Свържи се с нас

Новини

Акция „Децата тръгват на училище, да ги пазим на пътя“ тръгва от 14 септември в Габрово

Published

on

© Copyright 2011 — Gabrovo News. All Rights Reserved

От 14 до 30 септември ще бъде организирана и ще се проведе акция на полицията „Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя“. За целта са изгитвени и утвърдени план-възтановки на териториите на четирите районни полицейски управления – Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна. Това стана ясно на днешната организирана пресконференция в сградата на полицията и беше представено свършеното и това, което ще бъде свършено от полициате преди началото на учебната година.

За първия учебен ден ще има засилено полицейско присъствие в района на училищата. Полицаите ще спомогнат за безопастта на малчуганите в първия учебен ден  по пътя към училище, около училищата и обратно към вкъщи. Ще бъде акцентирано върху пресичането на платното за движение, като  в Габрово бул.“Могильов“ в района на ОУ“Св.св. Кирил и Методий“, СОУ “ Отец Паисий“, както и бул.“Столетов“ в района на ОУ“Христо Ботев“ ще бъде засилено полицейското присъствие.

До края на месеца полицейски служители на сектор „Пътна полиция“ и РУ“Полиция“ – Габрово в часовете на отиване на децата на училище и времето, когато приключват учебните занятия ще присъстват полицаи, за да се подсигури безопастността на децата и другите пешеходци. През миналата година пътно-транспортните произшествия с участието на деца територията на област Габрово са 5, при които са ранени 5 деца. През тази година до 9 септември са настъпили 6  пътно-транспортни произшествия с участието на малолетни и непълнолетни.

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Един потвърден с коронавирус за последните 24 часа

Published

on

За последното денонощие има един потвърден нов случай на КОВИД – 19 в област Габрово.

Данните, които са към 11 август, оповестиха днес от Регионалната здравна инспекция в Габрово.

Положителна проба за коронавирус е дал мъж на 51 години. Той е служител от завода за санитарна керамика в Севлиево, с когото до момента в предприятието са регистрирани общо 43 случая.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината и Горските ще поддържат пътя от чешмата „Дядо Георги“

Published

on

За съвместно поддържане на пътя чешмата „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ се договориха Община Габрово и Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“. Това съобщиха от местната общинска администрация.

В края на миналата седмица, след сигнали за разрушени, при добив на дървесина, горски пътища и туристически пътеки в района на местността Узана, кметът на Габрово Таня Христова провери на място извършваната стопанска дейност.

В резултат на проверката, вчера, 11 август, в Община Габрово бе проведена нарочна среща, в която участваха Таня Христова, председателят на Общински съвет – Габрово Климент Кунев, зам.- кметът Мария Йозова, директорът на ТП Държавно ловно стопанство „Мазалат“ инж. Димчо Радев, зам.-директорът на Държавно горско стопанство „Габрово“ инж. Николай Русев, представители на хижите „Хлебна“ и „Партизанска песен“.

Според Таня Христова затварянето на пътя, използван за превоз на дървесина, също е възможна мярка за защита на зоната. Въпросният участък, в който Община Габрово е инвестирала многократно, отново е в лошо състояние в резултат на стопанската дейност, изпълнявана в района.

По време на срещата представителите на държавните горски стопанства се ангажираха нарушеният пътен участък в местността – от чешма „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ да бъде възстановен и поддържан съвместно с Община Габрово.

Според директора на ДЛС „Мазалат“ инж. Димчо Радев, участъкът в момента е стратегически, тъй като е единственият маршрут за превоз на дървесина към с. Долно Сахране, а дейностите на територията на предприятието по отношение на лов и добив на дървесина са обект на денонощни проверки.

Постигната беше и договореност да не се извършва стопанска дейност в зоната в съботните и неделните дни, когато потокът от туристи в района се увеличава.

Среща за резултатите от поетите ангажименти с ръководствата Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“ е насрочена за месец септември.

*Снимки: Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затягат водния режим в три габровски села

Published

on

Поради намаления дебит на водоизточниците и повишеното потребление на вода и по предложение на кметския наместник, се променя въведения режим на водоподаване на селата Златевци, Милковци и Лоза.

В село Лоза – вода ще има от 18:30 ч. до 20:30 ч. всеки ден, докато в Златевци и Милковци водоподаване ще има през ден. Водата ще бъде пускана в 19:00 часа и ще бъде спирана в 07.00 часа.

Забранява се ползването на питейна вода за напояване и други цели, различни от питейно-битови.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица