Свържи се с нас

Новини

Национални награди по безопасност и здраве при работа

Published

on

© Copyright 2011 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда”  през 2010 година  учреди годишни национални награди за постижения в областта на осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд, чиято основна цел е да се отличат примерите за добри практики и да бъде насърчено активност отношение на работодателите по въпросите, отнасящи се  до поддържането на здраве и безопасност при работа в предприятията, ограничаването и намаляването на предпоставките за възникване на инциденти, които биха застрашили живота и здравето на хората, както и осигуряването на истинско благосъстояние при работа, така че на своите работни места хората да се чувстват пълноценни, спокойни и сигурни за здравето и живота си.

През тази година наградите отново ще бъдат посветени на темата на Европейската кампания 2010-2011 г. „Поддържай безопасно работно място”, като във връзка с определянето на носители на националната награда по здраве и безопасност при работа за 2011 г. Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда” отправи публична покана за участие в конкурса, която е публикувана на страницата на агенцията : www.gli.government.bg.

В конкурса могат да участват предприятия от всички икономически дейности, попълнили и изпратили в срок заявленията за участие ( по образец ). В зависимост от числеността на персонала към момента на подаване на заявлението, всеки кандидат може да участва само в една от трите категории – малки, средни или големи предприятия.

Не могат да участват предприятия, в които през настоящата година или в някоя от предходните две години  е допусната смъртна злополука или злополука, довела до инвалидност. Ще бъдат дисквалифицирани от  участие в процедурата и кандидатите, за които се установи, че в заявлението за кандидатстване са попълнили неверни данни.

Победителите във всяка от трите категории , посочени по-горе, ще бъдат определени от специално създадена комисия, като класирането на  участниците ще се извършва  въз основа на информацията, съдържаща се в заявлението за кандидатстване и представените по преценка на предприятието  допълнителни материали ( вкл. снимки, илюстрации, графики, диаграми и т.н.).

 Подробна информация за конкурса е публикувана на интернет страницата на агенцията.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Провериха 274 души за наркотици около училищата в Севлиево

Published

on

274 души са били проверени в рамките на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества в и около училищата на територията на Севлиево. Това става ясно от информация на пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Акцията е била реализирана от 14 до 20 септември. В хода на операцията са били проверени още общо 159 моторни превозни средства, шест училищни дворове и три градски парка. В резултат на полицейските действия е образувано едно наказателно производство по линия „наркотици“ срещу лице от село Богатово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Туристическият сайт на Габрово с нов дизайн

Published

on

Туристическият сайт на община Габрово е с нова визия и вече е активен, информираха от администрацията на кмета.

Той представя забележителностите в града ни, заведенията за хранене и местата за настаняване, а също така и любопитни места за откривателите – чешмите в града, веломагазините, зоните със свободен интернет и други.

Сайтът се обновява постоянно, а в момента се работи активно по напълването му с информация.

Той дава идеи и как да прекарат времето си габровци и гости на града – за театралните постановки, концерти, изложби, филми, фестивали и всички останали интересни неща, които си струва да се видят.

Дава и полезна информация относно синята зона и нейните правила, контакти с болници и зъболекари, времето и други.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Извънредна епидемична обстановка до края на ноември

Published

on

Министерският съвет на Република България прие Решение за удължаване срока на обявената извънредна епидемична обстановка, считано от 1 октомври до 30 ноември 2020 г.

Пандемията от КОВИД-19 продължава да представлява тежка извънредна ситуация, свързана с общественото здраве в национален и световен мащаб. По данни на Европейския център за превенция и контрол па заболяванията, към 19.09.2020 г. в света са регистрирани 30 540 446 потвърдени случая на коронавирус, от които 952 724 починали. От тях 2 808 711 случая или 9,2% са заболелите на територията на Европейския съюз /Европейското, икономическо пространство и Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, с общ брой починали — 185 945.

В България към 19.09.2020 г. са съобщени 18 733 заболели и 753 починали от КОВИД-19. В страната продължава неблагоприятното развитие на епидемичната обстановка, обуславяща се от висока смъртност от инфекции, причинени от новия коронавирус, на фона на намаляваща заболяемост и запазване степента на болнично лечение на заболели с умерена и тежка клинична картина.

Удължаването на извънредната епидемична обстановка и прилагането на противоепидемичните мерки в страната цели намаляване въздействието на коронавируса върху общественото здраве и здравната система.

Това е особено важно за опазване здравето и живота на лицата с повишен риск от тежко протичане на инфекциозно заболяване – възрастни, хора с хронични и онкологични заболявания и имунокомпрометирани състояния, в условия на едновременно разпространение на сезонен грип и КОВИД – 19.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица