултат 25:22, намалявайки на 1:2.

В четвъртата част, лидерът в класирането успя първи да стигне до задължителната първа техническа пауза – 8:6, след което увеличи преднината си пред габровските момчета. Гостите от Разлог показаха по-добра игра и заслужено си тръгнаха от Габрово с победата.

В тима на Любомир Герасимов имаше  кадрови проблеми,  като заради контузии извън игра останаха либерото Атанас Митев, който бе заменен от Христо Запрянов. След допуснатото поражение „КВК Габрово“ запази мястото си в таблицата и продължава да е 9-ти.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

ПТГ „Д-р Никола Василиади“ се класира на финалите по футбол на страната

Published

on

Отборът на Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ – Габрово, 11-12 клас, се класира на финалите на Националните ученически игри, след като стана зонален първенец на областите Габрово, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Враца, Видин и Монтана.

Там ще се изправи в спор за Купата на страната с останалите пет победители областни шампиони. Футболистите от Габрово, водени от треньорския тандем на заместник – директора Христо Минков и преподавателя Надежда Найденова, записаха успех над ПТГЕ „Христо Ботев“ – Монтана.

Двубоят помежду им се изигра днес, 25 април, в Севлиево и приключи при резултат 4:2. На стадион „Раковски“ габровци не оставиха съмнение кой от двата състава заслужава да се бори за Купата на България. Въпреки трудното начало на мача, ПТГ – Габрово навакса изоставане от 0:1 и обърна развоя на срещата до 4:1.

По две попадения за „василиадевци“ във вратата на противника отбелязаха Дориян Николаев и Християн Пенчев, които материализираха отличното представяне на целия отбор. В края на двубоя ПТГЕ „Христо Ботев“ успя да върне едно попадения, но последния съдийски сигнал дойде при този резултат.

Така след победата, зоналният първенец ПТГ „Д-р Никола Василиади“ се включа в битката за Купата на страната, в съревнование с победителите от останалите области в страната. Финалният турнир ще се проведе в началото на месец май в Разград.

Зареди още

Култура

„Познай кой ще дойде на вечеря?“ в Габрово

Published

on

Когато Даниел (Мариан Бачев), преуспяващ адвокат, за поредна вечер се връща в малките часове на нощта при съпругата си Катрин (Диана Любенова), с оправданието, че е бил при най- добрия си приятел, който е в депресия, тя не може да приеме това извинение.

Още повече, че никога всъщност не е виждала въпросния приятел Чарли (Антоан Петров – Анди). Притиснат от Катрин, Даниел е принуден да покани Чарли на вечеря.

Но липсата на реално съществуващ приятел поставя изобретателния адвокат в безумната ситуация да прибегне до услугите на случайно срещнат клиент на един бар.

Как ще протече вечерята, какви рискове и обрати ще се стоварят върху главата на Даниел и дали Катрин ще познае кой всъщност е дошъл на вечеря? Това ще разберете, само ако гледате пиесата на Адриен Ракка “Познай кой ще дойде на вечеря?”.

Спектакълът ще се играе този петък – 26 април, в зала „Възраждане“ в Габрово, от 19.00 часа.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица