Свържи се с нас

Новини

Започва ремонтът на читалището в Плачковци

Published

on

Днес бе подписан договорът между Община Трявна и “Виви 2016” ЕООД – фирмата изпълнител на ремонтните дейности по Обособена позиция № 2 – Вътрешна реконструкция и благоустройство на част от помещенията в НЧ „Пробуда-1924“, гр. Плачковци.

Договорът се сключва след проведена обществена поръчка чрез публично състезание по ЗОП за избор на изпълнител на обществена поръчка с предмет: „Изпълнение на СМР – Вътрешна реконструкция на читалищни сгради в община Трявна по 2 обособени позиции“, финансирана по Договор BG06RDNP001-19.1 17-0002-C01/2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програма за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., по подмярка 19.2 „Прилагане на операции в рамките на стратегии за водено от общностите местно развитие“ на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“.

На обекта „Вътрешна реконструкция и благоустройство на част от сградата на НЧ „Пробуда – 1924“, град Плачковци, общ. Трявна“ ще бъде извършено преустройство и ремонт на част от помещенията.

Предмет на настоящия проект е вътрешно обновяване на залата, което се състои в изпълнение на нови настилки, обновяване на таванските обшивки и окачените тавани, обновяване на стенните слоеве, премахване на стария подиум и монтиране на нов, свързване на залата с помещението за декори, монтиране на нови врати, обновяване на санитарните помещения, нови осветителни тела и инсталации, свързани с озвучаването и осветяването на залата, осигуряване на достъпност на средата за хора в неравностойно положение.

Стойността по договор е 52 822,68 лева без ДДС или 63 387,22 лева с ДДС. Срокът за извършване на строителните работи, включително и отчитане и приемане на обектите с подписване на Констативен акт за установяване годността за приемане на строежа, съгласно чл. 176, ал. 1 от ЗУТ, е 160 календарни дни.

Днес кметът на Община Трявна Силвия Кръстева посети обекта и пожела ползотворна работа и дейности, извършени качествено и в срок.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Двама загубиха живота си, 34 заразени с КОВИД – 19 за ден

Published

on

58-годишен мъж от Габрово и 63-годишна жена от Трявна загубиха битката за живота си с коронавируса, а 34 са новите потвърдени случаи на вирусната инфекция на територията на областта през вчерашния ден, 8 април.

Данните съобщиха днес, 9 април, от Регионалната здравна инспекция в Габрово. Според информацията на здравните власти през последното денонощие на територията на областта 4 пациенти са били хоспитализирани в лечебно заведение за болнична помощ.

Останалите 30 установени случаи на вирусната инфекция са с леки симптоми или без симптоми, и провеждат домашно лечение.

По отношение разпределението на потвърдените 34 заразени през вчерашния ден в четирите общини на област Габрово става ясно, че най-много заболели има в Габрово, общо 20 души. Десет са положителните резултати в Севлиево, три потвърдени проби има в Трявна и една в Дряново.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Габровка открадна триколката на възрастна жена посред бял ден

Published

on

37-годишна жена от Габрово бе уличена в извършването на кражба, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Във вторник в полицията постъпил сигнал от 72-годишна жена, която заявила, че за времето от 12.00 до 12.30 часа, неизвестно лице извършило кражба на собствената ѝ електрическа триколка, оставена близо до хранителен магазин.

В резултат от проведените оперативно – издирвателни мероприятия служители на сектор „Криминална полиция“ установили, че извършител на кражбата е 37-годишната габровка.

Вещта, предмет на престъпление, е намерена и възстановена. По случая е заведена преписка по чл.194 ал.1 от НК.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Изплащат възнагражденията на членовете на избирателни комисии

Published

on

Започва изплащането на възнагражденията на членовете на Секционните избирателни комисии, участвали в провеждането на избори за Народно събрание, проведени на 4 април, информираха от Община Габрово.

Средствата ще бъдат изплащани лично на лицето или с нотариално заверено пълномощно, срещу представена лична карта, след 10.00 часа на 12 април на касата в Центъра за административно обслужване в Община Габрово.

Работното време на касата е от 08.30 ч. до 17.00 часа всеки работен ден.

Възнагражденията на членовете на Секционните избирателни комисии, предоставили своя банкова сметка, вече са преведени.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица