Новини, Политика|19.10.2011 17:00

Ивайло Калфин направи дарение на РБ“Априлов – Палаузов“

Днес на посещение в Габрово беше кандидат-президентът на БСП Ивайло Калфин. След среща в офиса на кандидат-кмета на социалистите за Габрово Веселин Пешев и с представители на Младежкото обединение  на БСП, Ивайло Калфин посети Регионалната библиотека „Априлов-Палаузов“.

Там с интерес той разгледа нейните най-ценни експонати, както и Ръкописната книга на Неофит Рилски.

Посещението си кандидат-президентът  завърши с направата на дарение по случай 150-годишнина на  библиотеката в размер на тригодишен абонамент на „Държавен вестник“, вестник „Дума“ и тематични издания .

След визитата си в Габрово Ивайло Калфин се отправи към Трявна, където имаше среща с кандидатите на БСП и  Коалиция за Трявна за кмет, общински съветници, кмет на Плачковци и Трявна.

Въпросите, които бяха поставени, бяха свързани с взаимодействието на централната изпълнителна власт с местните власти и развитието на малките общини, вижданията за Бюджет 2012, който според Калфин ощетява най-бедните и социално най-слабите в страната.

Той заяви, че ако стане президент би наложил вето на Закона за държавния бюджет във вида, в който  е внесен в Народното събрание сега. Присъстващите на срещата, около 120 човека пожелаха успех на  кандидат-президентската двойка Калфин-Данаилов.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар